Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας, υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού που τιμάται στις 5 Δεκεμβρίου. Την ίδια ημέρα, στην Ελλάδα, εορτάζεται και η Ημέρα του Εθελοντή Πυροσβέστη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ενημέρωσαν τον Πρόεδρο για τη δράση και τη συμβολή τους στην ενίσχυση της πυρασφάλειας στη χώρα.
Έθεσαν επίσης τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν, δίνοντας έμφαση στις προκλήσεις που συναντούν ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες περιοχές όπου δεν υπάρχει οργανωμένη πυροσβεστική υπηρεσία.
Ο κ. Τασούλας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Πολιτείας και του ίδιου προσωπικά για την ηρωική προσφορά των εθελοντών πυροσβεστών στη διάσωση και προστασία της ανθρώπινης ζωής, του δάσους και της ιδιωτικής περιουσίας.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «Είστε στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού. Η Πολιτεία, τιμά και υπολογίζει την προσφορά σας».
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΔΣ Σεραφείμ Τσιουγκρής, ο Αντιπρόεδρος Παύλος Κόκκος, η Γενική Γραμματέας Σοφία Ταβαντζοπούλου, ο Ταμίας Δημήτριος Σίσκος, ο Αναπληρωτής Γραμματέας Αλέξανδρος Ζαφειρίου και τα μέλη Χαράλαμπος Ζάχαρης, Παναγιώτης Τζαμαλής και Γεράσιμος Ζουμπλιός.