ΓΔ: 2228.33 0.37% Τζίρος: 149.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:23:01
Νίκος Δένδιας
Φωτο: Nikos Libertas / SOOC

Δένδιας: Η επίσκεψη Μακρόν σε Κύπρο-Κρήτη δείχνει τη σημασία της συμμαχίας

Η επίσκεψη Μακρόν σε Κύπρο και Κρήτη και η παρουσία του αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle στην Ανατολική Μεσόγειο αναδεικνύουν τη στρατηγική σχέση Ελλάδας-Γαλλίας και το ισχυρό ενδιαφέρον της Γαλλίας για την περιοχή.

Η σημερινή παρουσία του Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στην Κύπρο και την Κρήτη, καθώς και η ανάπτυξη του αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle στην Ανατολική Μεσόγειο, αναδεικνύουν τη σημασία της στρατηγικής αμυντικής σχέσης Ελλάδας - Γαλλίας. Η επίσκεψη πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία για την περιοχή, υπογραμμίζοντας το έντονο ενδιαφέρον της μεγαλύτερης στρατιωτικής δύναμης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως σημείωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας με ανάρτησή του στο κοινωνικό δίκτυο Χ, η επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου αποτελεί σαφές μήνυμα ενίσχυσης των διμερών σχέσεων και της αμυντικής συνεργασίας. Ο κ. Δένδιας υποδέχθηκε τον κ. Μακρόν στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κρήτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος Μακρόν, μετά τη συνάντησή του στην Κύπρο με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, επισκέφθηκε το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, το οποίο βρίσκεται ανοικτά της Κρήτης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Βαθύτερη στρατηγική αμυντική σχέση Ελλάδας-Γαλλίας επιδιώκουμε

Ο Νίκος Δένδιας τόνισε, μετά την αποχώρηση του Εμανουέλ Μακρόν, ότι το μήνυμα του Γάλλου Προέδρου ήταν ξεκάθαρο για τη στήριξη προς Ελλάδα και Κύπρο και ότι οι ελληνογαλλικές σχέσεις θα ενισχυθούν περαιτέρω.
Νίκος Δένδιας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Διαρκής αξιολόγηση της παρουσίας Ελλάδας σε Κύπρο και Μεσόγειο

Ο Νίκος Δένδιας υπογράμμισε τη διαρκή αξιολόγηση της παρουσίας της Ελλάδας σε Κύπρο και Ανατολική Μεσόγειο, μετά από συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του ενόψει της στρατιωτικής παρέλασης και συζήτησης αμυντικών σχέσεων.
Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα και Γαλλία επαναβεβαιώνουν τη στενή συνεργασία τους

Ο Εμανουέλ Μακρόν τόνισε τη σημασία του άρθρου 42.7 της ΕΕ για αλληλεγγύη χωρίς εναλλακτικές, υπογραμμίζοντας πως η ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής με την Ελλάδα είναι αδιαπραγμάτευτη. Ο Κ. Μητσοτάκης μίλησε για στρατηγικό βάθος της συμφωνίας.
Νίκος Δένδιας συνάντηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Δένδιας: Ενδυναμώνουμε τις αμυντικές σχέσεις Ελλάδας-Γαλλίας

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τη Γαλλίδα ομόλογό του Κ. Βοτρέν και συζήτησαν ενίσχυση των άριστων αμυντικών σχέσεων Ελλάδας-Γαλλίας, σε ένα περιβάλλον καθημερινών προκλήσεων ασφαλείας, πάνω στη φρεγάτα ΚΙΜΩΝ.