ΓΔ: 2642.23 -0.33% Τζίρος: 415.77 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Χάρης Θεοχάρης ομιλία

Η ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ συναντήθηκε με τον Χάρη Θεοχάρη

Το προεδρείο της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εξωτερικών Χ. Θεοχάρη και φορείς, συζητώντας για την ενίσχυση της εξωστρέφειας, το ελληνικό παραγωγικό μοντέλο και τη διεθνή προώθηση ελληνικών προϊόντων.

Συνάντηση εργασίας με τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για την Εξωστρέφεια και την Οικονομική Διπλωματία, Χάρη Θεοχάρη, πραγματοποίησε το προεδρείο της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Δημήτρη Σκάλκου και εκπροσώπου της Enterprise Greece. Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της οικονομικής και επιχειρηματικής εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων.

Από την πλευρά της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ συμμετείχαν ο πρόεδρος ΔΣ Άγις Πιστιόλας, ο αντιπρόεδρος ΔΣ Πλάτων Μαρλαφέκας, ο ταμίας Αυγερινός Χατζηχρυσός, η Αθανασία Δάκου ως επικεφαλής του Peer Communication Group Εξαγωγών και η εκτελεστική διευθύντρια Άννα Παπαδημητρίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν η μέχρι σήμερα δράση της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, ο σχεδιασμός επόμενων ενεργειών για την περαιτέρω ενίσχυση της εξωστρέφειας, καθώς και η ανάδειξη του ελληνικού παραγωγικού μοντέλου και η διεθνής παρουσία των ελληνικών επώνυμων προϊόντων.

Έμφαση δόθηκε στο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Εξωστρέφειας 2025-2030, στα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία και στο πλαίσιο επιδοτήσεων για τη διεθνοποίηση των ελληνικών επιχειρήσεων. Παράλληλα, συζητήθηκε η συνεργασία του υπουργείου Εξωτερικών, της Enterprise Greece και της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ.

Στο τραπέζι τέθηκε το εξαγωγικό πλάνο της Πρωτοβουλίας και η ανάπτυξη δράσεων σε αγορές προτεραιότητας όπως η Γαλλία, η Γερμανία, οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ινδία, οι χώρες του Κόλπου, η Αργεντινή, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα, αλλά και η περαιτέρω προώθηση του εφοδιασμού πλοίων.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στα επόμενα βήματα της συνεργασίας τους, με στόχο τη λειτουργία ενός αποτελεσματικού συντονιστικού μηχανισμού και τη συστηματική παρακολούθηση της παρουσίας των ελληνικών επιχειρήσεων στις διεθνείς αγορές.

Ο πρόεδρος ΔΣ της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, Άγις Πιστιόλας, τόνισε τη σημασία της συνεργασίας με το υπουργείο Εξωτερικών, επισημαίνοντας ότι η Πρωτοβουλία μπορεί να σχεδιάζει με μεγαλύτερη ακρίβεια τις επόμενες δράσεις της για τη βιώσιμη εξωστρέφεια της ελληνικής παραγωγής.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εξωτερικών Χάρης Θεοχάρης σημείωσε ότι τα ελληνικά προϊόντα έχουν θέση στις διεθνείς αγορές και υπογράμμισε τη σημασία της ελληνικής επιχειρηματικότητας, της εφευρετικότητας και της δημιουργικότητας. Όπως ανέφερε, η συνεργασία με πρωτοβουλίες όπως η ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Εξωστρέφειας 2025-2030, μπορεί να συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών με μετρήσιμα αποτελέσματα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο Enterprise Greece
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ελλάδα παρουσίασε καινοτόμες λύσεις αγροτεχνολογίας στη GreenTech 2026

Η Ελλάδα συμμετείχε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη διεθνή έκθεση GreenTech 2026 στο Άμστερνταμ, με την Enterprise Greece να αναδεικνύει τις καινοτόμες λύσεις των ελληνικών επιχειρήσεων στον ραγδαία εξελισσόμενο κλάδο της αγροτεχνολογίας.
Λογότυπο Enterprise Greece
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ελλάδα προσφέρει σταθερότητα και ευκαιρίες κερδοφορίας για επενδυτές

Ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας και πρόεδρος της Enterprise Greece, Δημήτρης Σκάλκος τόνισε στο Συνέδριο Πελοποννήσου ότι η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και εξωστρεφή, αξιόπιστη οικονομία, ιδανική για επενδύσεις, με αυξημένη διαφάνεια και ευρωπαϊκή ενσωμάτωση.