ΓΔ: 1023.44 -1.19% Τζίρος: 70.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Η πανδημία δημιούργησε σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και πολιτών

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως το Ταμείο Ανάκαμψης μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία ενός νέου οικονομικού μοντέλου ανάπτυξης για την Ελλάδα.

Μια νέα σχέση εμπιστοσύνης οικοδομήθηκε μεταξύ κράτους και πολίτη, εν μέσω της πανδημίας, και το γεγονός πως το Ταμείο Ανάκαμψης μπορεί να συνεισφέρει στη δημιουργία ενός νέου μοντέλου ευημερίας και ανάπτυξης, τόνισε σε διεθνές συνέδριο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη σημασία της προστασίας της δημόσιας υγείας αλλά και τη συνέχιση της οικονομικής δραστηριότητας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο διεθνές συνέδριο με τίτλο «Η Ευρωπαϊκή έννοια του Κράτους ως "Δημόσια Υπηρεσία" και οι κρίσεις», που διοργανώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου και την Περιφέρεια Αττικής, ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης προκειμένου να προχωρήσει ο ψηφιακός μετασχηματισμός της ελληνικής δημόσιας διοίκησης, ώστε να αρθούν παθογένειες του παρελθόντος, αλλά και να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές συνέπειες της κρίσης. Όπως είπε, η κυβέρνηση έχει το όραμα αλλά και το σχέδιο δράσης, για τη μεταρρύθμιση του κράτους και της οικονομίας, με στόχο τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου οικονομικής ευημερίας και ανάπτυξης. Προσέθεσε, ακόμη, ότι σημαντικό ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση θα παίξει η αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ο αναπληρωτής υπουργός, υπό την ιδιότητα του προέδρου της Επιτροπής των Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, αναφέρθηκε και στις προτεραιότητες της τρέχουσας ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, τονίζοντας τη σημασία της υπογραφής της Διακήρυξης των Αθηνών, ενός νομικού κειμένου που θα αποτελέσει μία νέα σελίδα στην προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας εν καιρώ πανδημίας. «Ποτέ να μην υποτιμούμε το βαθμό που μπορεί να επηρεάσει μια πανδημία τις βασικές αξίες της κοινωνίας μας και πρέπει πάντα να είμαστε θεματοφύλακες αυτών, χωρίς τις οποίες δε μπορούμε να διαχειριστούμε ούτε τις πανδημίες, ούτε τις οικονομικές προκλήσεις που παρουσιάζονται ενώπιον μας» τόνισε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρβιτσιώτης: 5 ιστορικές κατακτήσεις της Ευρώπης μέσα στην πανδημία

«Η Ευρώπη φέτος απέδειξε όχι μόνο την ανθεκτικότητα και τη συνεκτικότητά της, αλλά και τη δυνατότητα να προσαρμόζεται» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ικανοποίηση για την βελτίωση του κλίματος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Για περίπου 20 μέρες και με απόλυτη μυστικότητα ήταν σε εξέλιξη οι συζητήσεις μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας που οδήγησαν στις ανακοινώσεις των Δένδια και Τσαβούσογλου για την αμοιβαία στήριξη των υποψηφιοτήτων.
Dendias, Ypex
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Οφείλουμε να διερευνήσουμε τα αίτια της τραγωδίας στα Τέμπη

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, επισημαίνει πως μετά από τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου, καταγράφηκε μία ενθαρρυντική προοπτική, η οποία αποτυπώθηκε και κατά την εκεί επίσκεψή του στη δήλωση του ομολόγου του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Κατάρ θα βρεθεί ο Κ. Φραγκογιάννης για την Διάσκεψη του ΟΗΕ

Η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τις Λιγότερο Ανεπτυγμένες Χώρες λαμβάνει χώρα κάθε δεκαετία, με κύριο αντικείμενο την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των χωρών-μελών του ΟΗΕ για το πώς μπορεί να επιταχυνθεί η ανάπτυξη των εν λόγω χωρών.