Φωτο: Μιχάλης Κατρίνης

Κατρίνης: Η κυβέρνηση πρέπει να στηρίξει τον κόσμο της αγοράς

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε σε παρέμβασή του στο Κοινοβούλιο την ανάγκη προστασίας των καταναλωτών από τις χρεώσεις σε συναλλαγές με τράπεζες και κινητή τηλεφωνία.

Τη δύσκολη καθημερινότητα των πολιτών εν μέσω του δεύτερου lockdown τόνισε με παρέμβασή του στη Βουλή ο Μιχάλης Κατρίνης κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης για το ηλεκτρονικό εμπόριο.  

Με αφορμή τις διατάξεις για την ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού που συμπεριλαμβάνονται στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο ο Ηλείος βουλευτής τόνισε ότι οι πολίτες αισθάνονται ανυπεράσπιστοι απέναντι στις καταχρηστικές πρακτικές των επιχειρήσεων, με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αφενός τις χρεώσεις των τραπεζών για ηλεκτρονικές συναλλαγές που έχουν εκτοξευθεί από την έναρξη της πανδημίας, και τις χρεώσεις δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, επισημαίνοντας ότι δεν όσοι μετρούν καθημερινά και το τελευταίο ευρώ προκειμένου να τα βγάλουν πέρα, ειδικά σε συνθήκης αυξημένης ανασφάλειας λόγω της υγειονομικής κρίσης, δεν αντέχουν αυτές τις χρεώσεις.  

Ειδικότερα, για τις χρεώσεις δεδομένων ο Μιχάλης Κατρίνης σημείωσε ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει σχετική ερώτηση, ενώ έχει ζητήσει και τη σύγκληση της αρμόδιας επιτροπής ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τις δύο αρμόδιες ανεξάρτητες αρχές (Επιτροπή Ανταγωνισμού-ΕΕΕΤΤ) και τους εκπροσώπους των εταιριών κινητής τηλεφωνίας, πρόταση στην οποία ο Υπουργός δεν ανταποκρίθηκε, την ίδια στιγμή που απευθυνόμενος στους πολίτες ζήτησε να μην μπαίνουν στα social media για να μην επιβαρύνεται το δίκτυο, καθώς έχουν παρατηρηθεί δυσλειτουργίες. 

Τέλος, ο Μιχάλης Κατρίνης, ανέφερε ότι πρέπει η Κυβέρνηση να επιδείξει γρήγορα αντανακλαστικά για την προστασία τόσο των καταναλωτών, όσο και του κόσμου της αγοράς. Κάτι που δεν έκανε το Υπουργείο Ανάπτυξης το οποίο επέτρεψε τις ανατιμήσεις σε βασικά είδη διατροφής από τα σούπερ-μάρκετ και μάλιστα παραμονή της καραντίνας. «Κάναμε τη σχετική επισήμανση, είδαμε διάθεση να διερευνηθεί το θέμα, περιμένουμε τα αποτελέσματα», ανέφερε ο Ηλείος βουλευτής. 

Σε αυτή την πολύ κρίσιμη κατάσταση και χωρίς να ξέρουμε πόσο θα κρατήσει το δεύτερο lockdown, σημείωσε ο Μιχάλης Κατρίνης, η κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει γενναία τον κόσμο της αγοράς που στενάζει από την έλλειψη ρευστότητας και φέρει πολλαπλά τραύματα μετά από τη δεκαετή κρίση και τη πανδημία, και ταυτόχρονα να συμβάλει ώστε να εμπεδωθεί και ένα αίσθημα δικαίου στους πολίτες μέσα από κανόνες που καταπολεμούν τον αθέμιτο ανταγωνισμό. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση ΚΙΝΑΛ για τις τραπεζικές προμήθειες

Την παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τις χρεώσεις των τραπεζών ζήτησε το Κίνημα Αλλαγής, τονίζοντας ότι «οι τράπεζες επιβάλλουν οριζόντιες, αδικαιολόγητες χρεώσεις που δεν έχουν ούτε ηθική ούτε πολιτική νομιμοποίηση».
gennimata, kinal
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ: Μείζον ηθικό και πολιτικό θέμα για τη ΝΔ οι χρεώσεις των τεστ

Καταλογίζει στην κυβέρνηση πως το έκανε απολύτως συνειδητά υπέρ των μεγάλων συμφερόντων, εις βάρος των πολλών. Γιατί οι υψηλές χρεώσεις εμπόδισαν πολλούς να κάνουν τεστ, πράγμα που συνέβαλε στην εξάπλωση της πανδημίας.