ΓΔ: 906.57 0.50% Τζίρος: 49.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: George Vitsaras / SOOC

Ψηφίζεται απόψε ο προϋπολογισμός 2021, στη Βουλή οι πολιτικοί αρχηγοί

Η ψήφιση γίνεται με ονομαστική ψηφοφορία και έχει παραδοσιακά χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Τη συζήτηση θα κλείσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με τις ομιλίες του πρωθυπουργού και των αρχηγών των κομμάτων, ολοκληρώνεται μέχρι τα μεσάνυχτα σήμερα, στην Ολομέλεια της Βουλής, η πενθήμερη συζήτηση επί του Κρατικού Προϋπολογισμού 2021.

Μετά το πέρας της συζήτησης, την οποία θα κλείσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο προϋπολογισμός θα τεθεί προς ψήφιση τα μεσάνυχτα.

Σημειώνεται ότι η ψήφιση γίνεται με ονομαστική ψηφοφορία και έχει παραδοσιακά χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Όπως είπε, μιλώντας κατά τη συζήτηση, ο Στέλιος Πέτσας, «το 2021, ο προϋπολογισμός δεν στηρίζει μόνο τους συμπολίτες μας που πλήττονται από την πανδημία, ούτε μόνο μειώνει φόρους και εισφορές. Κάνει κάτι πολύ περισσότερο. Χρηματοδοτεί όλες τις προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου». 

Ο υφυπουργός επισήμανε ότι «ο προϋπολογισμός κατατέθηκε εν μέσω της σοβαρότερης υγειονομικής κρίσης των τελευταίων 100 ετών και ενώ κράτη, κυβερνήσεις και κοινωνίες, σε ολόκληρο τον κόσμο δοκιμάζονται, από τους ισχυρούς κλυδωνισμούς που προκαλεί η πανδημία και τη μεγαλύτερη ύφεση στη μεταπολεμική ιστορία. Και το ίδιο δοκιμάζεται και η πατρίδα μας, και το 2020 θα κλείσει με βαθιά ύφεση» και είναι αυτό «το τίμημα που έπρεπε να πληρώσουμε για να προστατευθεί η δημόσια υγεία και να σωθούν ζωές». Ο κ. Πέτσας είπε ότι η ύφεση είναι η βαθιά, «αλλά όχι η βαθύτερη στην Ευρώπη», όπως ισχυρίζεται η αξιωματική αντιπολίτευση απομονώνοντας στοιχεία του Γ τριμήνου του 2020.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παπαθανάσης: Αύξηση 13,4% των επενδύσεων

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης κατά την τοποθέτηση του στη Βουλή ανέφερε πως ο προϋπολογισμός του 2020 θα ενισχύσει τις επενδύσεις ενώ θα στηρίξει παράλληλα τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Kyriakos Mitsotakis, Kyvernisi, Vouli
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Δεν πρόκειται να υπάρξει εκ νέου «κλείσιμο» της οικονομίας

Μιλώντας στο Κοινοβούλιο, με αφορμή επερώτηση του κ. Τσίπρα, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι το να παραμείνει ανοικτή η οικονομία είναι «ζήτημα δικαιοσύνης απέναντι στα 6,6 εκατ. συμπολιτών μας που έσπευσαν να εμβολιαστούν».