ΓΔ: 953.04 0.15% Τζίρος: 5.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:59:08 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Παυλόπουλος: Είμαστε στο σημείο μηδέν για την κλιματική αλλαγή

«Είμαστε στο σημείο μηδέν για την κλιματική αλλαγή και την οικολογική ανισορροπία», δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος έκρουσε τον κώδωνα κινδύνου για τις επιπτώσεις.

«Είμαστε στο σημείο μηδέν για την κλιματική αλλαγή και την οικολογική ανισορροπία», δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος έκρουσε τον κώδωνα κινδύνου για τις επιπτώσεις και έθεσε προ των ευθυνών που τους αναλογούν τους ηγέτες και όσους λαμβάνουν αποφάσεις.

«Είναι να απορεί κανείς γιατί στη σημερινή εποχή, που δεν χρειαζόμαστε καμιά άλλη απόδειξη από την καθημερινότητα για να καταλάβουμε τι σημαίνει οικολογική ανισορροπία, τι σημαίνει κλιματική αλλαγή, να υπάρχουν προβληματισμοί και από πολύ ισχυρούς παράγοντες σε επίπεδο ανθρωπότητας και παγκόσμιας πολιτικής οι οποίοι αμφισβητούν αυτή την ανάγκη λήψης μέτρων», είπε ο κ. Παυλόπουλος, εγκαινιάζοντας την έκθεση με τίτλο «Τα ορυκτά και ο άνθρωπος» στο Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης.

«Ο πλανήτης έχει ως βάση της δικής του ύπαρξης και ισορροπίας τα ορυκτά και ο άνθρωπος και μέσα από τα ορυκτά δημιούργησε και δημιουργεί, παράγει, ικανοποιεί τις ανάγκες του για την επιβίωση του, κυρίως, όμως διαμορφώνει τη δημιουργία του και φτάνει στο ύψιστο στοιχείο πολιτισμού, δηλαδή μέσα από τα ορυκτά να παράγει τέχνη», σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στην έκθεση και ενημερώθηκε για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας που λειτουργεί εδώ και λίγους μήνες στις εγκαταστάσεις του Λιμανιού και αποτελεί μια συνέργεια του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

«Πρότυπο μουσειακό, ερευνητικό και πολιτιστικό κέντρο» για τη Βόρεια Ελλάδα χαρακτήρισε το Μουσείο ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο πρόεδρος του μουσείου Σπύρος Παυλίδης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων Αθανάσιος Κεφάλας, ο οποίος εξήρε και τη στήριξη του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας. Η έκθεση «Τα ορυκτά καιν ο άνθρωπος» θα λειτουργήσει μέχρι τον Μάιο του 2020 και οργανώνονται επισκέψεις σχολείων.

Έξω από τον χώρο του Λιμανιού όπου έγινε η εκδήλωση εγκαινίων μέλη επιτροπών κατά της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική έκαναν διαμαρτυρία κρατώντας δύο πανό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρ. Παυλόπουλος: «Αποφασισμένοι να ολοκληρώσουμε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα»

Στην ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος στάθηκε στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλου, με την οποία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 15ης Άτυπης Συνόδου του Arraiolos Group.
Paylopoylos
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παυλόπουλος: Θα υπερασπιστούμε τα εθνικά μας δίκαια

Μηνύματα προς «τις μεγάλες δυνάμεις της εποχής μας, και πρωτίστως, τη μεγάλη ευρωπαϊκή μας οικογένεια, την Ευρωπαϊκή Ένωση», αλλά και προς την Τουρκία, έστειλε σήμερα από την Πύλο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.
Prokopis-Paulopoulos
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παυλόπουλος: Θα είμαι αρωγός και συμπαραστάτης σας

Ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε για τέταρτη φορά από την ανάληψη των καθηκόντων του το Κέντρο, συνεχάρη τη διοίκηση και το προσωπικό για τις μεγάλες προόδους που έχουν κάνει στο πλαίσιο επιτέλεσης της αποστολής του Συλλόγου.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: H αυθαιρεσία της Τουρκίας απειλεί ευθέως και απροκαλύπτως το διεθνές δίκαιο

H Ελλάδα είναι αποφασισμένη να διαδραματίσει στο ακέραιο τον ρόλο που της αναλογεί για τις εγγυήσεις εφαρμογής του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου στο σύνολό τους επισήμανε ο Πρ. Παυλόπουλος.