ΓΔ: 897.01 -1.45% Τζίρος: 251.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Athina, Athens, Koronoios, Lockdown
Φωτο: Shutterstock

Εξέταση πολλαπλών σεναρίων για το άνοιγμα αγοράς και εκπαίδευσης

Δύσκολη η επαναλειτουργία του λιανικού εμπορίου στις 29 Μαρτίου, με πιθανότερη ημερομηνία την 5η Απριλίου. Την Παρασκευή οι τελικές προτάσεις των λοιμωξιολόγων.

Σε ένα δύσκολο παζλ για την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία εξελίσσεται το άνοιγμα της αγοράς, καθώς παρά την υποχώρηση του αριθμού των νέων κρουσμάτων, οι ασφυκτικές συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία, οδηγούν σε αναβολή τις όποιες αποφάσεις εντός της τρέχουσας εβδομάδας. 

Από την πλευρά τους οι λοιμωξιολόγοι στην τακτική συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής την Παρασκευή θα εξετάσουν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους, με την 29η Μαρτίου να μοιάζει αρκετά δύσκολο να καταστεί η ημερομηνία κατά την οποία θα επαναλειτουργήσει το λιανικό εμπόριο έστω και με τη μέθοδο του click away.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, κ. Άκης Σκέρτσος, όσο και η κυβερνητική εκπρόσωπος, κα Αριστοτελεία Πελώνη σε χθεσινές δηλώσεις τους υπογράμμισα ότι όλα θα αποφασιστούν την Παρασκευή αλλά υπό το πρίσμα των πιέσεων που δέχεται το ΕΣΥ. 

Η επιστράτευση 206 γιατρών του ιδιωτικού τομέα θα δώσει ανάσα στο σύστημα Υγείας αλλά πιθανώς να μην αποδειχθεί αρκετή, με αποτέλεσμα η νέα ημερομηνία που φαίνεται ότι συζητείται για το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου να είναι η 5η Απριλίου, ούτως να έχουν φανεί και τα δεδομένα από το «άνοιγμα» κομμωτηρίων και κέντρων αισθητικής. 

Για το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου το πιθανότερο είναι ότι θα χρησιμοποιηθεί ο ειδικός αριθμός 13032, οι αγορές θα γίνονται μόνο με click away, σε πρώτη φάση και όχι με φυσική παρουσία των καταναλωτών στα καταστήματα. 

Εάν όλα κυλήσουν ομαλά μετά το λιανικό εμπόριο η σκυτάλη περνά στην εκπαίδευση και το πιθανό άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων στις 12 Απριλίου, ενώ για τα Δημοτικά η πιθανότερη ημερομηνία είναι η 19η Απριλίου, χωρίς, πάντως, να έχουν υπάρξει επίσημες αποφάσεις από το υπ. Παιδείας. 

Σε ό,τι αφορά την εστίαση η 12η Απριλίου μοιάζει μία πιθανή ημερομηνία αλλά η λειτουργία θα περιοριστεί σε εξωτερικούς χώρους. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ