ΓΔ: 907.08 0.85% Τζίρος: 81.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Μιχάλης Κατρίνης

Κατρίνης: Στον σχεδιασμό της κυβέρνησης δεν υπάρχει χώρος για τις ΜμΕ

Όπως τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής το 2020 διπλασιάστηκαν οι επιχειρήσεις που έκλεισαν, ενώ το 70% των εταιρειών δηλώνουν ότι έχουν πτώση τζίρου.

Τρία προαπαιτούμενα για να δημιουργηθούν ουσιαστικές προοπτικές ανάπτυξης για τη χώρα, έθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής κ. Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στο νομοσχέδιο για την απλούστευση των διαδικασιών στην οικονομική δραστηριότητα:

  • Αντιμετώπιση του προβλήματος του ιδιωτικού χρέους που έχει προσλάβει εκρηκτικές διαστάσεις αφού υπερβαίνει τα 240 δις ευρώ, ενώ σε πάνω από 1.300.000 έχουν επιβληθεί κατασχέσεις από την ΑΑΔΕ.
  • Μείωση των φόρων, αφού στην κατάταξη του Tax Foundation η Ελλάδα παραμένει στην 29η θέση ανάμεσα σε 36 χώρες, στο δείκτη φορολογικής ανταγωνιστικότητας.
  • Ισχυρό ψηφιακό αποτύπωμα στη δημόσια διοίκηση για να διευκολύνεται η άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και να μειώνεται το κόστος για τις επιχειρήσεις και το δημόσιο.

Ο κ. Κατρίνης τόνισε ότι διπλασιάστηκαν οι επιχειρήσεις που έκλεισαν με ζημιές το 2020, το 70% των επιχειρήσεων δηλώνουν πτώση τζίρου, ενώ καλούνται να πληρώσουν ολόκληρο το τέλος επιτηδεύματος, παραμένοντας κλειστές το μισό χρόνο.

Αναφερόμενος στις αιτιάσεις του υπουργού Ανάπτυξης , σύμφωνα με τις οποίες  η πτώση τζίρου ήταν μικρότερη με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο Μιχάλης Κατρίνης επισήμανε ότι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ βασίζονται σε δείγματα επιχειρήσεων με ετήσιο τζίρο πάνω από 140.000 ευρώ, αναφέροντας: «Επιβεβαιώνετε για μία ακόμα φορά ότι στο σχεδιασμό , στην πρακτική αλλά και στις πολιτικές σας επιλογές δεν υπάρχει χώρος για τις μικρές επιχειρήσεις. Την κυβέρνηση σχεδόν την ενοχλούν και που υπάρχουν ακόμα και αν προσπαθούν με μύριες δυσκολίες να επιβιώσουν».

Σχολιάζοντας το νομοσχέδιο για την απλοποίηση των διαδικασιών, ο κ. Κατρίνης τόνισε ότι υπάρχουν διατάξεις που είναι θετικές αρκεί να εφαρμοστούν, επισημαίνοντας ότι το εθνικό πρόγραμμα απλούστευσης διαδικασιών που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θέσπισε  με τον Ν.4635/2019 παραμένει στα χαρτιά έως σήμερα. Τόνισε χαρακτηριστικά:  «δεν αρκεί να ψηφίζονται οι νόμοι, αλλά πρέπει να εφαρμόζονται και μάλιστα γρήγορα. Δεν είναι τυχαίο ότι 1,5 χρόνο μετά την ψήφιση του νόμου ‘’Επενδύω στην Ελλάδα’’ του υπουργείου Ανάπτυξης εκκρεμούν οι μισές υπουργικές αποφάσεις!».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

katrinis-kinal
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

M. Κατρίνης: Η κυβέρνηση κρύβει κάτω από το χαλί τα «κόκκινα» δάνεια

«Είναι αδιανόητο η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τη μείωση των κόκκινων δανείων στους ισολογισμούς των τραπεζών, ενώ θα πρέπει να μας εξηγήσει για ποιο λόγο δεν μειώνεται το χρέος των πολιτών», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Απαραίτητο ένα νέο πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο, ένα Green Deal

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ «είτε θα σφυρηλατήσουμε μαζί με τους πολίτες ένα νέο πράσινο, κοινωνικό συμβόλαιο, είτε το περίφημο «Green Deal» θα δώσει τη θέση του σε άλλο ένα, απαρχαιωμένο οικονομικό deal, πελατειασμού και συντήρησης».