ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:48:39 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
KINAL
Shutterstock

Γεννηματά: Απαραίτηττος ο μετασχηματισμός των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει τον μετασχηματισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε μεγαλύτερες και ανταγωνιστικότερες υποστήριξε η Φώφη Γεννηματά.

Από το βήμα των εγκαινίων της πελοποννησιακής expo στην Τρίπολη, απόψε το βράδυ, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, επανέλαβε στον χαιρετισμό της τις προτάσεις του κόμματος για ανάπτυξη, με ακρογωνιαίο λίθο, όπως είπε, την ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση.

«Η κυβέρνηση δεν προέβλεψε πουθενά μέρισμα για όλους εκείνους που στραγγαλίστηκαν στα χρόνια της κρίσης. Τους αφήνει ουραγούς στο αναπτυξιακό μέρισμα, δεν έχει κανένα σχέδιο αξιοποίησης των παραγωγών και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών», επεσήμανε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε:

Το Κίνημα Αλλαγής, με το δικό του σχέδιο στηρίζει τον μετασχηματισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε μεγαλύτερες και ανταγωνιστικότερες, με ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο της ψηφιακής εποχής».

Οι προτάσεις του ΚΙΝΑΛ περιέχουν

  • Ειδικά φορολογικά κίνητρα για τις συνενώσεις επιχειρήσεων.
  • Εκπόνηση κλαδικών μελετών για την πρόβλεψη των αλλαγών και την προώθηση νέων επιχειρηματικών ευκαιριών.
  • Αξιοποίηση του ΕΣΠΑ και τις απαραίτητες προβλέψεις στον Αναπτυξιακό Νόμο για την χρηματοδότηση της καινοτομίας, της εξωστρέφειας, τη δημιουργία συνεργατικών σχηματισμών και "αλυσίδων αξίας".
  • Συνεργασία με ανώτατα εκπαιδευτικά και επιμορφωτικά ιδρύματα για την ενσωμάτωση των τεχνολογιών και οικονομικών εξελίξεων.
  • Κίνητρα για επανακατάρτιση των εργαζομένων στα νέα δεδομένα, αλλά με ποσοτικοποιημένες υποχρεώσεις για τις επιχειρήσεις.
  • Τοπικά Περιφερειακά Σύμφωνα Ανάπτυξης για προώθηση επιχειρηματικών δράσεων, σύμφωνων με τα κατά τόπους συγκριτικά πλεονεκτήματα.

«Δημιουργούμε το 'νέο' μετασχηματίζοντας, και όχι καταστρέφοντας ό,τι υπάρχει. Με κοινή προσπάθεια του κράτους, του ιδιωτικού τομέα, αλλά και την ενεργή παρουσία των εργαζομένων που δικαιούνται καλύτερες αμοιβές και συνθήκες εργασίας» κατέληξε η κ. Γεννηματά.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Katrinis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

M. Κατρίνης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αδιαφορεί για τις μικρές επιχειρήσεις

«Όλα αυτά δημιουργούν ένα άκρως πνιγηρό οικονομικό περιβάλλον, που μαθηματικά οδηγεί σε νέα ‘’λουκέτα’’, όπως ακριβώς αντικατοπτρίζεται και στην έρευνα του ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ», τόνισε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής. 
katrinis-kinal
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Πρόβλημα ο αποκλεισμός των επιχειρήσεων από τη ρευστότητα

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής έκανε ειδική αναφορά στη μελέτη της Εθνικής Τράπεζας, σύμφωνα με την οποία το 55% των μικρών και το 72% των πολύ μικρών επιχειρήσεων αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω του lockdown.
katrinis-kinal
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Αμετανόητη η κυβέρνηση παρά την έκρηξη της πανδημίας

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ καλεί τον πρωθυπουργό να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας, να δώσει κίνητρα σε νέους γιατρούς με αναμόρφωση του μισθολογίου και να συνεννοηθεί με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις για την εφαρμογή των αναγκαίων μέτρων.