ΓΔ: 886.72 -0.85% Τζίρος: 91.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
katrinis-kinal
Φώτο: Μιχάλης Κατρίνης

Κατρίνης: Με τροπολογία «νύχτας» αλλάζει η λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ

«Για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά ζητήματα διαφανούς διαχείρισης δημόσιας περιουσίας, δεν είναι δυνατόν να κατατίθεται   τροπολογία σε ένα εντελώς άσχετο νομοσχέδιο» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ.

Με τροπολογία που κατατέθηκε από το υπουργείο Οικονομικών σε άσχετο νομοσχέδιο (κατά τη συνήθη πρακτική των τροπολογιών της νύχτας) η κυβέρνηση παραβιάζει τους κανόνες διαφανούς διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας, αλλάζοντας ουσιαστικά τον ιδρυτικό νόμο του ΤΑΙΠΕΔ και παρακάμπτοντας τον δημόσιο έλεγχο από τη Βουλή, όπως κατήγγειλε στην ομιλία του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του  Κινήματος Αλλαγής κ. Μιχάλης Κατρίνης. 

Όπως τόνισε ο κ. Κατρίνης με τη συγκεκριμένη τροπολογία: 

  • Δίνεται η δυνατότητα στο Υπερταμείο να μεταβάλλει τη διάρκεια λειτουργίας του ΤΑΙΠΕΔ, χωρίς τον έλεγχο του δημοσίου και της Βουλής. 
  • Καταργείται κάθε έλεγχος στη διακυβέρνηση του ΤΑΙΠΕΔ, αφού μέχρι σήμερα οι σημαντικές παράμετροι εταιρικής διακυβέρνησης  μεταβάλλονταν μόνο με νομοθετική ρύθμιση. 
  • Ανοίγει ο δρόμος για εξωτερικές παρεμβάσεις στη διαχείριση του ΤΑΙΠΕΔ και της περιουσίας του 

Ο κ. Κατρίνης ανέφερε:

«Για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά ζητήματα διαφανούς διαχείρισης δημόσιας περιουσίας, δεν είναι δυνατόν να κατατίθεται  
τροπολογία σε ένα εντελώς άσχετο νομοσχέδιο. Προφανώς η κυβέρνηση επέλεξε αυτή τη μεθόδευση για να αποφύγει ενδελεχή συζήτηση και ενοχλητικά για την ίδια ερωτήματα από τους βουλευτές και την αντιπολίτευση. 

Η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι φωτογραφική. Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα που θέλουν να 
ελέγξουν τα assets της δημόσιας περιουσίας. Το Κίνημα Αλλαγής θα παρακολουθεί στενά όλες σας τις ενέργειες και δε θα επιτρέψει να γίνει προίκα των εκλεκτών σας η περιουσία του ελληνικού λαού».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συνιστούν πολιτικό πρόβλημα για τη χώρα

Ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ έθεσε ως προτεραιότητα την αναθεώρηση των κανόνων του συμφώνου δημοσιονομικής σταθερότητας, τονίζοντας ότι για το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει ακουστεί ούτε μία πρόταση ούτε μία λέξη τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ.
katrinis-kinal
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Στο περιθώριο νέοι, οικονομικά αδύναμοι και μικρές επιχειρήσεις

Ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι στην Ελλάδα που οραματίζεται ο κ. Μητσοτάκης δεν υπάρχει χώρος για τις ατομικές και μικρές επιχειρήσεις, αφού οι φοροαπαλλαγές και η μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων είναι μόνο για τις μεγάλες επιχειρήσεις.
Katrinis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Παραμένουν αποκλεισμένες από ρευστότητα 9 στις 10 επιχειρήσεις

«Περισσότερες από 9 στις 10 ελληνικές επιχειρήσεις δεν έχουν πρόσβαση στη ρευστότητα των τραπεζών, κάτι για το οποίο δεν κάνει τίποτα η κυβέρνηση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ.