ΓΔ: 2060.74 -0.11% Τζίρος: 52.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:05:36
Tourkia-Akar
Shutterstock

Προκαλεί ο Χ. Ακάρ: H Eλλάδα είναι χώρα με επεκτατικές βλέψεις

«Η ίδια η Ελλάδα είναι μια επεκτατική χώρα. Ξεκίνησε από το 1821 και έφτασε στο σημερινό σημείο» ανέφερε συγκεκριμένα ο Τούρκος υπουργός.

Συνεχίζει την ρητορική προκλήσεων η Τουρκία αφού σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα Χουριέτ ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, κατηγορεί την Ελλάδα για επεκτατική πολιτική, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η «Ελλάδα είναι η χώρα που έχει επεκτατικές βλέψεις».

Παράλληλα προτρέπει να δει κανείς τον χάρτη της ευρύτερης περιοχής από το 1821 μέχρι σήμερα, προκειμένου να διαπιστώσει κανείς το ποιος πραγματικά έχει επεκτατικές βλέψεις και ποιος όχι.

«Η ίδια η Ελλάδα είναι μια επεκτατική χώρα. Ξεκίνησαν από το 1821 και έφτασαν στο σημερινό σημείο» λέει συγκεκριμένα και προσθέτει «όποιος αμφιβάλλει να κοιτάξει το χάρτη από το 1821 μέχρι και σήμερα».

Την ίδια ώρα, αναφερόμενος στο ζήτημα των σχέσεων με τις ΗΠΑ, ο Ακάρ τονίζει πως το πρόβλημα δεν είναι ούτε οι  S-400, ούτε τα F-35 αλλά η πολιτοφυλακή των Κούρδων της Βόρειας Συρίας, τους οποίους και στηρίζουν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΚΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: Η αναβολή της συνάντησης συνδέεται με τα παζάρια Μ. Ανατολής

Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι η αναβολή της συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν συνδέεται με τα παζάρια Τραμπ-Ερντογάν για τη Μ. Ανατολή και κατακρίνει όσους υποβαθμίζουν τους κινδύνους από τις ελληνοτουρκικές συζητήσεις υπό ΝΑΤΟϊκή επιρροή.
Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναβολή στη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, νέα ημερομηνία αναζητείται

Αναβάλλεται η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, λόγω υποχρεώσεων του Τούρκου Προέδρου σε διεθνή συνάντηση. Αναζητείται νέα ημερομηνία στη Νέα Υόρκη τις προσεχείς ημέρες.
Λιμάνι της Καλύμνου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρωτοβουλία προσέλκυσης Τούρκων τουριστών στη Λήμνο το 2026

Η Λήμνος, με πρωτοβουλία του ΕΟΤ, στοχεύει στην προσέλκυση Τούρκων τουριστών, καθώς τουρκική αποστολή ξεναγήθηκε στο νησί, ώστε να ενταχθεί η Λήμνος σε τουριστικά πακέτα που θα απευθύνονται στην τουρκική αγορά.
Έλληνας στρατιωτικός στολής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Κωνσταντινούπολη ο διοικητής 1ης Στρατιάς για μέτρα εμπιστοσύνης

Ο αντιστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος, διοικητής της 1ης Στρατιάς, επισκέφθηκε την 1η Στρατιά Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη στις 18-19/9, στο πλαίσιο ενίσχυσης μέτρων εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.