ΓΔ: 2603.48 -0.38% Τζίρος: 55.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:24:39
Kvstas Shmiths, Simitis Kostas
Φωτο: Nick Paleologos / SOOC

Κ. Σημίτης: Η ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ ήταν σωστή επιλογή

Τι λέει ο πρώην πρωθυπουργός με αφορμή τα 20 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ. Πώς επετεύχθη αυτός ο εθνικός στόχος.

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με αφορμή τα 20 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ δήλωσε πως ήταν ένας σωστός εθνικός στόχος που επετεύχθη με συστράτευση.

«Στην επιτυχία αυτή φτάσαμε μετά από συστηματική προσπάθεια της κυβέρνησής μας και ολόκληρης της κοινωνίας. Ήταν ένας εθνικός στόχος που τον πέτυχαμε. Ήταν μια νίκη που προστάτευσε τη χώρα μας σε δύσκολες και αντίξοες συνθήκες. Ήταν μια σωστή επιλογή, στη σωστή συγκυρία, με εθνική συστράτευση», τόνισε ο κ. Σημίτης σε γραπτή δήλωσή του.

Επεσήμανε ότι ο ελληνικός λαός σήμερα έχει αναγνωρίσει την αξία του ευρώ, που έχει διευκολύνει την οικονομία και την καθημερινότητα του.

Ταυτόχρονα ο πρώην πρωθυπουργός, που κατά την περίοδο της διακυβέρνησης του επετεύχθη η ένταξη στο ευρώ, υπενθύμισε ότι «ήταν το πρώτο βήμα στο εγχείρημα της ενωμένης Ευρώπης. Ένας στόχος που αποτελεί μια αδήριτη ανάγκη σήμερα, στην εποχή των μεγάλων γεωπολιτικών ανακατατάξεων».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμανουέλ Μακρόν συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Συζητήσεις για έξτρα χρηματοδότηση στην Ουκρανία, λέει ο Μακρόν

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε πως οι σύμμαχοι θα εξετάσουν το αίτημα της Ουκρανίας για επιπλέον 70 δισ. ευρώ, χωρίς να δεσμευτεί για το ποσό. Κατηγόρησε τη Λεπέν ότι η διακοπή στήριξης βάζει σε κίνδυνο την ασφάλεια Ευρώπης και Γαλλίας.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ζελένσκι ζητά άλλα 70 δισ. ευρώ από την ΕΕ για την άμυνα

Ο πρόεδρος Ζελένσκι ζήτησε 70 δισ. ευρώ οικονομική βοήθεια από την ΕΕ στη σύνοδο κορυφής, τονίζοντας πως τα έξοδα του πολέμου το 2025 θα φτάσουν τα 155 δισ. ευρώ και η στήριξη αυτή είναι ζωτικής σημασίας για την Ουκρανία.
Σημαία Κίνας οικονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Μείωση 1,11% στα συναλλαγματικά αποθέματα τον Σεπτέμβριο

Τα συναλλαγματικά αποθέματα της Κίνας μειώθηκαν στα 3,4 τρισ. δολάρια στα τέλη Σεπτεμβρίου 2026, με μείωση 1,11%. Η πτώση οφείλεται σε διακυμάνσεις ισοτιμιών και επενδύσεων, σύμφωνα με την Κρατική Διοίκηση Συναλλάγματος (SAFE).
Ευρώ χαρτονόμισμα ανάλυση
ΑΓΟΡΕΣ

Σε χαμηλό 17 μηνών το ευρώ έναντι του δολαρίου λόγω δημοσιονομικών κινδύνων

Το ευρώ διολισθαίνει σε χαμηλό 17 μηνών έναντι του δολαρίου λόγω πολιτικών και οικονομικών αβεβαιοτήτων στη ζώνη του ευρώ, με τους φόβους για το γαλλικό χρέος και πιθανές πρόωρες εκλογές στην Ισπανία να εντείνουν τις πιέσεις.
Χαρτονομίσματα ευρώ κοντινό
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το ευρώ σημειώνει πτώση 0,11% και διαμορφώνεται στα 1,1232 δολ.

Το ευρώ υποχωρεί 0,11% έναντι του δολαρίου στα 1,1232, φτάνοντας σε χαμηλό από τον Μάιο 2025. Διαπραγματεύεται επίσης στα 177,0150 γεν, 0,8504 στερλίνα και 0,9275 ελβετικό φράγκο. Το δολάριο πέφτει 0,25% στα 157,6710 γεν.