ΓΔ: 1275.09 0.14% Τζίρος: 322.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
thanou
Φώτο: Nikos Libertas / SOOC

B. Θάνου: Αναμάσημα συκοφαντιών για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο

Η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου δηλώνει ότι θα ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά της εναντίων όσων ανακυκλώνουν τις άθλιες συκοφαντίες σε βάρος της, οι οποίες διερευνήθηκαν και αρχειοθετήθηκαν από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, από το 2016.

Ανακοίνωση για τα όσα είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση Βγενόπουλου, εξέδωσε η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.

Στην ανακοίνωσή της η κυρία Θάνου, η οποία είχε διατελέσει κατά το παρελθόν και υπηρεσιακή πρωθυπουργός καθώς και συνεργάτιδα του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνει ότι σε μια περίοδο που «όλα τα είδη πρώτης ανάγκης, που οι τιμές τους ανεβαίνουν καθημερινά» κάποιοι προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες εμπλέκοντας το όνομά της σε υπόθεση διαφθοράς.

Μάλιστα, η κυρία Θάνου δηλώνει ότι θα ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά της «εναντίων όσων ανακυκλώνουν τις άθλιες συκοφαντίες σε βάρος της «οι οποίες διερευνήθηκαν και αρχειοθετήθηκαν από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, από το 2016».

Ολόκληρη η ανακοίνωση που εξέδωσε η κυρία Θάνου αναφέρει:

Η απάντηση στο εύλογο ερώτημα που γεννάται σε όλους, για ποιο λόγο τώρα και μετά πάροδο έξι (6) χρόνων), κάποιοι θυμήθηκαν να «αναμασήσουν» την κατασκευασμένη σε βάρος μου άθλια συκοφαντία από τον τότε ελεγχόμενο από τη Δικαιοσύνη Ανδρ. Βγενόπουλο, είναι η εξής: Σε περίοδο που ο κόσμος αγωνιά για το πώς θα πληρώσει το ρεύμα, το πετρέλαιο, τη βενζίνη και όλα τα είδη πρώτης ανάγκης, που οι τιμές τους ανεβαίνουν καθημερινά, κάποιοι, εξυπηρετώντας συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες από τα σοβαρά καθημερινά τους προβλήματα, εμπλέκοντας το όνομά μου σε υπόθεση διαφθοράς. Και ταυτόχρονα να δικαιολογηθούν έτσι, και στο εσωτερικό και στα Ευρωπαϊκά Όργανα, όπου τα πρόσωπα αυτά είναι πολύ εκτεθειμένα, εξ αιτίας των ποινικών διώξεων σε βάρος των Εισαγγελέων και των δημοσιογράφων, που ερευνούσαν τη διαφθορά στην υπόθεση Novartis και στη Λίστα Λαγκάρντ.

Προφανώς, δεν μπορούν να ξεχάσουν ότι κατά τη διάρκεια της τεσσαρακονταετούς υπηρεσίας μου στη Δικαιοσύνη, ήμουν από εκείνους που δεν δέχθηκαν ποτέ να συγκαλύψουν τη διαφθορά.

Επιφυλάσσομαι για την άμεση άσκηση όλων των νομίμων δικαιωμάτων μου, εναντίων όσων ανακυκλώνουν τις άθλιες συκοφαντίες σε βάρος μου, οι οποίες διερευνήθηκαν και αρχειοθετήθηκαν από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, από το 2016.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Pulse: Πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ, πρώτη με 33% η Νέα Δημοκρατία

Στο σύνολο των ερωτηθέντων οι 6 στους 10 κρίνουν αρνητικά τις πρόσφατες εσωκομματικές πρωτοβουλίες του Στέφανου Κασσελάκη. Τι απαντούν οι ψηφοφόροι για τον νέο τρόπο φορολόγησης των επαγγελματιών.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών, τι εισοδήματα δήλωσαν για το 2021

Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες όλων των πολιτικών που αφορούν στη χρήση του 2021. Δηλώσεις από 1.034 πρόσωπα, όπως βουλευτές, ευρωβουλευτές, εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί, περιφερειάρχες και δήμαρχοι.
Dimoskopisi-MRB-ekloges-metanasteytiko
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση MRB: Η πρόθεση ψήφου και τι ανησυχεί τους πολίτες

Η πλειοψηφία αξιολογεί αρνητικά τα πεπραγμένα της κυβέρνησης, δηλώνει απαισιοδοξία για την πορεία των πραγμάτων στη χώρα, ενώ διαφωνεί και με τους χειρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μεσανατολικό.