ΓΔ: 796.85 2.27% Τζίρος: 57.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:29:05 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: SOOC

Ν. Παπαθανάσης: Η Ελλάδα μετατρέπεται σε ελκυστικό επενδυτικό προορισμό

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε πως οι μεταρρυθμίσεις και οι επαφές της κυβέρνησης με ξένους κολοσσούς έχει οδηγήσει στην αύξηση την των επενδύσεων και την δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας.

Με τις μεταρρυθμίσεις που εισάγει η κυβέρνηση και τις συνεχείς επαφές με ξένους επιχειρηματικούς κολοσσούς, ενισχύεται η αύξηση των επενδύσεων και η δημιουργία ακόμα περισσότερων θέσεων εργασίας που θα μειώσουν σταδιακά τον δείκτη ανεργίας, φέρνοντάς τον στα προ κρίσης ποσοστά και ακόμη χαμηλότερα.

Αυτό σημειώνει ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή το δείκτη ανεργίας που ανακοίνωσε η Eurostat για τη χώρα μας.

Όπως αναφέρει ο κ. Παπαθανάσης, «σημαντική μείωση του δείκτη ανεργίας ανακοίνωσε η Eurostat για τη χώρα μας. Η ανεργία υποχώρησε στο 11,9% τον Φεβρουάριο από 12,8% που ήταν τον Ιανουάριο. Από τον Φεβρουάριο του 2021 έχει υποχωρήσει κατά 4,3% με αποτέλεσμα μέσα σε έναν χρόνο, ο αριθμός των ανέργων συμπολιτών μας να μειωθεί κατά 151.000».

Ανέφερε επίσης ότι «σημαντική μείωση εμφανίζεται και στον δείκτη των νέων ανέργων έως 25 ετών που φτάνει το 31,1%, έναντι 33,1% που ήταν τον Ιανουάριο και 40,2% τον περσινό Φεβρουάριο» και πρόσθεσε πως «με τις μεταρρυθμίσεις που εισάγουμε και τις συνεχείς επαφές μας με ξένους επιχειρηματικούς κολοσσούς, προχωράμε σε σημαντική αύξηση των επενδύσεων για τη δημιουργία ακόμα περισσότερων θέσεων εργασίας που θα μειώσουν σταδιακά τον δείκτη ανεργίας, φέρνοντάς τον στα προ κρίσης ποσοστά και ακόμη χαμηλότερα. Οι πρόσφατες αποστολές μας σε ΗΠΑ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατέδειξαν ότι, παρά τις διεθνείς διαδοχικές κρίσεις που αντιμετωπίζουμε, η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ως ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Adonis-Georgiadis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αδ. Γεωργιάδης: Μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις σε ΑΠΕ στην Ελλάδα

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε πως το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος μπορεί να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσεων για την αναβάθμιση του δικτύου ενέργειας. Για ρεκόρ 28 ετών των επενδύσεων στην Ελλάδα έκανε επίσης λόγο ο υπουργός.
Kiriakos Mitsotakis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε Γάλλους επιχειρηματίες: Η Ελλάδα έχει επιστρέψει

Ο αριθμός των ξένων εταιρειών που επενδύουν στην Ελλάδα αποδεικνύει πόσο έχει αλλάξει η εικόνα της χώρας και η συνολική επίδοση της οικονομίας, τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας σε γαλλική επιχειρηματική αντιπροσωπεία.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αδ. Γεωργιάδης: Η Ελλάδα επενδύει στη Γαλάζια Οικονομία με σημαντικά έργα

Οι χρηματοδοτήσεις για την Γαλάζια Οικονομία έχουν εκτοξευθεί τους τελευταίους μήνες ωστόσο λίγα είναι τα προτζεκτ που θεωρούνται κατάλληλα. Η σημασία των λιμανιών Αλεξανδρούπολης και Καβάλας για τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παπαθανάσης: Νέα προοπτική στις επιχειρήσεις με τον Αναπτυξιακό Νόμο

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφέρει ότι τα 13 εμβληματικά καθεστώτα που περιέχει ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος θα επιτρέψουν στις επιχειρήσεις να πραγματοποιήσουν σύγχρονες μορφές επενδύσεων.