ΓΔ: 905.04 -0.05% Τζίρος: 54.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Ν. Παπαθανάσης: Αύξηση 13,4% των επενδύσεων

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης κατά την τοποθέτηση του στη Βουλή ανέφερε πως ο προϋπολογισμός του 2020 θα ενισχύσει τις επενδύσεις ενώ θα στηρίξει παράλληλα τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Συνεχίζεται η συζήτηση για την κύρωση του Προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2020 στη Βουλή με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση να σημειώνει πως ο Προϋπολογισμός, αναπτύσσει την θετική δυναμική που χρειάζεται η χώρα.

Ο κ. Παπαθανάσακης στην τοποθέτηση του στη Βουλή ανέφερε πως «Ο Προϋπολογισμός αυτός προσανατολίζεται στην υλοποίηση των προεκλογικών μας δεσμεύσεων, στην ενίσχυση των επενδύσεων και στην κατεύθυνση της χώρας προς μία αναπτυξιακή προοπτική». Η ανάπτυξη που θα επιτευχθεί θα «εξασφαλίζει το μέλλον της χώρας και των Ελλήνων πολιτών, με ρεαλιστικό, θετικό κοινωνικό πρόσημο, μακριά από στείρα και υπερβολική κριτική, που θα στηρίζεται σε ένα στρατηγικό σχέδιο υπέρβασης των εμποδίων και ενίσχυσης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, που την τελευταία 10ετία σήκωσαν το βάρος της κρίσης».

Για τους στόχους, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε πως η κυβέρνηση προβλέπει ανάπτυξη 2,8%, μείωση της ανεργίας στο 15,6% ενώ αναμένεται και αύξηση των επενδύσεων κατά 13,4%. Παράλληλα ανέφερε πως θα υπάρξουν φοροελαφρύνσεις και κοινωνικά μέτρα ύψους 1,3 δισ. ευρώ, όπως και ανάπτυξη στις οικοδομές που αποτελούν πυλώνα της οικονομίας και προσφέρουν εργασία σε πολλά επαγγέλματα.

Για το σχέδιο «Ηρακλής», ο κ. Παπαθανασάκης ανέφερε πως θα ενισχυθεί η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος. Τόνισε επίσης πως θα αξιοποιηθούν τα κοινοτικά εργαλεία για την απορρόφηση των κονδυλίων και θα μειωθεί η φορολόγηση για τις ευπαθείς ομαδές.

Την ανάγκη για επιστροφή των επενδύσεων σημείωσε ο υφυπουργός αναφέροντας πως η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση ως προς το ποσοστό επενδύσεων προς το ΑΕΠ που φτάνει μόλις το 11% ενώ ο αντίστοιχος ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 21%. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Μας αξίζει μια νέα Ελλάδα που πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη στην ανάπτυξη και στις επενδύσεις. Επιτυγχάνουμε επιστροφή στην αξιοπιστία και στη λέξη κλειδί για κάθε επενδυτή που είναι η λέξη εμπιστοσύνη».

Για τον προϋπολογισμό που είναι ο πρώτος επί κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη, θα συνεχιστεί η συζήτηση μέχρι τα μεσάνυχτα σήμερα και μετά θα υπάρξει ονομαστική ψηφοφορία, η οποία λογίζεται και ως ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί με τις ομιλίες του πρωθυπουργού και των αρχηγών των κομμάτων.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Kyriakos Mitsotakis, Kyvernisi, Vouli
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Δεν πρόκειται να υπάρξει εκ νέου «κλείσιμο» της οικονομίας

Μιλώντας στο Κοινοβούλιο, με αφορμή επερώτηση του κ. Τσίπρα, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι το να παραμείνει ανοικτή η οικονομία είναι «ζήτημα δικαιοσύνης απέναντι στα 6,6 εκατ. συμπολιτών μας που έσπευσαν να εμβολιαστούν».