ΓΔ: 2492.2 0.18% Τζίρος: 260.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: ΑΠΕ

Βαρβιτσιώτης: Ο Ερντογάν παίζει με τη φωτιά και θα απομονωθεί

Στην αδιέξοδη πολιτική που έχει υιοθετήσει ο Πρόεδρος της Τουρκίας και τα αποτελέσματα που αυτή θα φέρει αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Μήνυμα προς την Τουρκία ότι η Ελλάδα δεν εφησυχάζει και είναι σε εγρήγορση, έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείς για το σχέδιο αποστολής τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι ο Ερντογάν παίζει με τη φωτιά και ότι με αυτή την κίνησή του, το μόνο που καταφέρνει είναι να απομονωθεί περαιτέρω.

«Οι αντιδράσεις απέναντι σε αυτόν τον νέο-οθωμανικό επεκτατισμό είναι σφοδρές και έρχονται απ' όλα τα μήκη και πλάτη. Ο Ερντογάν παίζει με τη φωτιά και προκαλεί αντιδράσεις, όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά από όλους τους παίκτες του διεθνούς συστήματος», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία του ταξιδιού του πρωθυπουργού στις 7 Ιανουαρίου στον Λευκό Οίκο, επισημαίνοντας ότι η χώρα μας διεθνοποιεί το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας, στοχεύοντας στη διατήρηση της ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Τουρκίας και χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Η Τουρκία απορρίπτει τις δηλώσεις Νετανιάχου ως εκστρατεία παραπληροφόρησης

Η Τουρκία κατηγορεί το Ισραήλ για οργανωμένη παραπληροφόρηση με στόχο να αποσπάσει τη διεθνή προσοχή από τον πόλεμο στη Γάζα, απορρίπτοντας ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται σε βάρος της Άγκυρας.
Βουλή Τουρκίας Άγκυρα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Άγκυρα καταδικάζει τις επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Συρία

Η Τουρκία καταδίκασε έντονα τις ισραηλινές επιθέσεις στη νότια Συρία, κάνοντας λόγο για παραβίαση της κυριαρχίας της χώρας και του διεθνούς δικαίου, και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει δράση για τον τερματισμό τους.
Σημαίες Τουρκίας Αιγύπτου
ΔΙΕΘΝΗ

Τετραμερής ΥΠΕΞ Αιγύπτου, Πακιστάν, Τουρκίας, Σ. Αραβίας την Κυριακή στο Κάιρο

Συνάντηση στην Αίγυπτο θα έχουν Κυριακή οι ΥΠΕΞ Πακιστάν, Αιγύπτου, Σαουδικής Αραβίας και Τουρκίας, για συνομιλίες σχετικά με την ειρήνη και τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή, με έμφαση στις περιφερειακές εξελίξεις.
Γιώργος Γεραπετρίτης στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Καμία νομική ισχύς σε μονομερείς οριοθετήσεις από Άγκυρα

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν συζητά με βάση εικασίες για τις θαλάσσιες ζώνες και δεν αποδέχεται μονομερείς ενέργειες που δημιουργούν τετελεσμένα.