ΓΔ: 2305.74 0.26% Τζίρος: 327.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: ΑΠΕ

Βαρβιτσιώτης: Ο Ερντογάν παίζει με τη φωτιά και θα απομονωθεί

Στην αδιέξοδη πολιτική που έχει υιοθετήσει ο Πρόεδρος της Τουρκίας και τα αποτελέσματα που αυτή θα φέρει αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Μήνυμα προς την Τουρκία ότι η Ελλάδα δεν εφησυχάζει και είναι σε εγρήγορση, έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείς για το σχέδιο αποστολής τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι ο Ερντογάν παίζει με τη φωτιά και ότι με αυτή την κίνησή του, το μόνο που καταφέρνει είναι να απομονωθεί περαιτέρω.

«Οι αντιδράσεις απέναντι σε αυτόν τον νέο-οθωμανικό επεκτατισμό είναι σφοδρές και έρχονται απ' όλα τα μήκη και πλάτη. Ο Ερντογάν παίζει με τη φωτιά και προκαλεί αντιδράσεις, όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά από όλους τους παίκτες του διεθνούς συστήματος», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία του ταξιδιού του πρωθυπουργού στις 7 Ιανουαρίου στον Λευκό Οίκο, επισημαίνοντας ότι η χώρα μας διεθνοποιεί το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας, στοχεύοντας στη διατήρηση της ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ελλάδας Γαλλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γαλλία: Η στήριξη του Μακρόν στην Ελλάδα δεν στρέφεται κατά Τουρκίας

Ο εκπρόσωπος του γαλλικού ΥΠΕΞ διευκρίνισε ότι η δήλωση Μακρόν για στήριξη της Ελλάδας δεν στοχεύει κάποια συγκεκριμένη χώρα. Υπενθύμισε πως η Γαλλία είχε δείξει αλληλεγγύη στην Τουρκία μετά το χτύπημα από το Ιράν.
Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Η Συνθήκη της Λωζάννης ορίζει τη μειονότητα στη Θράκη ως θρησκευτική

Το υπουργείο Εξωτερικών τονίζει ότι η Συνθήκη της Λωζάννης ορίζει τη μειονότητα στη Θράκη ως θρησκευτική και πως η Ελλάδα σέβεται πλήρως τα δικαιώματά της, καλώντας την Τουρκία να αποφεύγει δηλώσεις που βλάπτουν το κλίμα καλής γειτονίας.
Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ σε Φιντάν: Δεν δεχόμαστε υποδείξεις, την ειρήνη εξυπηρετούν οι συνεργασίες μας

Το ΥΠΕΞ απάντησε αυστηρά στις δηλώσεις Φιντάν, τονίζοντας ότι η Ελλάδα διαμορφώνει ανεξάρτητα εξωτερική πολιτική χωρίς υποδείξεις. Τόνισε πως η τριμερής συνεργασία με Ισραήλ και Κύπρο είναι ειρηνική και δεν στρέφεται κατά τρίτων.
Υπουργείο Εξωτερικών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Η μουσουλμανική μειονότητα είναι θρησκευτική, όπως ορίζει η Λωζάνη

Το Υπουργείο Εξωτερικών τονίζει ότι η Μουσουλμανική Μειονότητα Θράκης είναι θρησκευτική, όπως ορίζει η Συνθήκη της Λωζάννης, ενώ οι Μουφτήδες δεν εκλέγονται αλλά επιλέγονται με σύγχρονη διαδικασία που προβλέπει η ελληνική νομοθεσία.
σημαία Τουρκίας θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Τουρκία καταδικάζει έντονα τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στο Λίβανο

Η Τουρκία καταδίκασε έντονα τις ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να τερματίσει την κατοχή και να προστατεύσει αμάχους, μετά τους βομβαρδισμούς που άφησαν 182 νεκρούς και 890 τραυματίες.
Αμπάς Αραγτσί, Ιρανός διπλωμάτης
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Ο ΥΠΕΞ Αραγτσί διαψεύδει πυραυλική επίθεση κατά Τουρκίας

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ Αμπάς Αραγτσί διέψευσε ως αβάσιμες τις φήμες για εκτόξευση πυραύλων στην Τουρκία και πρότεινε κοινή έρευνα. Σε επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του, δήλωσε έτοιμος για τεχνική συνεργασία.