ΓΔ: 1201.86 -1.45% Τζίρος: 48.05 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:57:32 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Nick Paleologos / SOOC

Τσίπρας: Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για παροχές δείχνουν πανικό

«Με 50 και 150 ευρώ κανείς δε σώθηκε. Γυρνάνε και μπούμεραγκ αυτά», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας πως ανακοινώθηκε η εν λόγω εξαγγελία 10 μέρες μετά την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος.

Την άποψη ότι η παροχές που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, όπως τα 150 ευρώ στους νέους δείχνει "πανικό" εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτική σταθμό Open.

«Με 50 και 150 ευρώ κανείς δε σώθηκε. Γυρνάνε και μπούμεραγκ αυτά», δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας, σχολιάζοντας πως ανακοινώθηκε η εν λόγω εξαγγελία 10 μέρες μετά την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος, κάτι που «δε δείχνει σοβαρότητα», ούτε δίνει την «εικόνα ενός κόμματος που καλπάζει», όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι οι νέες εξαγγελίες για παροχές της τελευταίας στιγμής απαντάνε «σε πολύ καλά επεξεργασμένες θέσεις» του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Δε θα λυθεί το πρόβλημα των νέων με 150 ευρώ», σημείωσε τονίζοντας πως τα προβλήματα των νέων σχετίζονται με τις σπουδές τους, δηλαδή την ελάχιστη βάση εισαγωγής, με τη στεγαστική κρίση στην Ελλάδα, που αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα σε σχέση με τις άλλες χώρες της ΕΕ και με τις συνθήκες εργασίας, ελαστικές σχέσεις και χαμηλούς μισθούς.

Συμπληρώνοντας την απάντησή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε στις προτάσεις του κόμματος για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, στις οποίες περιλαμβάνονται μέτρα στήριξης για τις μητέρες, όπως ο διπλασιασμός του επιδόματος και για τα νέα ζευγάρια, όσον αφορά τη στέγη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Κάθε προοδευτική ψήφος που δεν πάει στον ΣΥΡΙΖΑ ευνοεί τη ΝΔ

Όπως επισήμανε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη δύναμη που έχει εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης γιατί «ήταν, είναι και θα παραμείνει κόμμα εξουσίας, και όχι κόμμα διαμαρτυρίας ούτε κόμμα συμπλήρωμα σε κυβερνήσεις της Δεξιάς».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Τσίπρας: Αναλαμβάνω την ευθύνη και δεν εγκαταλείπω τη μάχη

Τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, όπου θα γίνει αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος αλλά και χάραξη των επόμενων κινήσεων στον δρόμο για τις κάλπες του Ιουνίου, ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Τσίπρας: Ηθική υποχρέωση η ανακούφιση της μεσαίας τάξης

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως δεν θα υπάρξουν επιπλέον εισφορές και θα υπάρξει αφορολόγητο στα 10.000 ευρώ καθώς και η δυνατότητα ρύθμισης των χρεών και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.