ΓΔ: 1217.75 1.48% Τζίρος: 81.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Karagiannis, Ypourgeio Ypodomon kai Metaforon
Πηγή: Delphi Economic Forum

Γ. Καραγιάννης: Ενίσχυση της Εύβοιας μέσω των επενδύσεων στις υποδομές

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Υποδομών, σχεδιάζεται και υλοποιείται ένα ευρύτερο πρόγραμμα επενδύσεων με καθαρά αναπτυξιακό πρόσημο που αφορά την Εύβοια και τις ανάγκες της.

Τις εργασίες για την κατασκευή της νέας Γέφυρας Φύλλων στην Χαλκίδα επιθεώρησε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές, κ. Γιώργος Καραγιάννης, ενώ είχε συσκέψεις με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η αποκατάσταση των τριών γεφυρών προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και προβλέπεται στο τέλος καλοκαιριού να έχει ολοκληρωθεί η νέα Γέφυρα Φύλλων και στις αρχές του 2024 το σύνολο του έργου που περιλαμβάνει τη νέα γέφυρα στο Αφράτι καθώς και την αποκατάσταση της γέφυρας στο Βασιλικό.

Παράλληλα, θα αποκατασταθεί και θα βελτιωθεί το τοπικό οδικό δίκτυο, ενώ θα γίνουν και αντιπλημμυρικά έργα διευθέτησης και αντιδιαβρωτικής προστασίας.

Μετά την επίσκεψή του στο εργοτάξιο, ο Υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης δήλωσε: «Είναι η δεύτερη φορά που βρίσκομαι στο εργοτάξιο της νέας Γέφυρας Φύλλων για να δω από κοντά την πορεία των εργασιών. Η πρόοδος που έχει σημειωθεί είναι σημαντική. Σήμερα βρισκόμαστε στη διαδικασία θεμελίωσης των πασάλων και ζήτησα να συνεχίσουμε τους εντατικούς ρυθμούς για να παραδοθεί η νέα γέφυρα στο τέλος του καλοκαιριού, όπως έχουμε προγραμματίσει.

Η παρέμβασή μας είναι συνολική και αφορά, φυσικά και τις τρεις γέφυρες του ποταμού Λήλαντα. Θα κατασκευάσουμε μία νέα γέφυρα και στον οικισμό Αφράτι, ενώ αποκαθιστούμε τη γέφυρα του Βασιλικού. Το σύνολο των παρεμβάσεών μας θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2024.

Δεν σταματήσαμε, όμως, εδώ. Σχεδιάσαμε και υλοποιούμε ένα ευρύτερο πρόγραμμα που αφορά την Εύβοια και τις ανάγκες της. Ένα πρόγραμμα με καθαρά αναπτυξιακό πρόσημο. Χαρακτηριστικά θα αναφέρω την Παράκαμψη Χαλκίδας και Ψαχνών που δημοπρατήσαμε και συμβασιοποιήσαμε, ικανοποιώντας ένα αίτημα ετών των κατοίκων. Η κατασκευή ξεκινά το επόμενο διάστημα καθώς στις αρχές του φθινοπώρου θα στηθεί το εργοτάξιο.

Αναλάβαμε, επίσης, και τον Κεντρικό Οδικό Άξονα Βόρειας Εύβοιας που θα συνδέσει με ταχύτητα και ασφάλεια τη Βόρεια Εύβοια με τη πρωτεύουσα του Νομού. Ένα έργο πνοής που εντάξαμε στον σχεδιασμό μας και πρόκειται να αλλάξει την εικόνα όλης της Εύβοιας. Είμαστε με έργα δίπλα στους πολίτες της Εύβοιας και δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την ισχυρή ανάπτυξη της περιοχής».

Στη συνέχεια, κ. Καραγιάννης πραγματοποίησε ξεχωριστές συσκέψεις με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό και τη Δήμαρχο Χαλκιδέων κ. Ελένη Βάκα για τα έργα που υλοποιούνται στην Εύβοια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρ. Σταϊκούρας: Θα «πέσουν» 27,6 δισ. για 188 έργα υποδομών έως το 2030

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σημείωσε πως εκτός από τα έργα όπως το Μετρό Θεσσαλονίκης, και η Γραμμή 4 στην Αθήνα, στην ατζέντα περιλαμβάνονται και 63 αρδευτικά έργα ύψους 784 εκατ. ευρώ.
Karagiannis, Ypourgeio Ypodomon kai Metaforon
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Καραγιάννης: Νέες θέσεις εργασίας από τα έργα υποδομών στη Μακεδονία

Ο υφυπουργός Υποδομών ανέφερε ότι ο αυτοκινητόδρομος Ε65 αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2025 και σημείωσε ότι όλα τα οδικά έργα τρέχουν να ολοκληρωθούν, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και ο προγραμματισμός των σιδηροδρομικών έργων.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καραμανλής: Οι επενδυτές να μας βλέπουν ως χώρα - κόμβο για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλής, στην ομιλία του προς τους συμμετέχοντες στο Ελληνογαλλικό Επενδυτικό Φόρουμ, τόνισε τα νέα μοντέλα στην υλοποίηση έργων υποδομών.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλακιωτάκης: Σημαντικά οφέλη από την παραχώρηση του λιμένα Ηγουμενίτσας

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι ξεκινάει μια πορεία επενδύσεων, ανάπτυξης, αναβάθμισης, ενίσχυσης του οικονομικού αποτυπώματος όπου θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και θα αυξηθεί η κίνηση.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρ. Σταϊκούρας: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει κομβικός παίκτης στις μεταφορές

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υπογράμμισε την κυβερνητική στόχευση να υλοποιηθούν οι αναγκαίες υποδομές, ώστε σε τέσσερα χρόνια να ενισχυθεί η γεωπολιτική και γεωοικονομική θέση της χώρας.