ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:22:06 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Κατά δύο ώρες αυξήθηκε ο χρόνος των millennials στο διαδίκτυο στην πανδημία

Τις 7,1 ώρες συνολικά φτάνει ο χρόνος που ξοδεύουν οι millennials στην μετά Covid-19 εποχή στο ιντερνετ. Αρκετοί δηλώνουν ενήμεροι για τα ζητήματα αφαλείας αλλά παράλληλα το 13% αυτών χρησιμοποιεί το Wi-Fi των γειτόνων του χωρίς εκείνοι να το γνωρίζουν.

Σχεδόν δύο ώρες επιπλέον περνούν καθημερινά σε σύγκριση με την αρχή του έτους στο διαδίκτυο οι millennials στην μετά Covid-19 εποχή - αυξάνοντας τον ημερήσιο μέσο όρο τους στις 7,1 ώρες.

Αναγκασμένοι να δουλεύουν, να επικοινωνούν, να ενημερώνονται και να κάνουν μεγάλο μέρος των αγορών τους από το σπίτι λόγω των αλλαγών που έφερε η πανδημία, σχεδόν οι μισοί (49%) σύμφωνα με άρθρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδος, δηλώνουν ότι αυτός ο αυξημένος χρόνος στο διαδίκτυο τους έκανε πιο ενήμερους για την ψηφιακή τους ασφάλεια.

Σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky, αν και οι millennials δείχνουν πρόθυμοι να ενισχύσουν την ασφάλειά τους στο Διαδίκτυο, ένας στους τρεις (37%) πιστεύει ότι ως χρήσης είναι «βαρετός» για να πέσει θύμα ψηφιακού εγκλήματος. Μάλιστα η έρευνα της Kaspersky, «More Connected Than Ever Before: How We Build Our Digital Comfort Zones», δείχνει ότι οι millennials περνούν την περισσότερη ώρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ την ίδια στιγμή  ο 61% αυτών δηλώνει ότι η άνοδος των διαδικτυακών γνωριμιών από το σπίτι προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία για την ψηφιακή τους ασφάλεια. Έτσι, σχεδόν οι μισοί ισχυρίζονται ότι εκτελούν μόνο αξιόπιστες εφαρμογές στις συσκευές τους από επίσημα καταστήματα, ενώ το 49% εκτελεί τακτικές σαρώσεις κατά των ιών σε καθεμία από τις συσκευές του για να προστατευθεί. Ωστόσο, το 13% των millennials δηλώνει ότι χρησιμοποιεί το Wi-Fi των γειτόνων του χωρίς εκείνοι να το γνωρίζουν.

«Λέγεται ότι το Διαδίκτυο είναι στο DNA των millennials κι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε άλλες προκλήσεις που απαιτούν από αυτήν την ομάδα να βρει τη δική της ‘ψηφιακή ζώνη άνεσης’. Το γεγονός ότι πολλοί μοιράζονται καταλύματα με συγκατοίκους μπορεί να τους κάνουν να νιώσουν ψηφιακά ανασφαλείς, ειδικά στην αρχή της συμβίωσης. Επίσης, η τάση τους να αλλάζουν συχνά σπίτι και δουλειά μπορεί να κάνει αυτό το αίσθημα ακόμη χειρότερο. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι σημαντικό να μιλάτε και να επικοινωνείτε ανοιχτά σχετικά με αυτές τις ανησυχίες με τους συγκατοίκους σας: να μοιράζεστε το κόστος του λογισμικού ασφαλείας, να δημιουργείτε σαφείς κανόνες για τη χρήση κοινών συσκευών και να γνωρίζετε ο ένας τον άλλον καλύτερα» αναφέρει η έκθεση.

Πώς να προστατευτείτε στο διαδίκτυο - Τι συμβουλεύει η Kaspersky τους millennials:

  • Προσέξτε αν είναι αυθεντικός ο ιστότοπος.  Μην επισκέπτεστε ιστότοπους έως ότου είστε βέβαιοι ότι είναι νόμιμοι και ξεκινούν με το «https». Δοκιμάστε να αναζητήσετε κριτικές για ιστότοπους που σας φαίνονται ύποπτοι.
  • Κρατήστε λίστα με τους διαδικτυακούς λογαριασμούς σας, για να μπορέσετε να έχετε πλήρη κατανόηση των υπηρεσιών και των ιστότοπων που ενδέχεται να αποθηκεύουν τα προσωπικά σας στοιχεία.
  • Αποκλείστε την εγκατάσταση προγραμμάτων από άγνωστες πηγές στις ρυθμίσεις του smartphone σας και εγκαταστήστε μόνο εφαρμογές από επίσημα καταστήματα εφαρμογών.
  • Χρησιμοποιείτε το "Έλεγχος απορρήτου" για να κάνετε τα προφίλ σας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης πιο ιδιωτικά. Έτσι θα είναι δυσκολότερο για τρίτους να βρουν πολύ προσωπικές σας πληροφορίες.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Optiki Ina, Fiber, Internet, Diadiktyo, Tilepikoinonies
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Νέο κουπόνι για επιδότηση δικτύου οπτικής ίνας μέσα στις κατοικίες

Σύμφωνα με το Εθνικό Ευρυζωνικό Σχέδιο 2021 – 2027, το κουπόνι για την εγκατάσταση οπτικών ινών μέσα στα κτίρια συμπεριλαμβάνεται στο Ταμείο Ανάκαμψης με προσωρινό προϋπολογισμό 131 εκατ. ευρώ.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

«Γονατίζει» δίκτυα - ίντερνετ η μεγάλη αύξηση κίνησης

Το ταυτόχρονο κατέβασμα από χιλιάδες χρήστες μιας ενημέρωσης γνωστού βιντεοπαιχνιδιού έφερε στα όριά τους τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα. Το «Μένουμε σπίτι» αυξάνει την κίνηση, ανησυχία για το διαδικτυακό σχολείο.
Optiki Ina, Fiber, Internet, Diadiktyo, Tilepikoinonies
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Σίριαλ παρατάσεων στο Σύζευξις ΙΙ και κόντρες με τους αναδόχους

Αρκετοί ανάδοχοι ζητούν συνεχείς παρατάσεις για το μεγάλο έργο της αναβάθμισης των τηλεπικοινωνιακών υποδομών του Δημοσίου. Θέτουν και το ζήτημα των μεγάλων αυξήσεων κόστους στον εξοπλισμό που χρησιμοποιούν.