ΓΔ: 825.02 0.95% Τζίρος: 57.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Κατά δύο ώρες αυξήθηκε ο χρόνος των millennials στο διαδίκτυο στην πανδημία

Τις 7,1 ώρες συνολικά φτάνει ο χρόνος που ξοδεύουν οι millennials στην μετά Covid-19 εποχή στο ιντερνετ. Αρκετοί δηλώνουν ενήμεροι για τα ζητήματα αφαλείας αλλά παράλληλα το 13% αυτών χρησιμοποιεί το Wi-Fi των γειτόνων του χωρίς εκείνοι να το γνωρίζουν.

Σχεδόν δύο ώρες επιπλέον περνούν καθημερινά σε σύγκριση με την αρχή του έτους στο διαδίκτυο οι millennials στην μετά Covid-19 εποχή - αυξάνοντας τον ημερήσιο μέσο όρο τους στις 7,1 ώρες.

Αναγκασμένοι να δουλεύουν, να επικοινωνούν, να ενημερώνονται και να κάνουν μεγάλο μέρος των αγορών τους από το σπίτι λόγω των αλλαγών που έφερε η πανδημία, σχεδόν οι μισοί (49%) σύμφωνα με άρθρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδος, δηλώνουν ότι αυτός ο αυξημένος χρόνος στο διαδίκτυο τους έκανε πιο ενήμερους για την ψηφιακή τους ασφάλεια.

Σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky, αν και οι millennials δείχνουν πρόθυμοι να ενισχύσουν την ασφάλειά τους στο Διαδίκτυο, ένας στους τρεις (37%) πιστεύει ότι ως χρήσης είναι «βαρετός» για να πέσει θύμα ψηφιακού εγκλήματος. Μάλιστα η έρευνα της Kaspersky, «More Connected Than Ever Before: How We Build Our Digital Comfort Zones», δείχνει ότι οι millennials περνούν την περισσότερη ώρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ την ίδια στιγμή  ο 61% αυτών δηλώνει ότι η άνοδος των διαδικτυακών γνωριμιών από το σπίτι προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία για την ψηφιακή τους ασφάλεια. Έτσι, σχεδόν οι μισοί ισχυρίζονται ότι εκτελούν μόνο αξιόπιστες εφαρμογές στις συσκευές τους από επίσημα καταστήματα, ενώ το 49% εκτελεί τακτικές σαρώσεις κατά των ιών σε καθεμία από τις συσκευές του για να προστατευθεί. Ωστόσο, το 13% των millennials δηλώνει ότι χρησιμοποιεί το Wi-Fi των γειτόνων του χωρίς εκείνοι να το γνωρίζουν.

«Λέγεται ότι το Διαδίκτυο είναι στο DNA των millennials κι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε άλλες προκλήσεις που απαιτούν από αυτήν την ομάδα να βρει τη δική της ‘ψηφιακή ζώνη άνεσης’. Το γεγονός ότι πολλοί μοιράζονται καταλύματα με συγκατοίκους μπορεί να τους κάνουν να νιώσουν ψηφιακά ανασφαλείς, ειδικά στην αρχή της συμβίωσης. Επίσης, η τάση τους να αλλάζουν συχνά σπίτι και δουλειά μπορεί να κάνει αυτό το αίσθημα ακόμη χειρότερο. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι σημαντικό να μιλάτε και να επικοινωνείτε ανοιχτά σχετικά με αυτές τις ανησυχίες με τους συγκατοίκους σας: να μοιράζεστε το κόστος του λογισμικού ασφαλείας, να δημιουργείτε σαφείς κανόνες για τη χρήση κοινών συσκευών και να γνωρίζετε ο ένας τον άλλον καλύτερα» αναφέρει η έκθεση.

Πώς να προστατευτείτε στο διαδίκτυο - Τι συμβουλεύει η Kaspersky τους millennials:

  • Προσέξτε αν είναι αυθεντικός ο ιστότοπος.  Μην επισκέπτεστε ιστότοπους έως ότου είστε βέβαιοι ότι είναι νόμιμοι και ξεκινούν με το «https». Δοκιμάστε να αναζητήσετε κριτικές για ιστότοπους που σας φαίνονται ύποπτοι.
  • Κρατήστε λίστα με τους διαδικτυακούς λογαριασμούς σας, για να μπορέσετε να έχετε πλήρη κατανόηση των υπηρεσιών και των ιστότοπων που ενδέχεται να αποθηκεύουν τα προσωπικά σας στοιχεία.
  • Αποκλείστε την εγκατάσταση προγραμμάτων από άγνωστες πηγές στις ρυθμίσεις του smartphone σας και εγκαταστήστε μόνο εφαρμογές από επίσημα καταστήματα εφαρμογών.
  • Χρησιμοποιείτε το "Έλεγχος απορρήτου" για να κάνετε τα προφίλ σας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης πιο ιδιωτικά. Έτσι θα είναι δυσκολότερο για τρίτους να βρουν πολύ προσωπικές σας πληροφορίες.

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

«Γονατίζει» δίκτυα - ίντερνετ η μεγάλη αύξηση κίνησης

Το ταυτόχρονο κατέβασμα από χιλιάδες χρήστες μιας ενημέρωσης γνωστού βιντεοπαιχνιδιού έφερε στα όριά τους τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα. Το «Μένουμε σπίτι» αυξάνει την κίνηση, ανησυχία για το διαδικτυακό σχολείο.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Γιατί φοβούνται οι θεσμικοί επενδυτές να επενδύσουν στο bitcoin

Οι τεράστιες ποσότητες ενέργειας, «βρώμικης» στο μεγαλύτερο βαθμό σήμερα, αποτρέπουν τους θεσμικούς επενδυτές να επενδύσουν στο κορυφαίο κρυπτονόμισμα, όπως τονίζει στέλεχος της Société Générale.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σίριαλ ατελείωτων καθυστερήσεων για το δίκτυο Wi-Fi στα πανεπιστήμια

Στο διαγωνισμό ήταν πρώτη η κοινοπραξία Cosmos - Δυναμική με εξοπλισμό HUAWEI. Η προσφορά της ακυρώθηκε, αλλά στη συνέχεια ανακλήθηκε η ακύρωση χωρίς να έχει ανακηρυχθεί οριστικά ο μειοδότης.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ψηφιακή απειλή για τις επιχειρήσεις και θωράκιση με νέες επενδύσεις

Ανάμεσα στις τρεις κορυφαίες προτεραιότητες των επιχειρήσεων η κυβερνοασφάλεια. Αναμένεται αύξηση επενδύσεων σε ψηφιακές λύσεις ασφάλειας κατά 12,5%. Τι συνιστά ο ΣΕΒ στις επιχειρήσεις.
biometrics-politics-artificial-intelligence
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης θα αποκαλύπτει τις πολιτικές πεποιθήσεις

Ο νέος αλγόριθμος έχει εκπαιδευτεί μέσω φωτογραφιών που έχει συλλέξει από τους λογαριασμούς στο Facebook και σε άλλες ιστοσελίδες ανθρώπων που είναι γνωστοί για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις.