ΓΔ: 890.03 -1.77% Τζίρος: 34.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:14:42 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
yahoo-texnologia
Φώτο: Shutterstock

«Μισοτιμής» πουλήθηκαν οι άλλοτε κολοσσοί του διαδικτύου Yahoo και AOL

Οι δυο άλλοτε κραταιοί του διαδικτύου είχαν κάποτε χρηματιστηριακή αξία που ξεπερνούσε τα 325 δισ. δολάρια, όμως είχαν πουληθεί πριν λίγα χρόνια στην Verizon αντί περίπου 9 δισ. δολαρίων.

Αν και οι τεχνολογικοί κολοσσοί καλπάζουν την χρονιά της πανδημίας, οι λάθος επενδυτικές επιλογές και η αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων οδήγησαν την  Verizon στην απόφαση να πουλήσει «μισοτιμής» τους πρωτοπόρους του διαδικτύου Yahoo και AOL έναντι μόλις 5 δισ. δολαρίων στην Apollo Global Management.

Οι δυο πάλαι ποτέ κολοσσοί που είχαν χρηματιστηριακή αξία 200 δισ. δολάρια η AOL και 125 δισ. δολάρια η Yahoo, όμως η ανάπτυξη του διαδικτύου έφερε τους νέους αντιπάλους Google και Facebook που επικράτησαν στην αγορά. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι δυο εταιρείες να έχουν εξαγοραστεί από την Verizon πριν μερικά χρόνια αντί περίπου 9 δισ. δολαρίων.

Συγκεκριμένα, η Verizon είχε δαπανήσει 4,4 δισ. δολάρια για την εξαγορά της AOL το 2014 και το 2016 είχε δώσει 4,5 δισ. δολάρια για την Yahoo. Παράλληλα η Verizon πούλησε και την πλατφόρμα Tumblr το 2019 για λιγότερα από 3 εκατ. δολάρια αν και η Yahoo είχε δαπανήσει 1,1 δισ. δολάρια το 2013 για να την αποκτήσει.

Μετά την συμφωνία μεταξύ Verizon και Apollo, στο επενδυτικό fund κατέχει επίσης το Venetian resort στο Λας Βέγκας και την εμπορική εταιρεία Michaels, περνάνε και τα ιντερνετικά μέσα ενημέρωσης που ανήκαν σε Yahoo και AOL, όπως τα TechCrunch, Yahoo Finance και Engadget. Η Verizon πριν από ένα χρόνο είχε πουλήσει και την HuffPost στο BuzzFeed.

Η Verizon θα διατηρήσει ένα 10% στη νέα Yahoo που θα έχει στην θέση του CEO τον Guru Gowrappan, με τις δυο εταιρείες να ανακοινώνουν πως η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2021, ενώ οι νέοι ιδιοκτήτες τόνισαν τη σπουδαιότητα των AOL και Yahoo, και σημείωσαν πως ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να αναστήσουν τους δυο άλλοτε κραταιούς του διαδικτύου.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Σημαντικός παράγοντας για την επιλογή παρόχου η ασφάλεια των δεδομένων

Καθώς οι καταναλωτές αντιλαμβάνονται περισσότερα για την υποχρέωση των επιχειρήσεων να διαφυλάσσουν την ιδιωτικότητα των δεδομένων, απαιτείται μεγαλύτερη διαφάνεια για τον τρόπο που διαχειρίζονται τα δεδομένα.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

«Εκτινάχθηκε» η χρήση των δεδομένων στην κινητή τηλεφωνία το 2020

Το 2020 σημειώθηκε πρωτόγνωρη αύξηση της χρήσης δεδομένων (+65,7%), που κορυφώθηκε, μάλιστα, στο 4ο τρίμηνο του 2020, ενώ τα λεπτά ομιλίας κατέγραψαν τη μεγαλύτερη αύξηση της τελευταίας δεκαετίας (+5,6%).
biometrics-politics-artificial-intelligence
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης θα αποκαλύπτει τις πολιτικές πεποιθήσεις

Ο νέος αλγόριθμος έχει εκπαιδευτεί μέσω φωτογραφιών που έχει συλλέξει από τους λογαριασμούς στο Facebook και σε άλλες ιστοσελίδες ανθρώπων που είναι γνωστοί για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Σε δεινούς χρήστες του διαδικτύου μετέτρεψε πολλούς ηλικιωμένους η πανδημία

Η επαφή και η χρήση της τεχνολογίας βελτιώνει, την ποιότητα ζωής των ηλικιωμένων, την καθημερινότητά τους και παράλληλα αποτελεί ένα μέσο που τους διευκολύνει σε τραπεζικές συναλλαγές, τη χρήση της άυλης συνταγογράφησης- και όχι μόνο.