ΓΔ: 788.46 -0.37% Τζίρος: 51.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
yahoo-texnologia
Φώτο: Shutterstock

«Μισοτιμής» πουλήθηκαν οι άλλοτε κολοσσοί του διαδικτύου Yahoo και AOL

Οι δυο άλλοτε κραταιοί του διαδικτύου είχαν κάποτε χρηματιστηριακή αξία που ξεπερνούσε τα 325 δισ. δολάρια, όμως είχαν πουληθεί πριν λίγα χρόνια στην Verizon αντί περίπου 9 δισ. δολαρίων.

Αν και οι τεχνολογικοί κολοσσοί καλπάζουν την χρονιά της πανδημίας, οι λάθος επενδυτικές επιλογές και η αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων οδήγησαν την  Verizon στην απόφαση να πουλήσει «μισοτιμής» τους πρωτοπόρους του διαδικτύου Yahoo και AOL έναντι μόλις 5 δισ. δολαρίων στην Apollo Global Management.

Οι δυο πάλαι ποτέ κολοσσοί που είχαν χρηματιστηριακή αξία 200 δισ. δολάρια η AOL και 125 δισ. δολάρια η Yahoo, όμως η ανάπτυξη του διαδικτύου έφερε τους νέους αντιπάλους Google και Facebook που επικράτησαν στην αγορά. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι δυο εταιρείες να έχουν εξαγοραστεί από την Verizon πριν μερικά χρόνια αντί περίπου 9 δισ. δολαρίων.

Συγκεκριμένα, η Verizon είχε δαπανήσει 4,4 δισ. δολάρια για την εξαγορά της AOL το 2014 και το 2016 είχε δώσει 4,5 δισ. δολάρια για την Yahoo. Παράλληλα η Verizon πούλησε και την πλατφόρμα Tumblr το 2019 για λιγότερα από 3 εκατ. δολάρια αν και η Yahoo είχε δαπανήσει 1,1 δισ. δολάρια το 2013 για να την αποκτήσει.

Μετά την συμφωνία μεταξύ Verizon και Apollo, στο επενδυτικό fund κατέχει επίσης το Venetian resort στο Λας Βέγκας και την εμπορική εταιρεία Michaels, περνάνε και τα ιντερνετικά μέσα ενημέρωσης που ανήκαν σε Yahoo και AOL, όπως τα TechCrunch, Yahoo Finance και Engadget. Η Verizon πριν από ένα χρόνο είχε πουλήσει και την HuffPost στο BuzzFeed.

Η Verizon θα διατηρήσει ένα 10% στη νέα Yahoo που θα έχει στην θέση του CEO τον Guru Gowrappan, με τις δυο εταιρείες να ανακοινώνουν πως η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2021, ενώ οι νέοι ιδιοκτήτες τόνισαν τη σπουδαιότητα των AOL και Yahoo, και σημείωσαν πως ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να αναστήσουν τους δυο άλλοτε κραταιούς του διαδικτύου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

optiki-tilepikoinonies
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Άνοιξε και πάλι η πλατφόρμα για την επιδότηση σύνδεσης οπτικής ίνας

Από τη δράση Super Fast Broadband (SFBB) έχουν επωφεληθεί μέχρι στιγμής 138.000 συνδρομητές και το ποσό που είχε διατεθεί αρχικά άγγιζε τα 50 εκ. ευρώ. Στα σκαριά κι άλλες δράσεις από το υπουργείο για να αυξηθεί η διείσδυση της οπτικής ίνας.
internet-diadiktyo-fiber
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αναβαθμίζεται το δίκτυο οπτικών ινών των ελληνικών πανεπιστημίων

Σύμφωνα με την πράξη «Ήφαιστος» θα εγκατασταθούν στα ακαδημαϊκά και εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας περισσότεροι από 2.800 μεταγωγείς Ethernet και περισσότεροι από 80 δρομολογητές τελευταίας γενιάς
kainotomia, innovation
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Ελλάδα εντάσσεται στο ευρωπαϊκό δίκτυο κόμβων καινοτομίας

Οι Ελληνικοί κόμβοι του Δικτύου θα δραστηριοποιηθούν σε τεχνολογικούς τομείς όπως: Τεχνητή Νοημοσύνη, Κυβερνοασφάλεια, Διαδίκτυο των Πραγμάτων, 5G, big data analysis, blockchain σε συνδυασμό με τομείς πολιτικής.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πώς καταφέρνει η Ουκρανία να έχει διαδίκτυο παρά την ρωσική εισβολή

Σε μια κοινωνία άκρως ψηφιακή οι «τυφλωμένες» επικοινωνίες έχουν συνέπειες πολύ πέρα από τις μάχες, καθώς η αποκοπή με τους άλλους μέσα και έξω από τη χώρα οδηγεί σε απώλεια ηθικού και αδυναμία σωστής πληροφόρησης.