ΓΔ: 819.14 -0.48% Τζίρος: 43.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
autokinito-smartcar-texnologia
Φώτο: Shutterstock

Σε κέρδη έως 42 δισ. λιρών από την αυτονόμη οδήγηση στοχεύει η Βρετανία

Ενώ μερικά οχήματα με χαρακτηριστικά αυτόνομης οδήγησης μπορεί να επιτραπούν σε μεγάλους δρόμους από την ερχόμενη χρονιά, θα υπάρξει ένα ευρύτερο πλαίσιο κανόνων για την κυκλοφορία οχημάτων αυτόνομης οδήγησης.

Η Βρετανία δήλωσε σήμερα πως μέχρι το 2025 θέλει να υπάρχουν στους βρετανικούς δρόμους πολλά αυτοκίνητα αυτόνομης οδήγησης και ανακοίνωσε σχέδια για νέους νόμους και χρηματοδότηση 100 εκατ. στερλινών. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θέλει να επωφεληθεί από την αναδυόμενη αγορά των αυτόνομων οχημάτων, την οποία υπολογίζει σε 42 δισ. στερλίνες και για την οποία εκτιμά ότι θα μπορούσε να δημιουργήσει 38.000 νέες θέσεις εργασίας.

«Θέλουμε το Ηνωμένο Βασίλειο να είναι στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης και της χρήσης αυτής της φανταστικής τεχνολογίας και γι' αυτό επενδύουμε εκατομμύρια σε ζωτικής σημασίας έρευνα για την ασφάλεια και θεσπίζουμε νομοθεσία για να εξασφαλίζουμε ότι θα έχουμε τα πλήρη οφέλη που υπόσχεται αυτή η τεχνολογία», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς.

Ενώ μερικά οχήματα με χαρακτηριστικά αυτόνομης οδήγησης μπορεί να επιτραπούν σε μεγάλους δρόμους από την ερχόμενη χρονιά, η σημερινή ανακοίνωση θέτει επίσης το πλαίσιο για μια πολύ ευρύτερη κυκλοφορία τους, περιλαμβανομένων των δημόσιων μεταφορών και των οχημάτων διανομής.

Το πακέτο χρηματοδότησης περιλαμβάνει 35 εκατ. στερλίνες για έρευνα για την ασφάλεια, η οποία θα τροφοδοτήσει τη νέα νομοθεσία που σχεδιάζεται να έχει θεσπιστεί ως το 2025.

«Η νομοθεσία θα προβλέπει ότι οι κατασκευαστές είναι υπεύθυνοι για τις δράσεις του οχήματος κατά την αυτόνομη οδήγησή του, πράγμα που σημαίνει πως δεν θα ευθύνεται κάποιος άνθρωπος-οδηγός για συμβάντα που σχετίζονται με την οδήγηση στο διάστημα που το όχημα ελέγχει το ίδιο την οδήγησή του», αναφέρεται σε κυβερνητική δήλωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ydrogono
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ποιοι παράγοντες θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη των οχημάτων υδρογόνου

Κάποιες εταιρείες έχουν βγάλει στην παραγωγή μοντέλα υδρογόνου, ενώ θα σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες με τις κυψέλες υδρογόνου να απασχολούν την αγορά της αυτοκίνησης τα επόμενα χρόνια.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ανησυχίες προκαλεί ο υψηλός αριθμός ατυχημάτων των αυτοκινήτων Tesla

Από τα 500 συμβάντα που ανέφεραν για την περίοδο από Ιούνιο του 2021 μέχρι φέτος, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων και συνέβησαν λόγω εμπλοκής της χρήσης συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης, η Tesla ανέφερε 273 συγκρούσεις οχημάτων.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Λύσεις στη βιομηχανία αυτοκινήτου δίνει η τρισδιάστατη εκτύπωση

Η εφαρμογή της τρισδιάστατης εκτύπωσης ανοίγει σημαντικά περισσότερες δυνατότητες και οδηγεί στην κατασκευή εξαρτημάτων υψηλότερης ποιότητας, όπως εξαρτήματα ταμπλό, κολώνες θυρών και παραθύρων.