ΓΔ: 904.09 0.09% Τζίρος: 65.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτό: sooc

Κ. Φραγκογιάννης: Αλματώδης η ανάπτυξη του οικοσυστήματος καινοτομίας

Ο υφυπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε τη σημασία της συμφωνίας με τη Σαουδική Αραβία για την ανάπτυξη του υποθαλάσσιου, υψηλής ταχύτητας, καλωδίου μεταφοράς δεδομένων που θα εδραιώσει την Ελλάδα ως πύλη μεταφοράς δεδομένων.

Την αλματώδη ανάπτυξη του οικοσυστήματος καινοτομίας και νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, ως αποτέλεσμα των συντονισμένων ενεργειών της ελληνικής κυβέρνησης συνολικά και της Οικονομικής Διπλωματίας ειδικότερα, ανέδειξε ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, στην παρέμβασή του στο διεθνές συνέδριο Global Innovation Summit, που διεξάγεται στην Αθήνα.

Τόνισε, δε, ότι πολύ σύντομα, η Ελλάδα θα είναι μια από τις λίγες χώρες εκτός Βόρειας Αμερικής που θα φιλοξενεί και τις τρεις κορυφαίες, παγκοσμίως, εταιρίες υπηρεσιών υπολογιστικού νέφους, γεγονός που θα ωφελήσει και τη χώρα και την ευρύτερη περιοχή.

Το διεθνές συνέριο καινοτομίας και επιχειρηματικότητας Global Innovation Summit διοργανώθηκε από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και το Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας (CompeteGr), με τη συμμετοχή επιχειρηματιών και εκπροσώπων φορέων έρευνας και καινοτομίας από 34 χώρες, καθώς και με τη συμμετοχή πολλών αξιωματούχων της κυβέρνησης.

Συμμετέχοντας σε πάνελ στην ενότητα με θέμα: «Building competitiveness - from the Region to the Globe» ο κ. Φραγκογιάννης επισήμανε ότι στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης είναι να καταστεί κύριος ψηφιακός κόμβος στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο. Επ'αυτού εξήρε τη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία για την ανάπτυξη του υποθαλάσσιου, υψηλής ταχύτητας, καλωδίου μεταφοράς δεδομένων - του East to Med Data Corridor - το οποίο θα εδραιώσει τη θέση της Ελλάδας ως πύλης μεταφοράς δεδομένων προς την Ευρώπη.

Αναφερόμενος στη σημασία της περιφερειακής συνεργασίας, επισήμανε ότι στο φετινό Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Εξωστρέφειας περιλαμβάνονται 58 διμερείς πρωτοβουλίες με τις γειτονικές χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, και 119 δράσεις με χώρες εταίρους στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Και τόνισε ότι μεγάλος αριθμός από τις πρωτοβουλίες αυτές σχετίζονται με την τεχνολογία και την καινοτομία. Περιέγραψε, επίσης τη συμμετοχή του Υπουργείου Εξωτερικών - μέσω του Εθνικού οργανισμού προώθησης εμπορίου και επενδύσεων, του Enterprise Greece - στο πρόγραμμα Gazelle της Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη στήριξη των καινοτόμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων και της Μεσογείου.

Ολοκληρώνοντας ο κ. Φραγκογιάννης εξέφρασε την πίστη και την εμπιστοσύνη του στο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας και δη στις νεότερες γενιές, και εξέφρασε την πρόθεση της κυβέρνησης να στηρίξει περαιτέρω τη συνεργασία μεταξύ ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και ερευνητικών κέντρων της περιοχής για την ανάπτυξη κοινών καινοτόμων εγχειρημάτων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φραγκογιάννης: «Στο τραπέζι» απευθείας αεροπορική σύνδεση Αθήνας – Σαν Φρανσίσκο

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε, στην «πολύ μεγάλη ελληνική κοινότητα από περήφανους Έλληνες που διαπρέπουν τόσο επιστημονικά όσο και επιχειρηματικά και είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν και να στηρίξουν τις μικρές ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις».
startup-technology
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ξεκίνησε η λειτουργία του Silicon Valley Greek Hub στο Σαν Φρανσίσκο

To hub που θα αποτελείται από εξαιρετικά επιτυχημένους επαγγελματίες στοχεύει να εξελιχθεί σε ένα ισχυρό δίκτυο συνεργασίας, προσφέροντας υποστήριξη σε επιχειρηματίες που θέλουν να εξερευνήσουν τις δυνατότητες που είναι διαθέσιμες στη Silicon Valley.
ependyseis, epixeiriseis, kerdi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι ανθεκτικές και τολμηρές επιχειρήσεις - Το υπόδειγμα των Growth Awards

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank Γεώργιος Ζανιάς οι επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν ξεχώρισαν επιδεικνύοντας ανθεκτικότητα, υπερβαίνοντας δυσκολίες και διαμορφώνοντας, τελικά, συνθήκες για βιώσιμη ανάπτυξη.
dimas-xristos
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πρωτοβουλία για σύνδεση ελληνικών startup με την αμερικανική καινοτομία

Οι υφυπουργοί Χρίστος Δήμας και Κώστας Φραγκογιάννης μαζί με 12 ιδρυτές ελληνικών startup επισκέπτονται τις ΗΠΑ με στόχο την προώθηση της ελληνικής εξωστρέφειας και την ενίσχυση των επαφών με την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
kainotomia, innovation
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ισχυρό ενδιαφέρον από Καναδά για την ανάπτυξη της ελληνικής καινοτομίας

Όπως σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδας Χριστόπουλος, η Ελλάδα έχει κάνει τα σωστά βήματα στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών.