ΓΔ: 1477.69 -0.27% Τζίρος: 79.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Mytilineos
Φωτο: Mytilineos

Mytilineos: Για 2η χρονιά στον Dow Jones Sustainability Emerging Markets

Η Mytilineos είναι η μόνη εταιρεία που συμμετέχει, με έδρα την Ελλάδα, ενώ κατάφερε να αποσπάσει τη μέγιστη βαθμολογία (100/100) σε 34 επιμέρους κατηγορίες που αξιολογήθηκε.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Mytilineos κατορθώνει να συμπεριληφθεί στον Παγκόσμιο Δείκτη Βιωσιμότητας Dow Jones Emerging Markets (“DJSI”) (με ημέρα εισαγωγής τη 18η Δεκεμβρίου 2023). Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η ένταξη στον DJSI βασίζεται στην Παγκόσμια Αξιολόγηση Εταιρικής Βιωσιμότητας της S&P Global, στην οποία η Mytilineos κατάφερε να βρεθεί στο κορυφαίο 6% των εταιρειών παγκοσμίως με τις καλύτερες ESG επιδόσεις στον κλάδο της. Η αναγνώριση αυτή έρχεται ως συνέχεια της βελτίωσης που κατέγραψε στην έως τώρα επίδοσή της, καλύπτοντας απόλυτα τις αυστηρές προϋποθέσεις των δεικτών βιωσιμότητας Dow Jones. Η Mytilineos κατάφερε να αποσπάσει τη μέγιστη βαθμολογία (100/100) σε 34 επιμέρους κατηγορίες που αξιολογήθηκε.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ομίλου:

Η Mytilineos Energy & Metals συνεχίζει να καταγράφει κορυφαίες επιδόσεις και κατορθώνει να συμπεριληφθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά στον Παγκόσμιο Δείκτη Βιωσιμότητας Dow Jones Emerging Markets (“DJSI”) (με ημέρα εισαγωγής τη 18η Δεκεμβρίου 2023).

Η ένταξη στον DJSI βασίζεται στην Παγκόσμια Αξιολόγηση Εταιρικής Βιωσιμότητας της S&P Global, στην οποία η Mytilineos κατάφερε να βρεθεί στο κορυφαίο 6% των εταιρειών παγκοσμίως με τις καλύτερες ESG επιδόσεις στον κλάδο της. Η αναγνώριση αυτή έρχεται ως συνέχεια της βελτίωσης που κατέγραψε στην έως τώρα επίδοσή της, καλύπτοντας απόλυτα τις αυστηρές προϋποθέσεις των δεικτών βιωσιμότητας Dow Jones.

Συγκεκριμένα, η Mytilineos κατάφερε να αποσπάσει τη μέγιστη βαθμολογία (100/100) σε 34 επιμέρους κατηγορίες που αξιολογήθηκε συμπεριλαμβανομένων:

  •  των αέριων εκπομπών (πεδίου 1,2,&3),
  •  της διαχείρισης νερού,
  •  της διαχείρισης των οικονομικών κινδύνων από την Κλιματική Αλλαγή,
  •  της πολιτικής και των προγραμμάτων Υγείας & Ασφάλειας στην Εργασία,
  •  της δέσμευσής της για την προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,
  •  της ανεξαρτησίας του Διοικητικού της Συμβουλίου κ.α.

Με αυτές τις επιδόσεις, εδραιώνει τη θέση της ως σημείο αναφοράς στην κατηγορία των Emerging Markets, μαζί με παγκόσμιους κολοσσούς, όπως η Enel και η Hindalco.

Όπως τόνισε ο Δημήτριος Παπαδόπουλος, εκτελεστικό μέλος Δ.Σ. και Executive Director, Corporate Governance & Sustainable Development, «ο DJSI είναι ένα σημαντικό σημείο αναφοράς για την εξέλιξή μας στα θέματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης και είμαστε υπερήφανοι που η πρόοδος των προσπάθειών μας αντικατοπτρίζεται στην ετήσια αξιολόγηση της S&P Global, με τη διατήρηση της θέσης μας στον Δείκτη για δεύτερη συνεχή χρονιά. Το γεγονός αυτό αποκτά ιδιαίτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς ότι έπρεπε να διαχειριστούμε την εκτεταμένη αναθεώρηση των απαιτήσεων της αξιολόγησης του S&P, καθώς και την πρόκληση να παραμείνουμε στον δείκτη, αντιμετωπίζοντας τον αυξημένο διεθνή ανταγωνισμό. Επιπλέον, αποτελεί μια ισχυρή απόδειξη της συνέπειας που δείχνουμε στην επίτευξη της οικονομικής και επιχειρηματικής μας ανάπτυξης παράλληλα με τη δέσμευσή μας στην Περιβαλλοντική και Κοινωνική υπευθυνότητα. Δεν βρισκόμαστε σε καμία περίπτωση στο τέλος αυτού του ταξιδιού και θα συνεχίσουμε το έργο μας για την περαιτέρω ενσωμάτωση πρακτικών Βιώσιμης Ανάπτυξης σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας μας».

H ένταξη της η Mytilineos στον DJSI Emerging Markets για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έρχεται να προστεθεί σε δύο άλλες εξίσου σημαντικές διακρίσεις της Εταιρείας κατά το τρέχον έτος:

  1. Την ένταξή της, για 1η φορά, στην κατηγορία των εταιρειών LEADERS, στον κλάδο της, επιτυγχάνοντας εξαιρετική ESG επίδοση “AA”, στον δείκτη MSCI ESG Ratings.
  2. Την κατάταξή της, επίσης για 1η φορά, στο κορυφαίο 10% των εταιρειών του ενεργειακού τομέα με τον χαμηλότερο ESG κίνδυνο, σύμφωνα με την αυστηρή αξιολόγηση ESG του οργανισμού Sustainalytics.

Στον δείκτη DJSI Emerging Markets, θα συμμετέχουν 107 εταιρείες από όλο τον κόσμο, με τη Mytilineos να είναι η μόνη εταιρεία που συμμετέχει, με έδρα την Ελλάδα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μυτιληναίος: Στόχος μας να παράγουμε το 4% του ΑΕΠ της Ελλάδας το 2024

Από μία οικογενειακή επιχείρηση, σήμερα, η MYTILINEOS είναι μια σύγχρονη πολυεθνική εταιρεία, με παρουσία σε 40 χώρες και πέντε ηπείρους και με 5.500 περίπου εργαζόμενους, τόνισε ο Ευ. Μυτιληναίος.
MYTILINEOS_ESG
ΑΓΟΡΕΣ

Ξεπέρασε τις προβλέψεις η Mytilineos: Τι λένε εκθέσεις οκτώ οίκων

Οι αναλυτές βλέπουν ακόμα μεγαλύτερο upside στην κερδοφορία της εταιρείας ακόμα και από τα σημερινά, πολύ υψηλά επίπεδα. Ορισμένοι προαναγγέλλουν ότι θα αυξήσουν τις αποτιμήσεις σε νέα reports που θα εκδώσουν.