Φωτο: ΑΠΕ

Ρέτσος: Σε σωστή κατεύθυνση τα μέτρα της κυβέρνησης για τον Τουρισμό

Θετικά υποδέχθηκε ο πρόεδρος ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος, τις εξαγγελίες του πρωθυπουργό για τον Τουρισμό, τονίζοντας πάντως ότι είναι κρίσιμο να στηριχθεί η εργασία.

Προς την σωστή κατεύθυνση κινούνται τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης του Τουρισμού, υποστήριξε ο Γιάννης Ρέτσος.

«Τα μέτρα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση τα μέτρα, αλλά δεν άλλαξε η μεγάλη εικόνα. Η πανδημία είναι εδώ, άρα πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA». Σε κάθε περίπτωση, παρουσιάστηκε αισιόδοξος ότι μετά τον Ιούλιο μπορεί να υπάρχει τουριστική κίνηση στη χώρα.

Ο κ. Ρέτσος, χαρακτήρισε κομβικό για τον κλάδο του Τουρισμού «στην επανεκκίνηση να στηριχθεί η εργασία, να διατηρηθούν θέσεις εργασίας που υπήρχαν πριν την πανδημία και βέβαια να ανοίξουν όσο γίνεται περισσότερες εποχικές επιχειρήσεις για να μη μείνει πολύς κόσμος στην ανεργία».

Σχολιάζοντας τη μείωση του ΦΠΑ, δήλωσε πως «για εμάς είναι ένα αίτημα που υπήρχε πριν την πανδημία. Είναι εργαλείο ανταγωνιστικότητας», ενώ υπογράμμισε ότι θα ήταν κρίσιμο να διατηρηθεί η μείωση του ΦΠΑ και για το επόμενο έτος «που θα υπάρχει πραγματική τουριστική πίτα. Φέτος θα διεκδικήσουμε ότι περισσότερο γίνεται από μια μικρή πίτα».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι σε δύο με τρεις εβδομάδες θα υπάρχει σαφής εικόνα για το ποιες επιχειρήσεις αναμένεται να επαναλειτουργήσουν.

«Σε δύο με τρεις εβδομάδες από σήμερα θα είναι πιο ξεκάθαρη εικόνα για να αποφασίσουν ποιες επιχειρήσεις θα ανοίξουν. Έως τα μέσα Ιουνίου θα ξέρουμε ποιες χώρες μπορούν να κινηθούν και να φέρουν κόσμο. Τότε θα αποφασίσουν ποιες επιχειρήσεις θα λειτουργήσουν και ποιες όχι. Πιστεύω θα λειτουργήσουν επιχειρήσεις πάντως» σημείωσε, ενώ παραδέχτηκε ότι ρόλο θα παίξουν και τα επιδημιολογικά δεδομένα.

«Φέτος είναι μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά για τον Τουρισμό. Αν ανακτήσουμε κάτι είναι σημαντικό. Στόχευση είναι το προβάδισμα που αποκτήσαμε κεφαλαιοποιηθεί τα επόμενα χρόνια», επισήμανε ο κ. Ρέτσος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καραβίας: Με δέσμη μέτρων 750 εκατ. στηρίζει η Eurobank τον τουρισμό

«Το 2020 είναι μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά όμως δεν είναι μια χαμένη χρονιά. Η χώρα μας ξεχώρισε με θετικό τρόπο στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΕΤΕ: Ψευδή όσα μας καταλογίζουν για την καμπάνια προώθησης του τουρισμού

Συκοφαντικά και ψευδή χαρακτηρίζει ο ΣΕΤΕ δημοσιεύματα ότι ανέλαβε με την MG, με απευθείας ανάθεση από τον ΕΟΤ, την καμπάνια προώθησης του ελληνικού τουρισμού έναντι 32 εκατ. ευρώ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα αιτήματα του ΣΕΤΕ στον πρωθυπουργό για στήριξη του Τουρισμού

Σειρά μέτρων, όπως η μείωση του ΦΠΑ και η μη καταβολή προκαταβολής φόρου περιλαμβάνονται στην επιστολή του ΣΕΤΕ προς τον πρωθυπουργό με θέμα τη στήριξη του Τουρισμού και των επιχειρήσεων.