Φωτο: ΑΠΕ

Ρέτσος: Σε σωστή κατεύθυνση τα μέτρα της κυβέρνησης για τον Τουρισμό

Θετικά υποδέχθηκε ο πρόεδρος ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος, τις εξαγγελίες του πρωθυπουργό για τον Τουρισμό, τονίζοντας πάντως ότι είναι κρίσιμο να στηριχθεί η εργασία.

Προς την σωστή κατεύθυνση κινούνται τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης του Τουρισμού, υποστήριξε ο Γιάννης Ρέτσος.

«Τα μέτρα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση τα μέτρα, αλλά δεν άλλαξε η μεγάλη εικόνα. Η πανδημία είναι εδώ, άρα πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA». Σε κάθε περίπτωση, παρουσιάστηκε αισιόδοξος ότι μετά τον Ιούλιο μπορεί να υπάρχει τουριστική κίνηση στη χώρα.

Ο κ. Ρέτσος, χαρακτήρισε κομβικό για τον κλάδο του Τουρισμού «στην επανεκκίνηση να στηριχθεί η εργασία, να διατηρηθούν θέσεις εργασίας που υπήρχαν πριν την πανδημία και βέβαια να ανοίξουν όσο γίνεται περισσότερες εποχικές επιχειρήσεις για να μη μείνει πολύς κόσμος στην ανεργία».

Σχολιάζοντας τη μείωση του ΦΠΑ, δήλωσε πως «για εμάς είναι ένα αίτημα που υπήρχε πριν την πανδημία. Είναι εργαλείο ανταγωνιστικότητας», ενώ υπογράμμισε ότι θα ήταν κρίσιμο να διατηρηθεί η μείωση του ΦΠΑ και για το επόμενο έτος «που θα υπάρχει πραγματική τουριστική πίτα. Φέτος θα διεκδικήσουμε ότι περισσότερο γίνεται από μια μικρή πίτα».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι σε δύο με τρεις εβδομάδες θα υπάρχει σαφής εικόνα για το ποιες επιχειρήσεις αναμένεται να επαναλειτουργήσουν.

«Σε δύο με τρεις εβδομάδες από σήμερα θα είναι πιο ξεκάθαρη εικόνα για να αποφασίσουν ποιες επιχειρήσεις θα ανοίξουν. Έως τα μέσα Ιουνίου θα ξέρουμε ποιες χώρες μπορούν να κινηθούν και να φέρουν κόσμο. Τότε θα αποφασίσουν ποιες επιχειρήσεις θα λειτουργήσουν και ποιες όχι. Πιστεύω θα λειτουργήσουν επιχειρήσεις πάντως» σημείωσε, ενώ παραδέχτηκε ότι ρόλο θα παίξουν και τα επιδημιολογικά δεδομένα.

«Φέτος είναι μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά για τον Τουρισμό. Αν ανακτήσουμε κάτι είναι σημαντικό. Στόχευση είναι το προβάδισμα που αποκτήσαμε κεφαλαιοποιηθεί τα επόμενα χρόνια», επισήμανε ο κ. Ρέτσος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα αιτήματα του ΣΕΤΕ στον πρωθυπουργό για στήριξη του Τουρισμού

Σειρά μέτρων, όπως η μείωση του ΦΠΑ και η μη καταβολή προκαταβολής φόρου περιλαμβάνονται στην επιστολή του ΣΕΤΕ προς τον πρωθυπουργό με θέμα τη στήριξη του Τουρισμού και των επιχειρήσεων.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για Τουρισμό: Στόχος μας να περιορίσουμε τις αρνητικές συνέπειες

Τηλεδιάσκεψη με κυβερνητικά στελέχη και εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου είχε ο πρωθυπουργός. «Σημαντικές οι επιπτώσεις της πανδημίας, θα προσπαθήσουμε να τις περιορίσουμε», τόνισε.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ισχυρό το πλήγμα στην τουριστική βιομηχανία από τον κορονοϊο

Μετά από την παραίνεση του ΣΕΤΕ προς τα μέλη του να επιδεικνύουν ευέλικτη πολιτική στο σκέλος των κρατήσεων που ακυρώνονται, με ανακοίνωση επανέρχεται με πλέγμα προτάσεων για ανακούφιση των τουριστικών επιχειρήσεων.