Φωτο: Shuttersotck

Αμείωτο το ράλι στο Χρηματιστήριο, στο +7% οι τράπεζες 

Η εντυπωσιακή πορεία τόσο των τραπεζών όσο και εν γένει των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης οδηγεί τον Γενικό Δείκτη στο επίπεδο των 670 μονάδων. 

Διατηρείται η εντυπωσιακή πορεία του χρηματιστηρίου Αθηνών χείρα βοηθείας και από τις νέες κινήσεις των κεντρικών τραπεζών, αλλά και το ιδιαίτερα ισχυρό ενδιαφέρον των επενδυτών για αγορές μετοχών των ελληνικών τραπεζών. 

Η προγραμματισμένη αύξηση της βαρύτητας των ελληνικών τραπεζών στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, η οποία θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 22 Ιουνίου, αποτελεί ένα καλό «βατήρα» ώστε οι επενδυτές να προχωρήσουν σε αύξηση των τοποθετήσεών τους στις μετοχές των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, οι οποίες έχουν δεχθεί αρκετές πιέσεις το τελευταίο διάστημα. 

Αποτέλεσμα ο τραπεζικό δείκτης να ενισχύεται κατά το εντυπωσιακή 7,67%, ενώ ισχυρά είναι τα κέρδη που σημειώνει σχεδόν το σύνολο των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης με μοναδική εξαίρεση τον ΟΤΕ (-0,4%). 

Κέρδη 3,37% για τον Γενικό Δείκτη στις 669,84 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να αγγίζει τα 29,79 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 83 μετοχές, πτωτικά 21 μετοχές, ενώ επτά παραμένουν αμετάβλητες. Ανάλογη η εικόνα για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με την άνοδό του να φθάνει στο 3,41%, ενώ 2,94% υψηλότερα κινείται ο δείκτης μέσης κεφαλαιοποίησης

Πέραν των τραπεζικών μετοχών, σημαντικά κέρδη σημειώνουν οι μετοχές της ΔΕΗ (7,66%), Aegean Airlines (7,2%) και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (5,75%). 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη και το 9ο Greek Investment Forum - New York που συνδιοργανώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες έχει εκφραστεί σημαντικό ενδιαφέρον για αρκετές ελληνικές εισηγμένες. 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ