Φώτο: Shutterstock

Χάνει και τις 620 μονάδες το Χρηματιστήριο

Ισχυρές πιέσεις και στις τραπεζικές μετοχές, με τον δείκτη στο -2%, καθώς οι ανησυχίες για την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού σε μεγάλες περιοχές της Ευρώπης διατηρούνται. 

Με πιέσεις που ξεπέρασαν το 1% ξεκίνησε τη σημερινή συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών, εν μέσω αρνητικού κλίματος και στις ευρωαγορές μετά τη χθεσινή ισχυρή πτώση στη Wall Street και ενώ οι ανησυχίες για την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού σε μεγάλες περιοχές της Ευρώπης διατηρούνται. 

Πλέον, ο Γενικός Δείκτης χάνει και τις 620 μονάδες, υποχωρώντας 0,9% στις 616,93 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 4,26 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 0,68%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης 0,29%. Στο -2,07% ο τραπεζικός δείκτης

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Τέρνα Ενεργειακή (0,72%) και του ΟΤΕ (0,71%)

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (2,38%), της ΕΧΑΕ (2,11%), της Coca Cola HBC (1,85%), της Fourlis (1,79%) και της Eurobank (1,65%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη άνοδο σημειώνει μόνο ο δείκτης των Τηλεπικοινωνιών (+0,70%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες του Εμπορίου (1,97%) και των Τροφίμων (1,82%).

Εχθές, το ΧΑ έκλεισε με αρνητικό πρόσημο αλλά κατορθώνοντας να «μαζέψει» σημαντικό μέρος των απωλειών στο τελευταίο ημίωρο, έπειτα από την έκθεση της Κομισιόν για την οικονομία, ενώ οι επενδυτές παραμένουν σε επιφυλακή για ένα νέο lockodown

O Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 622,34 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,37%. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ