Φωτο: Shutterstock

Ισχυρή ανάκαμψη στο Χρηματιστήριο με αιχμή τις τράπεζες

Υπεραποδίδουν οι μετοχές των τραπεζών με κέρδη άνω του +3%. Πάνω από τα 5 ευρώ η μετοχή της ΔΕΗ ενώ ανακτά τις αρχικές απώλειες η μετοχή της Aegean.

Ισχυρή ανοδική αντίδραση σημειώνεται στη χρηματιστηριακή αγορά μετά από έξι διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις που είχαν οδηγήσει τον Γενικό Δείκτη στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δυο μηνών.

Ο Γενικός Δείκτης αυτή την ώρα (12.08) σημειώνει άνοδο +1,75% και διαπραγματεύεται στις 628,69 μονάδες ενώ ο τραπεζικός δείκτης υπεραποδίδει με κέρδη +3,15%. Ο δείκτης των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,9% ενώ κέρδη 1,22% σημειώνει ο δείκτης των μετοχών μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Στην βελτίωση του κλίματος συμβάλει καθοριστικά η επιστροφή των διεθνών αγορών σε ανοδική τροχιά μετά τις έντονες αναταράξεις της προηγούμενης εβδομάδας. Στη Γερμανία ο DAX σημειώνει άνοδο άνω του 2% ενώ στη Νέα Υόρκη νέα σημαντικά κέρδη καταγράφουν τα συμβόλαια του S&P 500 και του Dow Jones.

Οι μετοχές των τραπεζών, που τις προηγούμενες ημέρες είχαν δεχθεί ισχυρές πιέσεις, βρίσκονται στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος εν αναμονή και της παρουσίασης του σχεδίου της Τράπεζας της Ελλάδος για την δημιουργία bad bank. Η μετοχή της Eurobank σημειώνει την μεγαλύτερη άνοδο με +4,6% και ακολουθούν η Εθνική Τράπεζα με +6%, η Τράπεζα Πειραιώς με +2,97% ενώ κέρδη 2,06% αποκομίζει η Alpha Bank η οποία ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι το carve out της Cepal θα ολοκληρωθεί εντός Νοεμβρίου.

Μεγάλα κέρδη αποκομίζει η μετοχή της ΔΕΗ με +2,53%, στην οποία ενισχύουν τις θέσεις τους ξένα θεσμικά χαρτοφυλάκια. Ξεχωρίζουν ακόμα η μετοχή του ΟΠΑΠ με κέρδη +2,53%, η Βιοχάλκο με +3,43%, η Φουρλής με +3,16% και η Myilineos με +1,86%.

Η μετοχή της Aegean ανακτά τις αρχικές απώλειες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου και αποκομίζει μικρά κέρδη +0,30%.

Οι συναλλαγές ξεπερνούν τα 10 εκατ. ευρώ ενώ 57 μετοχές σημειώνουν άνοδο, 13 κινούνται πτωτικά και 11 παραμένουν αμετάβλητες.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Γενικό sell off στο ΧΑ με τον φόβο του ιού και της ύφεσης

Πλησιάζουν το 6% οι απώλειες του Γενικού Δείκτη και φτάνουν το 7,5% για τις τράπεζες ενόψει των νέων περιοριστικών μέτρων που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός και των φόβων ότι θα οδηγήσουν την οικονομία σε βαθύτερη ύφεση.