ΓΔ: 878.76 -0.45% Τζίρος: 44.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Διατηρείται η πτώση στο ΧΑ, κρατά τις 620 μονάδες

Το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο στην επανέκδοση του 15ετούς ομολόγου, το οποίο εκτιμάται ότι θα διατεθεί με απόδοση θεαματικά μειωμένη σε σχέση με την αρχική έκδοση.

Ασθενείς πτωτικές τάσεις συνεχίζει να καταγράφει οι τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά, εν μέσω χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας.

Το βλέμμα των επενδυτών σήμερα είναι στραμμένο στην επανέκδοση του 15ετούς ομολόγου, του οποίου το βιβλίο των προσφορών άνοιξε και οι προσφορές του ξεπερνούν τα 10 δισ. ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι θα διατεθεί με απόδοση θεαματικά μειωμένη σε σχέση με την αρχική έκδοση.

O Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,18% και διαμορφώνεται στις 622,14 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 16,09 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 0,17%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης 0,44%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (1,51%), της Τιτάν (1,08%) και της Jumbo (0,6%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Viohalco (1,75%), του ΟΤΕ (1,22%) και των ΕΛΠΕ (1,1%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Κατασκευών (1,01%) και των Προσωπικών Προϊόντων (0,49%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (1,46%) και των Τηλεπικοινωνιών (1,18%).

Ανοδικά κινούνται 40 μετοχές, 47 πτωτικά και 20 παραμένουν σταθερές.

Η πορεία της πανδημίας στη χώρα συνεχίζει να προκαλεί επιφυλακτικότητα, ενώ οι ανησυχία διατηρείται σε υψηλά επίπεδα, έπειτα και από το νέο ρεκόρ κρουσμάτων που ανακοινώθηκε εχθές. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

«Πλώρη» για το Χρηματιστήριο Αθηνών βάζει η ελληνική ναυτιλία

Ωριμάζουν οι συνθήκες για την είσοδο μετοχών ναυτιλιακών εταιρειών στην εγχώρια κεφαλαιαγορά. Ήδη έχει πραγματοποιηθεί το πρώτο βήμα μέσω των ομολογιακών εκδόσεων. Ποιες είναι οι προσδοκίες και ποια τα εμπόδια.