Φωτο: Shutterstock

Επιφυλακτική άνοδος στο ΧΑ, ισχυρή ανάκαμψη στην Ευρώπη

Οριακή άνοδος για τον τραπεζικό δείκτη, έπειτα από τη χθεσινή «βουτιά» του 3,5%. Κέρδη άνω του 1% για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς.

Νευρικότητα επικρατεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να προσπαθεί να κρατήσει τις 610 μονάδες, εν μέσω των συνεχόμενων ρεκόρ στα νέα κρούσματα του κορονοϊού και των τουρκικών προκλήσεων που διατηρούνται αμείωτες. 

Αν και τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη δεν περιείχαν αρνητικές εκπλήξεις η πίεση στην αγορά συνεχίζεται. Η  κίνηση στο Χρηματιστήριο Αθηνών [αραμένει υποτονική παρά την μεγάλη χθεσινή πτώση ενώ η εγχώρια αγορά δεν φαίνεται να επηρεάζεται θετικά από την ισχυρή άνοδο των ευρωπαϊκών αγορών. 

O Γενικός Δείκτης ενισχύεται 0,12% στις 609,65 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 3,1 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 0,15%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί 0,14%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Coca Cola HBC (1,45%), της Ελλάκτωρ (0,98%) και ΕΛΠΕ (0,79%). 

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΕΧΑΕ (1,3%) και της Aegean Airlines (1,07%).

Οριακή άνοδο 0,03% σημειώνει ο τραπεζικός δείκτης, με την Τρ. Πειραιώς αντίθετα να καταγράφει άνοδο 1,06%. Με μικρά κέρδη διαπραγματεύεται και η μετοχή της Alpha Bank. Σημειώνεται ότι σήμερα είναι η προθεσμία για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για την τιτλοποίηση, project Galaxy.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τροφίμων (1,25%) και των Τηλεπικοινωνιών (1,19%) , ενώ απώλειες καταγράφουν οι δείκτες Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (1,13%) και του Εμπορίου (0,89%). 

Εχθές, οι ανησυχίες για νέα περιοριστικά μέτρα έδωσαν άδοξο τέλος στην προσπάθεια ενδοσυνεδριακής αντίδρασης, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στο -1,79% και τον τραπεζικό στο -3,51%. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ