ΓΔ: 792.38 0.63% Τζίρος: 84.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Πρόστιμα και ανάκληση άδειας

Πρόστιμα συνολικού ύψους 61.000 ευρώ επέβαλε η Επιτροπή σε πέντε εταιρείες, ενώ αποφάσισε τη μερική ανάκληση άδειας της Καραμανώφ Χρηματιστηριακή.

Την επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 61.00 ευρώ αποφάσισε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ενώ προχώρησε σε μερική ανάκληση άδειας χρηματιστηριακής εταιρείας.

Ειδικότερα, για παράβαση διατάξεων που περιέχονται σε αποφάσεις του ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών, στις παρακάτω εταιρείες και τράπεζες επιβλήθηκαν τα ακόλουθα πρόστιμα:

  • Πρόστιμο 25.000 ευρώ στην «ΑΛΦΑ FINANCE Α.Ε.Π.Ε.Υ».
  • Πρόστιμο 15.000 ευρώ στην «PRELIUM ΑΕΠΕΥ».
  • Πρόστιμο 8.000 ευρώ στην «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛIMIΤEΔ».
  • Πρόστιμο 8.000 ευρώ στην τράπεζα «HSBC BANK PLC».
  • Πρόστιμο 5.000 ευρώ στην τράπεζα «CITIBANK International PLC».

Επίσης, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε τη μερική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρείας «ΚΑΡΑΜΑΝΩΦ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ» ως προς την παροχή της επενδυτικής υπηρεσίας των επενδυτικών συμβουλών καθώς και ως προς την παροχή επενδυτικών και παρεπόμενων υπηρεσιών.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Εγκρίθηκε η διαγραφή μετοχών της «Στ. Κανάκης» από την Κεφαλαιαγορά

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, και επισήμως, η διαγραφή των μετοχών της εταιρείας Στέλιος Κανάκης από το ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Δείτε όλες τις αποφάσεις του σημερινού Δ.Σ.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Κόντρα στο ρεύμα των αγορών το ΧΑ με προσδοκίες για την επανεκκίνηση

Παρά την πτωτική τάση των ευρωαγορών και τις ανησυχίες για τα ομόλογα οι επενδυτές στοιχημάτισαν στην επανεκκίνηση της οικονομίας και του τουρισμού και οδήγησαν τον Γενικό Δείκτη πάνω από τις 890 μονάδες.