ΓΔ: 888.26 0.63% Τζίρος: 66.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Πίσω στα κέρδη το ΧΑ με το Δείκτη να ξεπερνά πάλι τις 700 μονάδες

Για άλλη μια συνεδρίαση οι μετοχές των τραπεζών βρίσκονται στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος. Ισχυρή άνοδο για Ελλάκτωρ, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ. Μικρές πιέσεις σε αρκετά blue chips.

Με τις μετοχές των τραπεζών να βρίσκονται για άλλη μια ημέρα στο επίκεντρο, η αγορά επανήλθε σε ανοδική τροχιά μετά την χθεσινή διόρθωση. Ο Γενικός Δείκτης ξεπέρασε και πάλι το επίπεδο των 700 μονάδων και αυτή την ώρα διαπραγματεύεται στις 702,06 μονάδες σημειώνοντας άνοδο κατά 0,41%, στις 15.20.

Με κέρδη 1,44% διαπραγματεύεται ο δείκτης των τραπεζών με την μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς για άλλη μια συνεδρίαση να παρουσιάζει μεγάλη κινητικότητα και να καταγράφει νέα ισχυρά κέρδη. Η μετοχή ενισχύεται κατά 4,8% και διαπραγματεύεται στα 1,049 ευρώ στον απόηχο των εξελίξεων με την απόφαση μετατροπής των CoCos σε μετοχές. Σημειώνεται ότι η τράπεζα τη Δευτέρα θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του εννεαμήνου. Άνοδο 1,14% σημειώνει η μετοχή της Eurobank με την JPMorgan να προχωρά σε αναβάθμιση της σύστασή της σε «overweight», στον απόηχο της ανακοίνωσης των οικονομικών μεγεθών εννεάμηνου της τράπεζας. Η τιμή – στόχο που θέτει η JPMorgan διαμορφώνεται στα 0,70 ευρώ. Η μετοχή της Alpha Bank σημειώνει άνοδο κατά 1,51% ενώ σύμφωνα με πληροφορίες πολύ σύντομα η διοίκηση της τράπεζας θα ανακοινώσει τον προτιμητέο επενδυτή για την πώληση του Galaxy και της Cepal. Τέλος με κέρδη 1,93% διαπραγματεύεται η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας.

Οι προσδοκίες για την επιστροφή στην κανονικότητα, μετά τις θετικές εξελίξεις στο μέτωπο των εμβολίων, αλλά και οι προσδοκίες για την επιτάχυνση των σχεδίων μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων αποτελούν ορισμένους από τους λόγους που τροφοδοτούν το ράλι των τραπεζικών μετοχών.

Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης ξεχωρίζουν η μετοχή της Ελλάκτωρ η οποία ενισχύεται στα ποσοστό 3,8% και ενώ αναμένονται σοβαρές εξελίξεις. Σημαντική άνοδο για την μετοχή του ΟΤΕ με  1,4% ενώ πτωτικά κινούνται τα περισσότερα blue chips. Τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Fourlis (1,18%), της Viohalco (1,38%) και του ΟΛΠ (0,4%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Eurobank και η Alpha Bank με 4.180.699 και 4.035.113 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν ο ΟΤΕ με 6,495 εκατ. ευρώ και ο ΟΠΑΠ με 3,488 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινούνται 59 μετοχές, 43 πτωτικά και 13 παραμένουν σταθερές.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Με ισχυρή ώθηση από τις τράπεζες, ο Γ. Δείκτης πλησίασε τις 890 μον.

Η συμφωνία για τον αναβαλλόμενο φόρο έδωσε «αέρα» στις τραπεζικές μετοχές, ενώ ισχυρή παρουσία στη συνεδρίαση είχαν Mytilineos, ΔΕΗ, Jumbo, ΟΠΑΠ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Εννέα συνεδριάσεις ανόδου με συνολικά κέρδη 6,61%.
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Πρωταγωνίστριες οι τράπεζες στο ΧΑ, πέρασε στο «συν» ο Γ. Δείκτης

Πρώτες σε συναλλαγές και άνοδο οι τραπεζικές μετοχές, καθώς η αγορά αποτιμά τις αλλαγές για τον αναβαλλόμενο φόρο. Ξεπέρασε την αρχική αδυναμία ο Δείκτης, ελπίδες για ένατο συνεχές ανοδικό κλείσιμο.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Διευρύνει τα κέρδη το ΧΑ με ώθηση από τις τράπεζες

Προσπάθεια να εδραιωθεί πάνω από τις 880 μονάδες ο Γενικός Δείκτης με τις τραπεζικές μετοχές να δίνουν καύσιμο να συνεχιστεί για 8η ημέρα το κερδοφόρο σερί της αγοράς. Ξεχωρίζει η μετοχή της Εθνικής με κέρδη 3,7% και Coca Cola HBC με άνοδο 1,53%.
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Συνεχίζει ανοδικά το Χρηματιστήριο, προσπάθεια διάσπασης των 880 μονάδων

Ο Γενικός Δείκτης συνεχίζει να ενισχύεται μετά από επτά συνεχόμενες κερδοφόρες συνεδριάσεις που έχει καταγράψει άνοδο 5,38%, ωστόσο ο τζίρος παραμένει πολύ χαμηλός. «Ξυπνάει» από τον λήθαργο ο τραπεζικός κλάδος.