ΓΔ: 894.07 0.65% Τζίρος: 17.01 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:23:40 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Απορροφήθηκαν οι πιέσεις στο ΧΑ, ξεπερνά τις 730 μονάδες ο δείκτης

Η μετοχή του ΟΠΑΠ εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο, ενώ ακολουθούν ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Lamda Development. Άνοδος 7,1% και για τη MIG.

Εκ νέου τις 730 μονάδες ξεπερνά ο Γενικός Δείκτης, απορροφώντας τις ρευστοποιήσεις που τον οδήγησαν σε πτώση νωρίτερα. Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 730,42 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,48%, ενώ νωρίτερα έφτασε έως και τις 735,02 μονάδες (+1,11%), ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 39,27 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 0,45%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης 0,18%. Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται 0,26%, την Alpha Bank να χάνει 0,57%, την Τρ. Πειραιώς στο +1,05%, την ΕΤΕ να ενισχύεται 1,03% και τη Eurobank κινείται στο +0,8%.

Από τις 6 Νοεμβρίου, τα κέρδη του δείκτη των τραπεζών ξεπερνούν το 60%, ενώ άλμα της τάξης του 23,6% σημειώνει ο Γενικός Δείκτης, άνοδος που συνοδεύεται από μεγάλη αύξηση της συναλλακτικής δραστηριότητας.

Όπως αναφέρει το Business Daily, η εγχώρια αγορά, υποστηρίζουν έμπειρες χρηματιστηριακές πηγές, εισέρχεται σε ένα νέο κύκλο, μετά τη δεκαετή πτώση που προηγήθηκε, μια ανάκαμψη που τροφοδοτείται από τις προσδοκίες για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα από το 2021, αλλά και τη μεγάλη ευκαιρία που δημιουργεί για τη χώρα το Ταμείο Ανάκαμψης και η αξιοποίηση των πόρων ύψους 32 δισ. ευρώ.

Εξάλλου, μεγάλες είναι οι προσδοκίες για τις τράπεζες. Η ταχύτερη επιστροφή των οικονομιών στην κανονικότητα, μετά την ανάπτυξη αποτελεσματικών εμβολίων, θα επιτρέψει στις τράπεζες να προχωρήσουν στην ταχύτερη εκκαθάριση των ισολογισμών από τα «κόκκινα» δάνεια. Ήδη η Eurobank και σύντομα Alpha και Εθνική θα βρεθούν με δείκτη «κόκκινων» δανείων κάτω του 15%, ενώ και η Πειραιώς επιταχύνει το βηματισμό της.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές του ΟΠΑΠ (4,48%), των ΕΛΠΕ (2,56%), της ΔΕΗ (2,15%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (1,86%) και της Lamda Development (1,83%).

Ο acting CEO του ΟΠΑΠ, Γιαν Κάρας, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης παρουσίασης των μεγεθών της εταιρείας, τόνισε ότι το δεύτερο lockdown βρίσκει τον ΟΠΑΠ σε καλύτερη θέση σε σχέση με αυτό της περασμένης άνοιξης και εμφανίστηκε αισιόδοξος για τα αποτελέσματα και την ανθεκτικότητα του ΟΠΑΠ.

Άνοδος 7,1% για τη μετοχή της MIG, έπειτα από την ανακοίνωση για την δεσμευτική προσφορά της CVC για την αγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Vivartia, έναντι τιμήματος σε 175 εκατ. ευρώ. 

Παράλληλα, παρά την πτώση κατά 37,2% του συνολικού κύκλου εργασιών που κατέγραψε η Lamda Development στο 9μηνο ως αποτέλεσμα των συνθηκών που δημιούργησε η εξάπλωση της πανδημίας, οι εργασίες για το Ελληνικό προχωρούν, με την εταιρεία να ανακοινώσει συμφωνία με την TEMES για την ανέγερση δυο ξενοδοχείων.  

Τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Motor Oil (2,49%), της Τέρνα Ενεργειακή (1,83%) και της Τιτάν (1,32%).

Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ανακοίνωσε αύξηση του κύκλου εργασιών και της κερδοφορίας τόσο κατά το εννεάμηνο του 2020, όσο και στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου. 

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Ταξιδιών (3,67%) και της Υγείας (3,15%) , ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (1,17%) και των Τηλεπικοινωνιών (1,15%).

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Με ώθηση από τράπεζες σπάει το φράγμα των 890 μονάδων ο ΓΔ

Ήπιες ανοδικές τάσεις καταγράφει η χρηματιστηριακή αγορά καθώς ο τραπεζικός κλάδος που έκλεισε την περασμένη εβδομάδα ενισχυμένος κατά 3,79% συνεχίζει να ενισχύεται από τα θετικά νέα για αναβαλλόμενο φόρο και το αποτέλεσμα των stress tests.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Με ισχυρή ώθηση από τις τράπεζες, ο Γ. Δείκτης πλησίασε τις 890 μον.

Η συμφωνία για τον αναβαλλόμενο φόρο έδωσε «αέρα» στις τραπεζικές μετοχές, ενώ ισχυρή παρουσία στη συνεδρίαση είχαν Mytilineos, ΔΕΗ, Jumbo, ΟΠΑΠ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Εννέα συνεδριάσεις ανόδου με συνολικά κέρδη 6,61%.
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Πρωταγωνίστριες οι τράπεζες στο ΧΑ, πέρασε στο «συν» ο Γ. Δείκτης

Πρώτες σε συναλλαγές και άνοδο οι τραπεζικές μετοχές, καθώς η αγορά αποτιμά τις αλλαγές για τον αναβαλλόμενο φόρο. Ξεπέρασε την αρχική αδυναμία ο Δείκτης, ελπίδες για ένατο συνεχές ανοδικό κλείσιμο.