ΓΔ: 903.29 0.14% Τζίρος: 17.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:58:35 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
agores, markets, metoxes, xrimatistirio
Φωτο: Shutterstock

«Δέσμιο» των ρευστοποιήσεων κερδών παραμένει το Χρηματιστήριο

Απώλειες 0,7% για τον Γενικό Δείκτη με σημαντικές πιέσεις σε δεικτοβαρείς τίτλους, όπως αυτός της Coca-Cola HBC στο -1,48%, ενώ πτωτικά, πλην Πειραιώς, κινούνται οι τράπεζες.

Σε πτωτική πορεία συνεχίζει να κινείται η ελληνική αγορά, με βασική αιτία τη διάθεση κατοχύρωσης κερδών από τους επενδυτές, μετά το ανοδικά σερί των προηγούμενων συνεδριάσεων και με τον Γενικό Δείκτη να διαμορφώνεται στο επίπεδο των 867 μονάδων, ενώ την ίδια ώρα ήπια ανοδικά κινούνται τα διεθνή χρηματιστήρια με τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 να ενισχύεται 0,19%. 

Η αγορά, αν και διατηρείται κοντά στο επίπεδο των 870 μονάδων, δέχεται πιέσεις και από ορισμένα αντιφατικά μηνύματα, καθώς από τη μία πλευρά υπάρχει σαφής έξαρση της πανδημίας, ενώ από την άλλη με δηλώσεις τους κορυφαία κυβερνητικά στελέχη αφήνουν να εννοηθεί ότι θα υπάρξει επανέναρξη της λειτουργίας του λιανικού εμπορίου και μάλιστα από τη Δευτέρα 5 Απριλίου με φυσική παρουσία των καταναλωτών. 

Η παρουσίαση περισσότερων λεπτομερειών του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης μπορεί να αποτελέσει έναν παράγοντα στήριξης για τους αγοραστές, αλλά αρκετές εξ αυτών ήταν, ήδη, γνωστές και έχουν προεξοφληθεί από τους επενδυτές, με λίγες μετοχές στην υψηλή κεφαλαιοποίηση να κρατούν αντίσταση στο «κόκκινο» που επικρατεί στο ταμπλό. 

Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,72% στις 867,31μονάδες, με ενδοσυνεδριακό υψηλό τις 874,55 μονάδες και χαμηλό τις 865,89 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα εκατ. ευρώ. Πτώση % για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να υποχωρεί, ενώ ανοδικά κινούνται 43 μετοχές, 62 σημειώνουν πτώση και 18παραμένουν αμετάβλητες. 

Διεύρυνση απωλειών στο 1% για τον τραπεζικό δείκτη, με την Alpha Bank να έχει πτώση 1,3%, την Εθνική Τράπεζα να υποχωρεί 1,95%, την Eurobank να αποδυναμώνεται 0,68%, ενώ στο +7% βρίσκεται η Τράπεζα Πειραιώς. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση «αντίσταση» κρατούν οι μετοχές των ΟΠΑΠ (+2%), Fourlis (+1,04%), ΕΛΠΕ (+0,66%) και Jumbo (+0,45%). Αντίθετα σημαντική υποχώρηση -1,48% για τον «βαρύ» τίτλο της Coca-Cola HBC, ενώ πιέσεις δέχονται και οι τίτλοι των Ελλάκτωρ (-2,8%), ΔΕΗ (-2%) και ΕΥΔΑΠ (-2,2%).

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Λεπτές ισορροπίες στο επίπεδο των 900 μονάδων για το Χρηματιστήριο

Παραμένει ο στόχος διατήρησης των 900 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη, με την αγορά να έχει συμπληρώσει επτά ανοδικές συνεδριάσεις. Προσωρινή άρση διαπραγμάτευσης για Πειραιώς εν αναμονή της ΑΜΚ.
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Σε απόσταση χιλιοστών από τις 900 μον. το ΧΑ, με στοιχήματα στην επανεκκίνηση

Επτά στα επτά για το Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να εμφανίζει συνολικά κέρδη που ξεπερνούν το 4%. Τρ. Πειραιώς στο +14,8%, Fourlis στο +3,7% και Jumbo στο +3,07% οι μετοχές που ξεχώρισαν στη σημερινή συνεδρίαση.