ΓΔ: 877.17 0.05% Τζίρος: 12.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:35:35 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

Διευρύνει τα κέρδη του το Χρηματιστήριο με ώθηση από τις τράπεζες

Κέρδη 2,5% για τον τραπεζικό δείκτη, με «πρωτοπόρες» τις μετοχές των Alpha Bank στο +3,3% και Eurobank στο +3,8%, ενώ ανοδική πορεία ακολουθούν Coca-Cola HBC στο +1,37% και ΔΕΗ στο +4,2%.

Η καλή πορεία των τραπεζικών μετοχών και ορισμένων ακόμη τίτλων της υψηλής κεφαλαιοποίησης οδηγεί υψηλότερα την αγορά, η οποία αν και ξεκίνησε αρκετά διστακτικά τη σημερινή συνεδρίαση, διευρύνει τα κέρδη της, με τον Γενικό Δείκτη να ξεπερνά εκ νέου το επίπεδο των 880 μονάδων, ενώ την ίδια ώρα ήπια πτωτικά κινούνται τα διεθνή χρηματιστήρια, με τον Stoxx 600 να υποχωρεί 0,09%. 

Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στις επιχειρηματικές εξελίξεις κατά κύριο λόγο της Τράπεζας Πειραιώς αλλά και του ομίλου Ελλάκτωρ. Η σημερινή Γενική Συνέλευση της Πειραιώς θα ξεκαθαρίσει πλήρως το ζήτημα με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας και τους όρους με τους οποίους θα γίνει. Στην, δε, Ελλάκτωρ η συνεχιζόμενη κόντρα διοίκησης και των εφοπλιστών Δ. Μπάκου και Γ. Καϋμενάκη, δημιουργούν ένα ιδιαίτερα «εκρηκτικό» κλίμα για την εταιρεία. 

Ο Γενικός Δείκτης στις 1.45 μμ. ενισχύεται 0,79% στις 883,95 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 44,4 5 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 5,49 εκατ. αφορούν «πακέτα» της Eurobank. Κέρδη 0,88% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να ενισχύεται 0,44%. Ανοδικά κινούνται 47 μετοχές, 50 εμφανίζουν πτώση, ενώ 20 παραμένουν αμετάβλητες. 

Πλήρης αντιστροφή τάσεων για τον τραπεζικό δείκτη, ο οποίος κάλυψε όλες τις αρχικές του απώλειες και κινείται πλέον 2,52% υψηλότερα, με την Alpha Bank να έχει άνοδο 3,36%, την Εθνική Τράπεζα να ενισχύεται 0,53%, την Eurobank να κινείται 3,87% υψηλότερα, ενώ στον αντίποδα πτωτική πορεία συνεχίζει να ακολουθεί η Τράπεζα Πειραιώς με απώλειες που φθάνουν στο 3,46%. 

Σημαντική συμβολή στη διεύρυνση των κερδών για το χρηματιστήριο από τον δεικτοβαρή τίτλο της Coca - Cola HBC με κέρδη 1,37%, ενώ ισχυρά ανοδικά κινείται ο τίτλος της ΔΕΗ καθώς ενισχύεται 4,21%. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ