ΓΔ: 891.69 0.78% Τζίρος: 69.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Χρηματιστήριο Αθηνών, Μετοχές, Επενδύσεις
Φωτο: Shutterstock

Οριακές διακυμάνσεις και υποτονικό κλίμα για το Χρηματιστήριο

Διατηρούνται οι πιέσεις για την Τράπεζα Πειραιώς με διψήφιο ποσοστό υποχώρησης, ενώ στήριξη στην αγορά προσφέρουν ΔΕΗ στο +2,8% και ΕΥΔΑΠ στο +3,7%.

Σχεδόν σε κατάσταση... ακινησίας βρίσκεται η αγορά με τον Γενικό Δείκτη να παραμένει υψηλότερα από το επίπεδο των 880 μονάδων, ενώ την ίδια ώρα μεικτή είναι η εικόνα στις ευρωπαϊκές αγορές, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 να ενισχύεται 0,36%. 

Οι επενδυτές εμφανίζονται εξαιρετικά απρόθυμοι να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε κίνηση, ενώ εμφανίζονται ορισμένες επιλεκτικές ρευστοποιήσεις σε μετοχές, με το όποιο ενδιαφέρον να παραμένει επικεντρωμένο στις τράπεζες και κυρίως στην Τράπεζα Πειραιώς, μετά και την ανακοίνωση των όρων βάσει των οποίων θα γίνει η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της. 

Ο Γενικός Δείκτης λίγο μετά τις 14.00 μμ, εμφανίζει κέρδη 0,12% στις 882,54 μονάδες, με ενδοσυνεδριακό υψηλό στις 886,15 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 37,71 εκατ. ευρώ. Οριακές διακυμάνσεις για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης στο +0,07%, ενώ κέρδη 0,59% σημειώνει ο δείκτης μέσης κεφαλαιοποίησης. Ανοδικά κινούνται 55 μετοχές, 41 εμφανίζουν απώλειες, ενώ 22 παραμένουν αμετάβλητες. 

Η αναζήτηση του νέου καταλύτη που θα οδηγήσει υψηλότερα την αγορά αναζητάτε ακόμη, καθώς όλες οι θετικές ειδήσεις αναφορικά με την πορεία της οικονομίας έχουν, ήδη, προεξοφληθεί, ενώ πιθανώς ένας παράγοντας που θα μπορούσε να βοηθήσει ώστε να υπάρξει ένα νέο ανοδικό momentum να ήταν μία καλή πορεία του λιανικού εμπορίου, στοιχείο, όμως, που όπως είναι φυσικό δεν είναι ακόμη διαθέσιμο. 

Σταθερά σε κλοιό πιέσεων παραμένει η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς η οποία υποχωρεί 17,8%, με την αγορά να προσπαθεί να καταλάβει πώς θα «τρέξει» η ΑΜΚ και ποια θα είναι τα οφέλη ή οι ζημίες για τους νυν μετόχους. Η θετική πορεία, πάντως, των υπόλοιπων τραπεζικών μετοχών, διατηρεί τον τραπεζικό δείκτη στο +0,31%. Κέρδη 0,19% για την Alpha Bank, με την Εθνική Τράπεζα να βρίσκεται στο +1,67%, ενώ άνοδο 0,50% εμφανίζει η μετοχή της Eurobank

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση συνεχίζουν να ξεχωρίζουν οι μετοχές των ΔΕΗ (+2,85%) και ΕΥΔΑΠ (+3,77%), ενώ υψηλότερα στο +0,77% κινείται και ο τίτλος της Ελλάκτωρ, παρά το γεγονός ότι συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ της διοίκησης και της εταιρείας Greenhill, ενός εκ των βασικών της μετόχων. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Ήπιες διακυμάνσεις πέριξ των 890 μονάδων για το Χρηματιστήριο

«Στασιμότητα» στην αγορά με τους επενδυτές να μην εμφανίζονται πρόθυμοι για «γενναίες» κινήσεις προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και τις τράπεζες να κινούνται υποτονικά με εξαίρεση το +2% της Alpha Bank.