ΓΔ: 877 0.03% Τζίρος: 2.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:38:35 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

Χωρίς παλμό το Χρηματιστήριο «παλεύει» για τις 885 μον. ο Γεν. Δείκτης

Διατηρείται η πτώση σε διψήφιο ποσοστό για την Τράπεζα Πειραιώς, ενώ αντίθετα κέρδη που ξεπερνούν το 2% εμφανίζουν ΑΔΜΗΕ, ΔΕΗ και Aegean. Ξεχωρίζει η ΕΥΔΑΠ στο +3,7%

Συνεδρίαση ιδιαίτερα χαμηλών τόνων για την αγορά, με τον Γενικό Δείκτη να κατορθώνει να διατηρηθεί υψηλότερα των 880 μονάδων και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στις ισχυρές πιέσεις που δέχεται η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς. 

Ταυτόχρονα, όμως, η καλή πορεία των υπόλοιπων τραπεζικών μετοχών αλλά και ορισμένων ακόμη τίτλων της υψηλής κεφαλαιοποίησης βοηθά τη Λεωφόρο Αθηνών να παραμείνει σε θετική πορεία, ενώ δύσκολα φαίνεται στον ορίζοντα κάποιος σημαντικός καταλύτης που θα μπορούσε να την οδηγήσει ακόμη υψηλότερα και κυρίως να τη βοηθήσει να «κρατήσει» το επίπεδο των 885 μονάδων. 

Ο Γενικός Δείκτης στις 15.50 μμ, εμφανίζει κέρδη 0,29% στις 884,09 μονάδες, με ενδοσυνεδριακό υψηλό στις 886,15 μονάδες και την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα εκατ. ευρώ. Ήπια ανοδική κίνηση για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης με κέρδη 0,26%, ενώ ο δείκτης μέσης κεφαλαιοποίησης ενισχύεται κατά 0,41%. Ανοδικά κινούνται 62 μετοχές, 47 εμφανίζουν απώλειες, ενώ 14 παραμένουν αμετάβλητες. 

Η αναζήτηση του νέου καταλύτη που θα οδηγήσει υψηλότερα την αγορά αναζητάτε ακόμη, καθώς όλες οι θετικές ειδήσεις αναφορικά με την πορεία της οικονομίας έχουν, ήδη, προεξοφληθεί, ενώ πιθανώς ένας παράγοντας που θα μπορούσε να βοηθήσει ώστε να υπάρξει ένα νέο ανοδικό momentum να ήταν μία καλή πορεία του λιανικού εμπορίου, στοιχείο, όμως, που όπως είναι φυσικό δεν είναι ακόμη διαθέσιμο. 

Σταθερά σε κλοιό πιέσεων παραμένει η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς η οποία υποχωρεί 21,33%, με την αγορά να προσπαθεί να καταλάβει πώς θα «τρέξει» η ΑΜΚ και ποια θα είναι τα οφέλη ή οι ζημίες για τους νυν μετόχους. Η σχετικά καλή πορεία, πάντως, των υπόλοιπων τραπεζικών μετοχών, διατηρεί τον τραπεζικό δείκτη στο +0,07%. Κέρδη 0,81% για την Alpha Bank, με την Εθνική Τράπεζα να βρίσκεται στο +0,53%, ενώ άνοδο 0,50% εμφανίζει η μετοχή της Eurobank

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση συνεχίζουν να ξεχωρίζουν οι μετοχές των ΔΕΗ (+2,5%) και ΕΥΔΑΠ (+3,77%), ΑΔΜΗΕ (+2,15%) και Aegean (+2,29%), ενώ κοντά στο 1% ενισχύεται ο τίτλος της Ελλάκτωρ παρά τη συνεχιζόμενη κόντρα μεταξύ διοίκησης και βασικών μετόχων. Στον αντίποδα πιέσεις δέχονται οι μετοχές των Mytilineos (-1,63%), ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-2,32%) και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (-1,63%).

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ