ΓΔ: 897.01 -1.45% Τζίρος: 251.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

Ήπιες διακυμάνσεις πέριξ των 890 μονάδων για το Χρηματιστήριο

«Στασιμότητα» στην αγορά με τους επενδυτές να μην εμφανίζονται πρόθυμοι για «γενναίες» κινήσεις προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και τις τράπεζες να κινούνται υποτονικά με εξαίρεση το +2% της Alpha Bank.

Επιστροφή κοντά στα υψηλά 13 μηνών για την αγορά, σε μία συνεδρίαση, όμως, που θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως «χαμηλών τόνων» με τον Γενικό Δείκτη να παραμένει υψηλότερα από το επίπεδο των 885 μονάδων και να «βλέπει» αυτό των 890 μονάδων, την ίδια ώρα που σχεδόν ανάλογες συνθήκες επικρατούν και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όπου ο Stoxx 600 ενισχύεται μόλις 0,03%. 

Η σχετικά καλή εικόνα των τραπεζικών μετοχών, η θετική πορεία ορισμένων τίτλων της υψηλής κεφαλαιοποίησης είναι δύο από τα βασικά χαρακτηριστικά της σημερινής συνεδρίασης, με τους επενδυτές, πάντως, να μην δείχνουν πρόθεση να προχωρήσουν σε «μεγάλα στοιχήματα».

Ο Γενικός Δείκτης στις 15,44 μμ ενισχύεται 0,30% στις 887,40 μονάδες, έχοντας ενδοσυνεδριακό υψηλό στις 889,34 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 42,80 εκατ. ευρώ. Το «πάνω χέρι» έχουν οι ανοδικές μετοχές οι οποίες φθάνουν στις 61 έναντι 47 που κινούνται ανοδικά. Κέρδη 0,23% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να ενισχύεται 0,50%. 

Μία ακόμη συνεδρίαση διακυμάνσεων για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία από κέρδη που ξεπέρασαν το 4% έφθασε να υποχωρεί άνω του 2%, ενώ πλέον αποδυναμώνεται 0,41%. Κέρδη 2,07% για την Alpha Bank, με την Εθνική Τράπεζα να ενισχύεται μόλις 0,24%, ενώ στο +0,1% κινείται η Eurobank

Στην υψηλή κεφαλαιοποίησης ξεχωρίζουν οι μετοχές των Viohalco, Σαράντης και ΕΥΔΑΠ με κέρδη που ξεπερνούν το 1%, ενώ τη μεγαλύτερη πίεση δέχεται η μετοχή του ΑΔΜΗΕ με απώλειες 1,4%. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Δεύτερη ημέρα σταθεροποίησης στο ΧΑ, ξεχώρισαν ΕΛΠΕ και τράπεζες

Ξεπέρασαν το 5% τα κέρδη της μετοχής των ΕΛΠΕ μετά την ανακοίνωση των σχεδίων για στροφή στην πράσινη ενέργεια, ενώ θετικές ήταν οι επιδόσεις των τριών συστημικών τραπεζών παρά την πτώση της Τρ. Πειραιώς.