ΓΔ: 907.08 0.85% Τζίρος: 81.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
Φωτο: Shutterstock

Νευρικότητα στο Χρηματιστήριο, «μάχη» για τις 900 μονάδες από τον ΓΔ

Στήριξη στην αγορά από την Coca-Cola HSBC στο +1,36%, γεγονός που κρατά τον ΓΔ σε επαφή με τις 900 μονάδες, ενώ σημειώνονται και επιλεκτικές ρευστοποιήσεις στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

Επανάληψη των συνθηκών της χθεσινής συνεδρίασης καταγράφεται στην αγορά, με τον Γενικό Δείκτη να διατηρείται στις 887 μονάδες, αφού πρώτα κινήθηκε υψηλότερα από τις 900 μονάδες, με τις τραπεζικές μετοχές να έχουν «μεικτή» εικόνα, ενώ υπάρχει στήριξη από ορισμένους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης. 

Το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώνεται σε πολύ συγκεκριμένους τίτλους, ενώ υπάρχουν και επιλεκτικές ρευστοποιήσεις για μετοχές που έχουν «τρέξει» το προηγούμενο διάστημα, με το μεγάλο στοίχημα για τους συμμετέχοντες στο ΧΑ είναι να βρουν ποιες εταιρείες θα είναι αυτές που θα επωφεληθούν περισσότερο από την επιστροφή στην κανονικότητα. 

Ο Γενικός Δείκτης στις 15,20 μμ εμφανίζει οριακή μεταβολή στο +0,02% φθάνοντας στις 897,70 μονάδες, με ενδοσυνεδριακό υψηλό στο επίπεδο των 903,22, επίπεδο το οποίο μετά την κατάκτησή του χάθηκε το ανοδικό momentum. Σε ικανοποιητικά επίπεδα η αξία κεφαλαιοποίησης, καθώς φθάνει στα 54,98 εκατ. ευρώ, βοηθούμενη και από πακέτο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αξίας 5,79 εκατ. ευρώ. Στο +0,15% ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να διαμορφώνεται στο -1,19%. Ανοδικά κινούνται 33 μετοχές, 76 σημειώνουν πτώση, ενώ 15 παραμένουν αμετάβλητες. 

Πτωτική πορεία για τον τραπεζικό δείκτη με απώλειες 0,4%, με την Alpha Bank να έχει κέρδη 0,18%, την Εθνική Τράπεζα να ενισχύεται 0,42%, την Τράπεζα Πειραιώς να σημειώνει άνοδο 6,29%, ενώ αντίθετα 1,63% χαμηλότερα κινείται ο τίτλος της Eurobank.

Παραμένει σε ανοδική τροχιά ο τίτλος της Coca - Cola (+1,36%), πορεία που στηρίζει το σύνολο της αγοράς, ενώ στην υψηλή κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζουν οι μετοχές των ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (+1,26%), μετά και την είσοδο στην εταιρεία του κ. Β. Μαρινάκη, και Motor Oil (+1,83%). Αντίθετα πιέσεις δέχονται οι μετοχές των Viohalco (-3,36%), ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-1,59%) και ΟΛΠ (-1,37%).

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Άνεμος αισιοδοξίας στο ΧΑ και πονταρίσματα στα blue chips

Επανεκκίνηση του τουρισμού και άνοιγμα της οικονομίας έφεραν τον Γενικό Δείκτη με άνεση πάνω από τις 900 μονάδες και κλείσιμο κοντά στο υψηλό ημέρας, ενώ πλήθος μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης συγκέντρωσαν αγοραστικό ενδιαφέρον.
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Κόντρα στο πτωτικό ρεύμα των διεθνών αγορών κινείται το Χρηματιστήριο

Η αγορά κατόρθωσε να «διαγράψει» όλες τις αρχικές της απώλειες, με τη μετοχή της ΔΕΗ να υπεραποδίδει καθώς εμφανίζει κέρδη που ξεπερνούν το 3%. «Μεικτές» τάσεις για τις τραπεζικές μετοχές.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Σε κλοιό πιέσεων το Χρηματιστήριο, ρευστοποιήσεις σε τράπεζες - blue chips

Πλήρως ευθυγραμμισμένο με τις διεθνείς αγορές το ΧΑ, με τις τραπεζικές μετοχές να αποτελούν αρνητικούς πρωταγωνιστές, ενώ στο κόκκινο βρίσκεται σχεδόν το σύνολο της υψηλής κεφαλαιοποίησης.