ΓΔ: 899.42 0.53% Τζίρος: 88.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
Φωτο: Shutterstock

Στενό εύρος διακύμανσης για το ΧΑ, συνεχίζει τη «μάχη» για τις 900 μον.

Καλή πορεία για τις τραπεζικές μετοχές, με την Εθνική να έχει κέρδη 2,7%, ενώ σημαντικές συνεχίζεται να είναι οι πιέσεις για την Jumbo άνω του -3%.

Διαθέσεις σταθεροποίησης για το Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό Δείκτη σταθερά μία ανάσα από το επίπεδο των 900 μονάδων, με τις πιέσεις να ασκούνται επιλεκτικά σε ορισμένους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ ήπια κέρδη σημειώνονται στις ευρωπαϊκές αγορές με τον Stoxx 600 να ενισχύεται 0,2%. 

Η αγορά για μία ακόμη συνεδρίαση «μάχεται» για να ξεπεράσει το επίπεδο των 900 μονάδων αλλά και για να κρατήσει το θετικό πρόσημο, μετά από επτά διαδοχικές συνεδριάσεις όπου εμφάνισε κέρδη, ενώ αναζητά τον επόμενο καταλύτη που θα την οδηγήσει υψηλότερα. Πιθανώς η είδηση για μερικό άνοιγμα του τουρισμού να μπορέσει να αποτελέσει τον παράγοντα στον οποίο θα μπορέσει να στηριχθεί. 

Ο Γενικός Δείκτης στις 16:12 εμφανίζει οριακά κέρδη 0,07% στις 900,57μονάδες, με ενδοσυνεδριακό υψηλό στο επίπεδο των 902,65 μονάδων, με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 55,11 εκατ. ευρώ, βουθούμενη και από αρκετά πακέτα ύψους άνω των έξι εκατ. σε ΟΤΕ και Eurobank

Θετική η εικόνα για τις τραπεζικές μετοχές, με τον τραπεζικό δείκτη να ενισχύεται 1,42%, καθώς η Alpha Bank εμφανίζει κέρδη 0,3%, η Εθνική Τράπεζα ενισχύεται 2,78%, ενώ στο +1,39% βρίσκεται η Eurobank. Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα έχει υπάρξει προσωρινή άρση διαπραγμάτευσης για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς στο πλαίσιο της διαδικασία για την ολοκλήρωση της ΑΜΚ. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση οι πιέσεις εντοπίζονται σε μετοχές που έχουν τρέξει αρκετά το τελευταίο διάστημα, εταιρεία που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα, με τις μεγαλύτερες, πάντως, απώλειες να σημειώνονται στη μετοχή της Jumbo (-3,15%) εν αναμονή της ανακοίνωσης των μεγεθών του 2020 μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίασης. Απώλειες 1,85% για την Ελλάκτωρ, με τη μάχη μεταξύ των μετόχων να συνεχίζεται, ενώ πτώση 1,19% και 1,57% εμφανίζουν οι τίτλοι των ΔΕΗ και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Αντίθετα σημαντικά κέρδη εμφανίζει τόσο η μετοχή της Aegean στο +2,67% όσο και αυτή της Σαράντης στο +1,37%. 

 

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Κόντρα στο πτωτικό ρεύμα των διεθνών αγορών κινείται το Χρηματιστήριο

Η αγορά κατόρθωσε να «διαγράψει» όλες τις αρχικές της απώλειες, με τη μετοχή της ΔΕΗ να υπεραποδίδει καθώς εμφανίζει κέρδη που ξεπερνούν το 3%. «Μεικτές» τάσεις για τις τραπεζικές μετοχές.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Σε κλοιό πιέσεων το Χρηματιστήριο, ρευστοποιήσεις σε τράπεζες - blue chips

Πλήρως ευθυγραμμισμένο με τις διεθνείς αγορές το ΧΑ, με τις τραπεζικές μετοχές να αποτελούν αρνητικούς πρωταγωνιστές, ενώ στο κόκκινο βρίσκεται σχεδόν το σύνολο της υψηλής κεφαλαιοποίησης.
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Μικρή υποχώρηση στο Χρηματιστήριο στον απόηχο της αναθεώρησης MSCI

Πτωτικά κινήθηκε η Eurobank, καθώς η ένταξη στο δείκτη είχε προεξοφληθεί, ενώ περισσότερο από 4% έχασε η Εθνική, καθώς δεν επιβεβαιώθηκαν οι προσδοκίες για την ένταξή της. Κλείσιμο με πτώση 0,15% για τον Δείκτη, παρά την πρωινή άνοδο στις 901 μονάδες.