ΓΔ: 907.08 0.85% Τζίρος: 81.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
agores, market, xrimatistiria
Φώτο: Shutterstock

Επιλεκτικές κινήσεις σε blue chips κρατούν το ΧΑ άνω των 900 μον.

Με βοήθεια από τις μετοχές των Coca-Cola, Mytilineos, ΕΥΔΑΠ και ΟΠΑΠ η αγορά διατηρεί το θετικό πρόσημο, με τον τζίρο να κινείται σε καλά επίπεδα.

Με ώθηση από συγκεκριμένες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης η αγορά διατηρείται σε ανοδική πορεία με τον Γενικό Δείκτη να διαμορφώνεται στο επίπεδο των 905 μονάδων, ενώ ο τζίρος είναι σημαντικά αυξημένος, βοηθούμενος, όμως, και από «πακέτα» που έχουν περάσει. Την ίδια ώρα σε ανοδική πορεία βρίσκονται οι διεθνείς αγορές, με τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 να κινείται 0,3% υψηλότερα. 

Η καλή πορεία για τις μετοχές των Coca-Cola HBC, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ και Mytilineos, κατορθώνει να «καλύψει» πλήρως τις πιέσεις που δέχονται, οι τραπεζικές μετοχές, με την Εθνική Τράπεζα να είναι η μόνη που παραμένει με θετικό πρόσημο. 

Ο Γενικός Δείκτης στις 15:51 εμφανίζει κέρδη 0,34% στις 905,39 μονάδες, έχοντας επιτύχει ενδοσυνεδριακό υψηλό στις 907,5 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα εκατ. ευρώ, καθώς έχουν περάσει και δύο «πακέτα» της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή αξίας 29,9 εκατ. ευρώ. Στο 0,44% ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να κινείται 1,02% χαμηλότερα.

Σχετικά ήπια πτωτική κίνηση για τον τραπεζικό δείκτη ο οποίος βρίσκεται στο -0,36%, με την Εθνική Τράπεζα να ενισχύεται 1,22%, ενώ αντίθετα απώλειες 0,95% σημειώνει η Alpha Bank και η Eurobank αποδυναμώνεται κατά 1,17%. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζει η μετοχή της ΕΥΔΑΠ (4,82%), με την Coca-Cola HBC να έχει άνοδο 1,02%, τον ΟΠΑΠ να βρίσκεται στο 2,4% και τον τίτλο της Mytilineos να εμφανίζει κέρδη 1,7%, βοηθούμενος και από την ανακοίνωση για υπογραφή νέας σύμβασης στην Αλβανία. Σημαντικές πιέσεις για τον τίτλο της Jumbo στο -1,49%, στον απόηχο της δημοσιοποίησης των οικονομικών μεγεθών για το 2020 τα οποία κινήθηκαν πτωτικά. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Άνεμος αισιοδοξίας στο ΧΑ και πονταρίσματα στα blue chips

Επανεκκίνηση του τουρισμού και άνοιγμα της οικονομίας έφεραν τον Γενικό Δείκτη με άνεση πάνω από τις 900 μονάδες και κλείσιμο κοντά στο υψηλό ημέρας, ενώ πλήθος μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης συγκέντρωσαν αγοραστικό ενδιαφέρον.
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Κόντρα στο πτωτικό ρεύμα των διεθνών αγορών κινείται το Χρηματιστήριο

Η αγορά κατόρθωσε να «διαγράψει» όλες τις αρχικές της απώλειες, με τη μετοχή της ΔΕΗ να υπεραποδίδει καθώς εμφανίζει κέρδη που ξεπερνούν το 3%. «Μεικτές» τάσεις για τις τραπεζικές μετοχές.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Σε κλοιό πιέσεων το Χρηματιστήριο, ρευστοποιήσεις σε τράπεζες - blue chips

Πλήρως ευθυγραμμισμένο με τις διεθνείς αγορές το ΧΑ, με τις τραπεζικές μετοχές να αποτελούν αρνητικούς πρωταγωνιστές, ενώ στο κόκκινο βρίσκεται σχεδόν το σύνολο της υψηλής κεφαλαιοποίησης.