ΓΔ: 897.63 0.36% Τζίρος: 49.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
Φωτο: Shutterstock

Διολισθαίνει προς τις 900 μον. το ΧΑ με ρευστοποιήσεις σε blue chips

Διευρύνει τις απώλειές της η αγορά, με σημαντικές πιέσεις σε ορισμένους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Ξεχωρίζει η μετοχή της ΕΥΔΑΠ με κέρδη 2%, ενώ άνοδο κοντά στο 1% εμφανίζουν ΟΤΕ και ΕΛΠΕ.

Σε πορεία διόρθωσης παραμένει η αγορά, μετά από εννέα διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις και τον Γενικό Δείκτη να διολισθαίνει στο επίπεδο πέριξ των 900 μονάδων, την ίδια ώρα που στην Ευρώπη τα μεγάλα χρηματιστήρια σημειώνουν σημαντική άνοδο, και ο Stoxx 600 βρίσκεται κοντά σε ιστορικό υψηλό. 

Η απουσία ειδήσεων, αλλά και η διάθεση για κατοχύρωση μέρους των κερδών από τους επενδυτές, δημιουργεί κλίμα σχεδόν στασιμότητας στο ΧΑ, με τη διακύμανση να περιορίζεται σε αρκετά στενή κλίμακα, ενώ οι πτωτικές μετοχές είναι ελαφρώς περισσότερες από τις ανοδικές. Όλα δείχνουν ότι η αγορά «χωνεύει» το επίπεδο των 900 μονάδων και αναζητά καταλύτες που θα μπορούσαν να την οδηγήσουν υψηλότερα, έχοντας, πάντα, στραμμένο το βλέμμα στις εξελίξεις της πανδημίας και στην αργή επιστροφή στην κανονικότητα. 

Στις 16.12 μμ ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,56% στις 900,25 μονάδες το οποίο είναι και το χαμηλό ημέρας, ενώ ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 907,74 μονάδες (+0,27%) . Η αξία των συναλλαγών φθάνει στο επίπεδο των 77,09 εκατ. ευρώ, βοηθούμενη και από πακέτα για την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ το ύψος των οποίων ξεπερνά τα 31 εκατ. ευρώ. 

Παραμένει σε πτωτική πορεία ο τραπεζικός δείκτης με απώλειες 0,23%, με την Alpha Bank να υποχωρεί 1,36%, την Εθνική Τράπεζα να εμφανίζει οριακά κέρδη 0,07%, ενώ στο +0,47% βρίσκεται ο τίτλος της Eurobank. Άλλωστε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώνεται στην Τράπεζα Πειραιώς, η μετοχή της οποίας βρίσκεται σε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης και θα επιστρέψει στο ταμπλό στις 19 Απριλίου, ενώ σήμερα συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιό της προκειμένου να κλείσουν και οι τελευταίες αλλά βασικές λεπτομέρειες της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, για μία ακόμη συνεδρίαση ξεχωρίζει η μετοχή της ΕΥΔΑΠ με κέρδη 2,07%, ενώ άνοδο 1,37% εμφανίζουν τα ΕΛΠΕ και 0,93% ο ΟΤΕ. Αντίθετα πιέσεις δέχονται οι μετοχές των Σαράντης (-2,31%), Fourlis (-1,49%), Jumbo (-1,02%) αλλά και αντιστροφή τάσεων για την Coca-Cola HBC η οποία μηδένισε όλα τα αρχικά της κέρδη και πλέον κινείται 0,73% χαμηλότερα. 

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (+0,81%) και των Τροφίμων (+0,19%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Ασφαλειών (-1,89%) και του Εμπορίου (-1,87%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Alpha Bank και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με 3.317.196 και 2.785.530 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με 31,057 εκατ. ευρώ και ο ΟΤΕ με 6,291 εκατ. ευρώ. 

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Λάμακαμ (κ) +8,53% και Frigoglass +8,05%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Δούρος -20,00% και Moda Bango -17,21%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Με ώθηση από τράπεζες, το Χρηματιστήριο προσεγγίζει τις 900 μονάδες

Σε υψηλό δυο μηνών βρέθηκε ο Γενικός Δείκτης με τις τραπεζικές μετοχές να είναι και σήμερα στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, δίνοντας στήριξη στην αγορά απέναντι στις πιέσεις που δέχθηκε από την πτώση των τίτλων της ΔΕΗ και Mytilineos.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Οριακή άνοδος στο Χρηματιστήριο παρά τις ρευστοποιήσεις κερδών στις τράπεζες

Τα βαριά χαρτιά απορρόφησαν τις πιέσεις που προκλήθηκαν από τις ρευστοποιήσεις των τραπεζικών μετοχών, με τον Γενικό Δείκτη να υπεραποδίδει και σήμερα έναντι των διεθνών αγορών. Πάνω από τα 50 εκατ. ευρώ ο τζίρος της συνεδρίασης.