ΓΔ: 897.63 0.36% Τζίρος: 49.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
Φωτο: Shutterstock

Σε ανοδική τροχιά το Χρηματιστήριο με στήριξη από τις τράπεζες

Ισχυρή ώθηση στην αγορά από την Alpha Bank (+1,89). Ανεστάλη προσωρινά η μετοχή της Atiica Bank, μετά το χθεσινό Limit up. Απώλειες και σήμερα για την Πειραιώς.

Συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε ο Γενικός Δείκτης, ο οποίος στην αρχή της συνεδρίασης παίρνει ώθηση από τη μετοχή της Alpha Bank (+1,89). Σημειώνεται ότι και κατά τη χθεσινή συνεδρίαση η τράπεζα λειτούργησε καταλυτικά, για να επανέλθει ο Δείκτης στο «πράσινο», ανατρέποντας την αρνητική εικόνα που επικρατούσε καθ΄ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης. Στις 11:40 ο Γενικός Δείκτης διαπραγματεύεται στις 913,45 μονάδες σημειώνοντας κέρδη 0,34%, την ίδια στιγμή που ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 βρίσκεται στο + 0,48%

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,8%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,28%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 8,58 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 50 μετοχές, 26 πτωτικά και 11 παραμένουν σταθερές.

Η σημερινή συνεδρίαση θα είναι και η τελευταία για τον μήνα του Απριλίου, ενώ υπενθυμίζεται ότι χθες ο οίκος αξιολόγησης της S&P προχώρησε στην αναβάθμιση κατά ένα σκαλοπάτι της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, Alpha, Eurobank, Εθνική και Τράπεζα Πειραιώς, ενώ απόδωσε βαθμολογία B+ στο νέο ομόλογο που εξέδωσε η Eurobank. Αυτή η αναβάθμιση καθώς και η επερχόμενη εφαρμογή του Σχεδίου Εθνικής Ανάκαμψης δείχνουν ότι μπορούν να οδηγήσουν το Χρηματιστήριο σε διεύρυνση των κερδών τον επόμενο μήνα.

Ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει κέρδη και βρίσκεται +1,22% , ενώ σημειώνεται ότι προσωρινά ανεστάλη η διαπραγμάτευση της Attica Bank, μετά το χθεσινό limit up που κατέγραψε. Νωρίτερα η μετοχή της έφτασε να υποχωρεί κατά 14,69%. Η Τράπεζα Πειραιώς υποχωρεί και σήμερα (-6,94%). Κέρδη καταγράφουν οι Eurobank (1,11%) και η Εθνική (0,79%)

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της  της Jumbo (+2,39%) , της Alpha Bank (+1,78%), της ΕΧΑΕ (+1,36%), και της Motor Oil (+1,40%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (-6,49%), της ΔΕΗ (-0,90%) και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-0,40%),

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Καταναλωτικών Προϊόντων και Υπηρεσιών (+2,13%) και της Υγείας (+1,94%) , ενώ τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφει ο δείκτης των Ασφαλειών (-0,74%).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Με ώθηση από τράπεζες, το Χρηματιστήριο προσεγγίζει τις 900 μονάδες

Σε υψηλό δυο μηνών βρέθηκε ο Γενικός Δείκτης με τις τραπεζικές μετοχές να είναι και σήμερα στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, δίνοντας στήριξη στην αγορά απέναντι στις πιέσεις που δέχθηκε από την πτώση των τίτλων της ΔΕΗ και Mytilineos.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Οριακή άνοδος στο Χρηματιστήριο παρά τις ρευστοποιήσεις κερδών στις τράπεζες

Τα βαριά χαρτιά απορρόφησαν τις πιέσεις που προκλήθηκαν από τις ρευστοποιήσεις των τραπεζικών μετοχών, με τον Γενικό Δείκτη να υπεραποδίδει και σήμερα έναντι των διεθνών αγορών. Πάνω από τα 50 εκατ. ευρώ ο τζίρος της συνεδρίασης.