ΓΔ: 899.16 0.17% Τζίρος: 83.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
Φωτο: Shutterstock

Οριακές διακυμάνσεις και εναλλαγές προσήμων για το Χρηματιστήριο

Διατηρείται στο επίπεδο των 910 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, με την Attica Bank να παραμένει σε limit down, ενώ ξεχωρίζει η μετοχή της Aegean με κέρδη 2,6%.

Με συχνές εναλλαγές προσήμων κινείται η αγορά στην πρώτη συνεδρίαση μετά τις αργίες του Πάσχα, με τον Γενικό Δείκτη να βρίσκεται στο επίπεδο των 910 μονάδων, ενώ την ίδια ώρα ισχυρή ανάκαμψη καταγράφεται στα διεθνή χρηματιστήριο όπου ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 εμφανίζει κέρδη 1,31%.

O Γενικός Δείκτης στις 11:36, διαμορφώνεται στις 910,47 μονάδες σημειώνοντας οριακή μεταβολη στο +0,01%, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 20,64 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε οριακή πτώση 0,05%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,66%. Ανοδικά κινούνται 39 μετοχές, 42 πτωτικά και οκτώ παραμένουν σταθερές.

Παραμένει στο επίκεντρο ο τίτλος της Attica Bank, ο οποίος είναι «κλειδωμένος» στο limit down, ήτοι στο -29,9%, εν αναμονή της έκδοση πράξης υπουργικού συμβουλίου για την ενεργοποίηση του «νόμου Χαρδούβελη» για τη μετατροπή του αναβαλλόμενου φόρου σε οριστική απαίτηση του ελληνικού Δημοσίου. Στην μετοχή δεν υπάρχουν εντολές αγοράς, παρά μόνο πώλησης, στα επίπεδα των 0,14 ευρώ. 

Θετική πορεία για τον τραπεζικό δείκτη στο +0,25%, με τις τραπεζικές μετοχές να εμφανίζουν μεικτή εικόνα, καθώς η Alpha Bank ενισχύεται 0,45%, η Εθνική Τράπεζα υποχωρεί 0,23%, η Eurobank κινείται 0,84% υψηλότερα και η Τράπεζα Πειραιώς βρίσκεται στο -5,81%. 

Οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή και της πορείας του νέου 5ετούς ομολόγου, με το guidance να τοποθετεί το επιτόκιο στο 0,28%, ενώ η τρίτη κατά σειρά έξοδος της χώρας στις αγορές πραγματοποιείται σε ένα ευνοϊκό περιβάλλον, με δεδομένη  την αναβάθμιση από S&P, αλλά και την αύξηση αγορών κρατικών τίτλων από την ΕΚΤ. Η αγορά έχει προεξοφλήσει ότι θα υπάρξει ισχυρή ζήτηση για το νέο ομόλογο. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζει η μετοχή της Aegean με κέρδη 2,64%, εν αναμονή και του «ανοίγματος» του τουρισμού, ενώ κέρδη που ξεπερνού το 1% σημειώνουν οι τίτλοι των ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΑΔΜΗΕ, Motor Oil και ΟΛΠ. Πιέσεις και απώλειες άνω του 1% για τη μετοχή της Mytilneos, παρά την ανοδική πορεία των καθαρών της κερδών για το α' τρίμηνο του 2021. 

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Κτήμα Λαζαρίδη +9,52% και Byte Computer +5,43%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Attica Bank -29,98% και Mevaco -7,84%.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Markets, Xrimatistirio
ΑΓΟΡΕΣ

Ήπιες ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο σε στενό εύρος διακύμανσης

Ακουμπάει τα επίπεδα των 900 μονάδων ο Γενικός Δείκτης με τις τραπεζικές μετοχές να βρίσκονται στο επίκεντρο μαζί με τον τίτλο του ΟΠΑΠ. Ήδη ο τζίρος έχει ξεπεράσει εκείνον των προηγούμενων συνεδριάσεων.
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Με ώθηση από τράπεζες, το Χρηματιστήριο προσεγγίζει τις 900 μονάδες

Σε υψηλό δυο μηνών βρέθηκε ο Γενικός Δείκτης με τις τραπεζικές μετοχές να είναι και σήμερα στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, δίνοντας στήριξη στην αγορά απέναντι στις πιέσεις που δέχθηκε από την πτώση των τίτλων της ΔΕΗ και Mytilineos.