ΓΔ: 912.81 0.40% Τζίρος: 124.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

Προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης από το ΧΑ με ώθηση από Alpha Bank

Ξεπερνά το 8% η άνοδος για τη μετοχή της Alpha Bank καθώς η αγορά υποδέχεται θετικά την ανακοίνωση για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ενώ σε κερδοφόρα πορεία κινείται το σύνολο των τραπεζικών μετοχών.

Στους ρυθμούς της Alpha Bank κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές θα δέχονται θετικά την ανακοίνωση της τράπεζας αναφορικά με τη διαδικασία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της, ενώ ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται υψηλότερα από το επίπεδο των 876 μονάδων, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται αποκλειστικά σε «εσωτερικές ειδήσεις» καθώς αρκετές ευρωπαϊκές αγορές παραμένουν κλειστές, σήμερα, λόγω της αργίας του Αγίου Πνεύματος για τους Καθολικούς. 

Το βασικό χαρακτηριστικό στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης ήταν το αρκετά μεγάλο εύρος διακύμανσης τόσο για τον Γενικό Δείκτη όσο και για τη μετοχή της Alpha Bank. Στο πρώτο μισάωρο της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης έφθασε να ενισχύεται 2,5%, για να «μαζέψει» τα κέρδη του στο 0,5%, ενώ λίγο μετά τις 11:20 διαμορφώνεται στο επίπεδο των 876,15 μονάδων, έχοντας κέρδη 0,97%. Στα 23,98 εκατ. η αξία των συναλλαγών, με πλήρη επικράτηση των ανοδικών μετοχών οι οποίες φθάνουν στις 56, έναντι 22 πτωτικών και 12 να παραμένουν αμετάβλητες. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύεται 0,6%, ενώ ο δείκτης μέσης κεφαλαιοποίησης εμφανίζει οριακή άνοδο 0,15%. 

Στο +8,3% η μετοχή της Alpha Bank, η οποία ξεκίνησε τη συνεδρίαση με κέρδη που ξεπέρασαν το 11%, φθάνοντας προς στιγμήν υψηλότερα και από το επίπεδο του ενός ευρώ, μετά τη δημοσιοποίηση των λεπτομερειών για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αλλά και τα οικονομικά μεγέθη α' τριμήνου, όπου η τράπεζα ανακοίνωσε ζημίες λόγω της ύπαρξης υψηλότερων προβλέψεων. 

Σημειώνεται ότι η τράπεζα θα ανακοινώσει το το ακριβές εύρος τιμών για την προσφορά των νέων μετοχών αλλά και το χρονοδιάγραμμα αφού πρώτα εγκριθεί η ΑΜΚ από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουνίου. 

Στο +2,96% κινείται ο τραπεζικός δείκτης, καθώς θετική είναι η εικόνα και για τις υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές, με την Εθνική Τράπεζα να ενισχύεται 0,17%, τη Eurobank να έχει κέρδη 1,83% και την Τράπεζα Πειραιώς να κινείται 1,81% υψηλότερα. 

Ανοδικά κινούνται οι περισσότερες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ ξεχωρίζουν αυτές των Aegean (2,2%) και ΔΕΗ (1,98%), ενώ στον αντίποδα πτωτική πορεία ακολουθούν οι τίτλοι των Coca-Cola HBC (-0,44%), ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-0,22%) και ορισμένες ακόμη μετοχές με απώλειες χαμηλότερες του 0,2%. 

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: INFORM Π. ΛΥΚΟΣ 14,84% ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές της Δάϊος Πλαστικά (-7,93%)

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Εβδομαδιαία κέρδη 1,30% για τον Γενικό Δείκτη με ώθηση από τις τράπεζες

Στις 912,81 μονάδες ο Γενικός Δείκτης καθώς «ξέσπασε» την τελευταία ώρα της συνεδρίασης, με την αξία των συναλλαγών να αγγίζει τα 128 εκατ. ευρώ. Κομβικός ο ρόλος των τραπεζών, με εβδομαδιαία ενίσχυση 2,70%.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Κρατάει τις 910 μονάδες παρά τις πιέσεις ο ΓΔ, στήριξη από τράπεζες

Το αρνητικό πρόσημο στις ευρωπαϊκές αγορές επιβαρύνει το επενδυτικό κλίμα στην χρηματιστηριακή αγορά με τον τραπεζικό κλάδο να στηρίζει τον Γενικό Δείκτη πάνω από το ψυχολογικό όριο των 910 μονάδων.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Προσπάθεια σταθεροποίησης πάνω από τις 910 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη

Με ώθηση από το θετικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές και την ανοδική πορεία των βαριών χαρτιών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ο Γενικός Δείκτης επιχειρεί να σταθεροποιηθεί πάνω από τις 910 μονάδες στη τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.