ΓΔ: 860.03 -1.76% Τζίρος: 47.63 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
COSTAMARE
Πηγή: Costamare

Σε ιδιώτες επενδυτές διατέθηκε το 71% των ομολόγων της Costamare

Υπενθυμίζεται ότι η έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά 6,7 φορές, ενώ το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 2,7% για το πρώτο ομόλογο ναυτιλιακής εταιρείας που ξεκινά να διαπραγματεύεται στο ΧΑ.

Σήμερα ξεκινά η διαπραγμάτευση του ομολόγου της ναυτιλιακής εταιρείας Costamare στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς ολοκληρώθηκαν χθες και τα τελικά στάδια της έκδοσης, όπως τονίζει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. 

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία δέχθηκε προσφορές 6,7 φορές υψηλότερες από το ποσό των 100 εκατ. ευρώ που είχε ως στόχο να αντλήσει, ενώ το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 2,7%. Παράλληλα το 71% της έκδοσης δόθηκε σε ιδιώτες και το 29% σε ειδικούς επενδυτές. 

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας: «Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Τρίτη 25 Μαΐου η Δημόσια Προσφορά των Ομολογιών του Κοινού Ομολογιακού Δανείου έκδοσης της Costamare Participations Plc (η «Εταιρεία»), με την εγγύηση της Costamare Inc., για την εισαγωγή τους στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών (το «Χ.Α.»).

H συνολική έγκυρη ζήτηση που εκδηλώθηκε από το επενδυτικό κοινό στην Ελλάδα που συμμετείχε στη Δημόσια Προσφορά ανήλθε σε €665,17 εκατ., σημειώνοντας υπερκάλυψη της έκδοσης κατά 6,7 φορές. Η τιμή διάθεσης των Ομολογιών έχει προσδιοριστεί στο άρτιο, ήτοι €1.000 ανά Ομολογία. Η τελική απόδοση των Ομολογιών ορίστηκε σε 2,70% και το επιτόκιο των Ομολογιών σε 2,70% ετησίως. 

Οι Ομολογίες κατανεμήθηκαν ως εξής: (α) 71.000 Ομολογίες (71% επί του συνόλου των εκδοθεισών Ομολογιών) κατανεμήθηκαν σε Ιδιώτες Επενδυτές και (β) 29.000 Ομολογίες (29% επί του συνόλου των εκδοθεισών Ομολογιών) κατανεμήθηκαν σε Ειδικούς Επενδυτές. 

Σήμερα, Τετάρτη 26 Μαΐου, ξεκινάει η διαπραγμάτευση του συνόλου των εκδοθεισών Ομολογιών στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος του Χ.Α. Ο κωδικός διαπραγμάτευσης της Ομολογίας είναι με λατινική γραμματοσειρά «CMPB1». 

Η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης των Ομολογιών της Εταιρίας είναι €1.000 ανά Ομολογία, ήτοι 100% της ονομαστικής αξίας της. 

Η Εταιρεία ευχαριστεί θερμά το επενδυτικό κοινό για την ανταπόκριση που έδειξε στη Δημόσια Προσφορά για την εισαγωγή των Ομολογιών της Εταιρείας στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών. 

Επιπλέον, ευχαριστεί τους Συντονιστές Κύριους Αναδόχους και Συμβούλους Έκδοσης της Δημόσιας Προσφοράς για την έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου, Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank Α.Ε. και Euroxx Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ., καθώς και την Optima bank, Ανάδοχο της Έκδοσης».
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Σε κλοιό πιέσεων διεθνείς αγορές και ΧΑ, ενίσχυση για αποδόσεις ομολόγων

«Θύμα» του διεθνούς αρνητικού περιβάλλοντος το ελληνικό Χρηματιστήριο, με σχεδόν το σύνολο της υψηλής κεφαλαιοποίησης να κινείται με αρνητικό πρόσημο. Ανακάμπτουν οι αποδόσεις για τα ομόλογα διεθνώς.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Κλονίζουν πάλι τις αγορές οι φόβοι για πληθωρισμό - αύξηση επιτοκίων

Σημαντική ενίσχυση για τις αποδόσεις - πλην των ελληνικών - των 10ετών κρατικών ομολόγων. Διατηρούνται οι πιέσεις και στην εγχώρια αγορά, με αρκετά υποτονική συναλλαγματική δραστηριότητα.