ΓΔ: 905.55 -1.01% Τζίρος: 87.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Alexandros Michailidis/SOOC

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για την ομολογιακή έκδοση της Τρ. Πειραιώς

Μεγάλο το επενδυτικό ενδιαφέρον για την έκδοση ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης. Έντός της ημέρας θα ολοκληρωθεί η διαδικασία. Στο 8% με 9% αναμένεται η απόδοση.

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για την έκδοση ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης (Aditional Tier 1 – AT1) από την Τράπεζα Πειραιώς και σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς το ενδιαφέρον τον επενδυτών είναι πολύ μεγάλο.

Η έκδοση αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα ενώ προηγήθηκαν διαδικτυακές παρουσιάσεις της έκδοσης σε επενδυτές. Goldman Sachs και UBS λειτουργούν ως διεθνείς συντονιστές της έκδοσης και διοργανωτές του βιβλίου προσφορών, ενώ στη διοργάνωση του book building θα συμμετάσχουν οι Credit Suisse, Deutsche Bank και Morgan Stanley.

Σημειώνεται ότι σε ανάλυσή της η Autonomous εκτίμησε ότι η απόδοση του AT1 θα κυμανθεί μεταξύ 8% και 9% χαμηλότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις της αγοράς που ανέβαζαν την απόδοση στη ζώνη του 9,5%.

Η Autonomous τονίζει ότι τα κεφάλαια που θα αντληθούν θα υποστηρίξουν το σχέδιο για την γρήγορη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και δηλώνει την πεποίθησή του ότι η τράπεζα θα εφαρμόσει με επιτυχία το σχέδιο εξυγίανσης του χαρτοφυλακίου και κεφαλαιακής ενίσχυσης.

Όπως αναφέρει η Autonomous, η Τράπεζα Πειραιώς προχωρά σε μια έκδοση τίτλων που αθροίζονται στη βασική κεφαλαιακή επάρκεια (AT1) αμέσως μετά την επιτυχημένη αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου και η έκδοση ΑΤ1 θα είναι η πρώτη από ελληνική τράπεζα.

Σύμφωνα με όσα έχει αναφέρει η διοίκηση της Τρ. Πειραιώς, σημειώνει η Autonomous, η νέα έκδοση θα προσθέσει περίπου 1,4% στο δείκτη συνολικής κεφαλαιακής επάρκειας. Η τράπεζα θα μπορούσε να είχε αναβάλλει για αργότερα αυτή την έκδοση, αλλά η πρόθεση της να φέρει στο 2021 την τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων ύψους 18 δισ. ευρώ σημαίνει ότι η έκδοση ΑΤ1 θα χρειασθεί πριν το τέλος του χρόνου.

Η Autonomous εκτιμά ότι οι συνθήκες στην αγορά είναι καλές, με ένα μεγάλο αριθμό συναλλαγών υψηλότερου κινδύνου από τράπεζες να έχουν ολοκληρωθεί πρόσφατα και με ρεκόρ όγκου εκδόσεων τίτλων χαμηλής πιστοληπτικής διαβάθμισης (CCC) μέσα στη φετινή χρονιά.

Εξηγώντας τις βασικές παραμέτρους της νέας έκδοσης, ο οίκος αναφέρει πως πρόκειται για ένα ομόλογο χωρίς ημερομηνία λήξης (perpetual) το οποίο δεν μπορεί να ανακληθεί πριν την παρέλευση 5,5 ετών (PNC 5.5). Το ομόλογο βαθμολογείται με Ca από τη Moody’s και με CCC- από την Standard & Poor’s.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Trapeza, trapeza peiraios
ΑΓΟΡΕΣ

Τρ. Πειραιώς: Αύριο Παρασκευή 07/05 η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών

Η Επιτροπή Εισαγωγών και Λειτουργίας Αγορών του Χρηματιστηρίου Αθηνών ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών των νέων μετοχών, οι οποίες έχουν ήδη πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γ. Χατζηνικολάου: Χορηγήσεις 22 δισ. από την Τρ. Πειραιώς έως το 2024

Ο πρόεδρος της Τρ. Πειραιώς, μιλώντας στο συνέδριο «Export Summit» τόνισε ότι « η μετά-Covid εποχή προσφέρει επίσης στην Ελλάδα μια μοναδική ευκαιρία για να διαβεί το κατώφλι της 4ης βιομηχανικής επανάστασης».
Trapeza, trapeza peiraios
ΑΓΟΡΕΣ

Euroxx: Περιθώριο ανόδου έως 40% για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς

Στα 2,2 ευρώ τοποθετεί την τιμή - στόχο για την τράπεζα η ελληνική χρηματιστηριακή, με σύσταση «overweight», τονίζοντας ότι διαθέτει όλα τα εχέγγυα να «εκμεταλλευτεί» με τον καλύτερο τρόπο την ανάκαμψη της οικονομίας.