ΓΔ: 905.55 -1.01% Τζίρος: 87.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

Πατάει φρένο το Χρηματιστήριο, υπό μικρή πίεση ο Γενικός Δείκτης

Μικρές απώλειες για τον τραπεζικό δείκτη με τη μετοχή της Alpha Bank να εμφανίζει κέρδη 1,04%. Απώλειες για ΟΛΠ και ΕΧΑΕ. Το άνοιγμα των βιβλίων προσφορών της Πειραιώς και του 10ετούς ομολόγου στο επίκεντρο.

Με οριακές διακυμάνσεις άνοιξε η συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, μετά το χθεσινό εντυπωσιακό κλείσιμο, στο οποίο η αγορά κατέκτησε νέο υψηλό 52 εβδομάδων. Σήμερα οι επενδυτές φαίνεται ότι τηρούν στάση αναμονής προς το παρόν, όπως και οι αγορές της Ευρώπης, οι οποίες έχουν το βλέμμα στα στοιχεία πληθωρισμού στις ΗΠΑ, για τον μήνα του Μαΐου. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 διαπραγματεύεται 0,10% χαμηλότερα στις 453.57 μονάδες.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:53, διαμορφώνεται στις 911,79 μονάδες σημειώνοντας οριακή πτώση 0,19 %. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 24,02 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,19%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,18%. Ανοδικά κινούνται 36 μετοχές, 47 πτωτικά και 17 παραμένουν σταθερές.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, η προσοχή είναι στραμμένη στη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς άνοιξε το βιβλίο προσφορών για την έκδοση ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να είναι αρκετά μεγάλο, σύμφωνα με την αγορά. Η έκδοση αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα ενώ προηγήθηκαν διαδικτυακές παρουσιάσεις της έκδοσης σε επενδυτές. Η μετοχή της τράπεζας στις 11:53 υποχωρεί κατά 0,45%.

Παράλληλα, το άλλο γεγονός της ημέρας που βρίσκεται στο επίκεντρο, είναι το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών για το 10ετές ομόλογο με το αρχικό επιτόκιο διαμορφώνεται στο Mid Swap + 90 μονάδες βάσης δηλαδή περί το 1%.  Στόχος είναι η άντληση κοντά στα 2 δισ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με τον ΟΔΔΗΧ είναι η κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Ο τραπεζικός δείκτης παρουσιάζει απώλειες 0,24%, με την Alpha Bank να ενισχύεται 1,04%, ενώ στον αντίποδα Εθνική και Eurobank υποχωρούν κατά 0,97% και κατά 0,32% αντίστοιχα.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Motor Oil (1,09%) και της Alpha Bank (1,04%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΟΛΠ (-0,94%) και της ΕΧΑΕ (-0,82%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (+0,74%) και των Ταξιδιών (+ 0,59%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Ασφαλειών (-0,40%) και των Κατασκευών (-0,23%). Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Unibios +8,25% και ΕΛΓΕΚΑ +4,88%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Cenergy -2,93% και Μύλοι Λούλη -2,05%.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Έφυγαν για τριήμερο οι επενδυτές, πτώση στο ΧΑ με χαμηλές συναλλαγές

Οι κινήσεις στις διεθνείς αγορές και η πίεση που δέχθηκε ο τραπεζικός τομέας οδήγησαν σε πτώση τον Γενικό Δείκτη. Απώλειες και περιορισμένες συναλλαγές για την πλειονότητα των τίτλων της υψηλής κεφαλαιοποίησης.