ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

Ανοδική πορεία για το Χρηματιστήριο με πρωταγωνίστριες τις τράπεζες

Σημαντικά κέρδη 1,89% για την Alpha Bank, με την Πειραιώς να βρίσκεται στο +1,32%, ενώ συνεχίζεται η πολύ καλή πορεία για τη μετοχή της Aegean Airlines με κέρδη 1,7%.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στην αγορά, με νέα ανάκαμψη για τις τραπεζικές μετοχές και τον Γενικό Δείκτη να ξεπερνά το ψυχολογικό φράγμα των 910 μονάδων, την ίδια ώρα που στις ευρωπαϊκές αγορές επικρατούν μεικτές τάσεις και ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί 0,13%. 

Στις 11:18 ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 913,08 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,55%, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στο επίπεδο των εκατ. ευρώ. Υπερτερούν οι ανοδικές μετοχές, οι οποίες φθάνουν στις 38, έναντι 21 πτωτικών και 18 που διατηρούνται αμετάβλητες. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,51%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,46%.

Κέρδη 0,79% για τον τραπεζικό δείκτη, με την Alpha Bank να επιστρέφει σε ανοδική πορεία, με κέρδη 1,89%, μετά τόσο τη δημοσιοποίηση ορισμένων πληροφοριών για την επκείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου όσο και την επιτυχημένη ολοκλήρωση του project Galaxy αλλά και της πώλησης της εταιρείας Cepal. Ανοδικές τάσεις τόσο για την Εθνική Τράπεζα με κέρδη 0,87% όσο και για την Τράπεζα Πειραιώς που κινείται στο +1,32%. Σημειώνεται ότι κατά τη χθεσινή Γενική Συνέλευση της Τράπεζας ο διευθύνων σύμβουλος κ. Χρήστος Μεγάλου τόνισε ότι στόχος της Τρ. Πειραιώς για την περίοδο 2021 - 2024, είναι η εκταμίευση νέων δανείων τα οποία θα ξεπερνούν τα 22 - 23 δισ. ευρώ. Όπως είπε ο κ. Μεγάλου, η Τράπεζα Πειραιώς, κατά την τρέχουσα χρονιά παρείχε στήριξη στους πελάτες της, χορηγώντας νέα δάνεια ύψους €2,5 δισ. από την αρχή του έτους, ενώ στοχεύει να κλείσει το έτος με πάνω από τα €5,5 δισ. εκταμιεύσεις. Αντίθετα πτωτική πορεία ακολουθεί ο τίτλος της Eurobank καθώς βρίσκεται στο -0,28%. 

Συνεχίζεται η πολύ καλή εικόνα για τη μετοχή της Aegean Airlines με κέρδη 1,77%, καθώς τα μηνύματα από τον τουρισμό είναι θετικά, ενώ αυξάνονται οι πιέσεις σε χώρες σημαντικές για τον ελληνικό τουρισμό, όπως η Βρετανία, προκειμένου να προχωρήσουν πιο γρήγορα σε ταχεία απελευθέρωση των ταξιδιών ιδιαίτερα προς δημοφιλείς προρισμούς. Πέραν της Aegean στην υψηλή κεφαλαιοποίηση κέρδη ξεχωρίζει και η μετοχή του ΟΠΑΠ στο +1,02%, ενώ αντίθετα τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές των ΕΛΠΕ (-0,47%), της ΔΕΗ (-1,2%) και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-0,72%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες του Εμπορίου (+2,71%) και των Ταξιδιών (+1,12%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες του Πετρελαίου (-0,55%) και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-0,42%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές Πλαστικά Κρήτης +9,47% και Ίλυδα +5,41%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές Εβροφάρμα -6,85% και Γενική Εμπορίου -4,76%.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Κέρδη για το Χρηματιστήριο αλλά με τζίρο... καλοκαιρινών διακοπών

Υψηλοτερα των 858 ο Γενικός Δείκτης, με την αξία των συναλλαγών να προσγειώνεται στα 33,3 εκατ. ευρώ. Ξεχώρισε η μετοχή της Aegean Airlines με κέρδη 2%. Πτώση για την απόδοση του 10ετούς στο 0,66% ελέω Λαγκάρντ.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Σταθεροποιητική πορεία για το ΧΑ μετά τη χθεσινή τεχνική αντίδραση

Σημαντικές πιέσεις με πτώση που ξεπερνά το 3,5% για τον τίτλο της Ελλάκτωρ, μετά τις νέες περιπέτειες με τη Greenhill, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι τραπεζικές μετοχές, με εξαίρεση τη Eurobank στο +0,2%