ΓΔ: 867.71 -0.42% Τζίρος: 153.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

Πιέσεις για το Χρηματιστήριο, σημαντικά κέρδη για την Alpha Bank

Κέρδη που ξεπερνούν το 1% για τη μετοχή της Alpha Bank, καθώς σήμερα ξεκινά η συνδυασμένη προσφορά για την ΑΜΚ. Σημαντικές πιέσεις για Aegean, λόγω και της νέας μετάλλαξης του κορονοϊού.

Με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank να βρίσκεται στο επίκεντρο της επενδυτικής προσοχής, αλλά και τις ανησυχίες για την εξέλιξη της πανδημίας, μετά την εμφάνιση της μετάλλαξης «Δέλτα», η αγορά κινείται ήπια πτωτικά, με τον Γενικό Δείκτη να διατηρείται στο επίπεδο των 905 μονάδων. Την ίδια ώρα πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 να υποχωρεί 0,36%. 

Στις 11:40 ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,28% στις 905,28 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται 6,71 εκατ. ευρώ. Οριακή επικράτηση των πτωτικών μετοχών, οι οποίες φθάνουν στις 42, ενώ οι ανοδικές διαμορφώνονται στις 39 και 14 διατηρούνται αμετάβλητες. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχωρεί 0,27%, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να αποδυναμώνεται 0,43%. 

Οριακές απώλειες 0,09% για τον τραπεζικό δείκτη, με τη μετοχή της Alpha Bank να ενισχύεται 1,02%, καθώς σήμερα ξεκινά η συνδυασμένη προσφορά για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας έως 800 εκατ. ευρώ. Η προσφορά ολοκληρώνεται την Τετάρτη 30 Ιουνίου ενώ η κατανομή της θα γίνει με αναλογία 80 προς 20. Το 20% των νέων μετοχών θα διατεθούν στη Δημόσια Προσφορά και το 80% των νέων μετοχών θα διατεθούν στην Ιδιωτική Τοποθέτηση. Σύμφωνα με το μετοχολόγιο της τράπεζας στις 31.5.2021 το 68% των μετοχών βρίσκεται στον έλεγχο ξένων θεσμικών, το 7% σε εγχώριους θεσμικούς και το 14% σε φυσικά και νομικά πρόσωπα. Αμετάβλητη η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, με τη Eurobank να υποχωρεί 0,93% και την Τράπεζα Πειραιώς να κινείται 0,07% χαμηλότερα. 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Τιτάν (+1,7%), της ΕΥΔΑΠ (+0,92%) και της Τέρνα Ενεργειακή (+0,67%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Aegean Airlines (-1,31%) καθώς τα μηνύματα από τον τουρισμό δεν φαίνονται και τόσο θετικά, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, όπου αρκετές χώρες επιβάλλουν ειδικούς όρους για τους τουρίστες από τη Βρετανία, ενώ η Ελλάδα δεν είναι στην «πράσινη λίστα» του Λονδίνου, των ΕΛΠΕ (-1,57%) και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-0,7%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+0,45%) και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+0,38%) , ενώ τις απώλειες καταγράφει ο δείκτης των Βιομηχανικών Προϊόντων (-0,68%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Μύλοι Κεπενού +9,81% και Λεβεντέρης (π) +8,57%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Βιοκαρπέτ -6,67% και Τζιρακιάν -6,51%.
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Πίσω στα ασφαλή καταφύγια οι επενδυτές, νέα «βουτιά» στο Χρηματιστήριο

Ο νέος συναγερμός για το στέλεχος Όμικρον προκαλεί έξοδο κεφαλαίων από τα χρηματιστήρια. Απώλειες σχεδόν 1,5% για τον Γενικό Δείκτη και 1,2% για τον ευρωπαϊκό Stoxx 600. Πτώση του brent, άνοδος για χρυσό και ομόλογα.
ΑΓΟΡΕΣ

Δυναμική εμφάνιση αγοραστών στο ΧΑ, ισχυρή αντίδραση μετά το sell off

Ευκαιρία για νέες τοποθετήσεις σε ελκυστικά επίπεδα τιμών αποδεικνύεται η μεγάλη πτώση, λόγω του στελέχους «Όμικρον». Ευρύ αγοραστικό ενδιαφέρον και κλείσιμο του Γενικού Δείκτη 1,44% υψηλότερα.